Огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed II
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2

Вітаємо усіх любителів пригодницьких ігор. Ми продовжуємо огляд ігрових проектів та на черзі у нас гра, що в свій час стала еталоном серед інших, принісши при цьому розробникам та видавцям справжню популярність разом з великою кількістю грошей. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Assassin’s Creed II – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, Stealth розроблена канадською студією Ubisoft Montreal та видана французькою компанією Ubisoft сімнадцятого листопада 2009 року на PlayStation 3 та Xbox 360, а вже починаючи з четвертого березня 2010 року в неї змогли зіграти усі володарі PC.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Сюжет гри стартує з того ж місця, де закінчилася оригінальний Assassin’s Creed. Наш старий знайомий бармен – Дезмонд Майсл, провівши тиждень в лабораторії корпорації "Abstergo Industries", зовсім не хоче залишатися в гостях ще на декілька днів і відмовляється від пропозиції працювати далі на постійній основі. Можливо голова корпорації просто жадібна скнара і ні в яку не хоче сплачувати рахунки за зроблені раніше Дезмондом коктелі або у нього взагалі немає поваги до працівників. В силу певних обставин головний герой вирішує тікати та, знайшовши помічника у вигляді своєї доброї знайомої - доктора Люсі Стіллман і завантаживши усі файли з комп'ютеру, він починає активно кивати п'ятами.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Хочеться сказати, що у корпорації служба безпеки працює дуже кепсько. Працівники озброєні лише сталевими палицями (цікаво куди ж ділася автоматична зброя чи її видають лише в особливих випадках), незважаючи на те, що не так давно корпорацію не дуже вдало штурмував озброєний загін ассассинів. Відлупцювавши декілька десятків співробітників СБ, нашій парі успішно вдається покинути межі штаб-квартири "Abstergo Industries", заволодівши усією необхідною інформацією. Через деякий час, Дезмонд разом з Люсі опиняється в секретному укритті ассассинів у компанії харизматичної дівчини-хакера/технічного спеціаліста – Ребекки Крейн та не зовсім привітного, але не менш талановитого координатора баз даних - Шона Гастінгса.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Після знайомства та обміну люб'язностями, нам презентують оновлений «Анімус 2.0», в якому ви проведете наступні 90% гри. І от чудо машина починає працювати, а ми переносимося у чарівну та величну епоху Відродження Італії кінця XV століття, що характеризувалася появою гуманізму, інтенсивним розвитком архітектури та живопису, прагненням багатьох митців віднайти божественну красу. Цього разу нам презентують ще одного далекого пращура Дезмонда Майса, а саме сімнадцятирічного амбіційного юнака Еціо Аудіторе да Фіренце, котрий проживає разом з двома братами Федеріко та Петруччо і сестрою Клаудією на території Флорентійської республіки в родині дворян банкірів Джованні та Марії Аудіторе.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Сказати, що у нашого героя з життям все добре – нічого не сказати, але йому вдається кожного дня знайти декілька пригод на свою голову. Буденним для нього є щоденні бійки з іншими дворянами, візити до коханої дівчини Крістіни Веспуччі та втечі від флорентійської варти. Він живе на широку ногу, не цурається спускати усі кошти на вино та дівчат, хоча, як зазначає сам Еціо: "Не спустив всі кошти, а витратив з користю!" та його не зупиняють постійні докори батька чи матері, які не раз вказують йому на його легкий і дозвільний спосіб життя.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Як це часто буває, рано чи пізно в нашому житті відбуваються зміни, не оминули вони і Еціо. Звичне життя якого сильно змінилося після одного єдиного дня, коли міська варта арештувала його батька та братів, а вже наступного ранку вони були звинувачені у зраді Флорентійської Республіки та страчені на центральній площі, незважаючи на усі намагання головного героя допомогти їм. От так, в один момент він втрачає усе – свій дім, близьких та власні статки і змушений разом з сестрою та матір'ю тікати з Флоренції до вілли свого дядечки Маріо.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Діставшись Монтеріджоні, головний герой приносить з собою лише погані звістки про страту та у розпачі не знає що йому робити далі. Дядько виявляється на диво привітною і чуйною людиною та пропонує йому залишитися у себе на декілька тижнів для перепочинку і відновлення сил. За цей час Еціо проходить курс фехтування та на нього звалюється велика кількість інформації, про його батька, орден ассассинів та тамплієрів. В силу всіх цих подій головний герой вирішує помститися за смерть близьких - віднайти і покарати усіх винуватців тих жахливих подій.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Такою є сюжетна зав'язка гри, котра розтягнеться на довгих, десять років, які місцями будуть повні смертельних небезпек та наповнені пригодами у різних куточках Італії. Крім Флоренції ви встигнете намилуватися сонячними полями Тоскани, побуває у герцогстві Романья та відвідаєте місто Форлі, а також матимете змогу оглянути усі архітектурні пам'ятки Венеції і, навіть, братимете участь у знаменитому венеціанському карнавалі, а у фіналі на вас чекатиме візит до самісінького серця та столиці Італії – Риму.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Ігровий процес суттєво не змінився у порівнянні з Assassin’s Creed, але на цей раз розробникам вдалося принести до нього ще більше різноманіття і цікавих новинок. Вперше в грі у головного героя з'явилися кошти, основна частина яких піде на відновлення Монтеріджоні та придбання різних елементів екіпірування головного героя, яких в грі більше сорока. Ви зможете купувати зброю та різні елементи броні у ковалів, медикаменти та отруту у лікарів, замовляти собі нові костюми та спеціальні сумки у кравців, а також радувати очі витворами мистецтва тогочасних художників.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Розробники непогано урізноманітнили відкритий світ гри, додавши до нього чимало другорядних активностей. Іншими словами сеньйору Еціо буде чим зайнятися у перерві між основною сюжетною лінією. Подорожуйте ігровими локаціями, збираючи при цьому колекційні предмети, доставляйте листи в ролі кур'єра, беріть участь у перегонах на конях, забігах на швидкість, вуличних бійках на замовлення, а також виконуйте додаткові контракти на усунення агентів тамплієрів, розшукуйте старовинні гробниці Ордену зі скарбами.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Екіпірування головного героя змінилося, адже окрім звичайного меча, короткого кинджалу, метальних ножів та прихованого клинка у арсеналі з'явився спеціальний отруйний клинок, димові гранати, що стануть у нагоді, як при нападі так і при втечі та пістолет. Розробникам вдалося поліпшити stealth-механіку, додавши до знайомої формули елементи соціального стелсу, тож тепер Еціо може ховатися у всіх на очах посеред натовпу та ще ефективніше знешкоджувати супротивників за допомогою прихованого клинка.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2До речі о супротивниках – окрім звичайних вартових та лучників, що патрулюють вулиці міст, ви зустрінетеся з декількома новими супротивниками. На вас чекатимуть "спритники", котрі не поступають головному героєві швидкістю бігу та можуть наздогнати його за лічені секунди, "громили" - воїни одягнені у важку броню, що носять при собі велетенську сокиру та можуть за допомогою декількох ударів відправити Еціо на той світ, а також "пронози" - вартові озброєні смертоносним списом, котрі будуть ретельно обшукувати кожен куточок в пошуках нашого молодого чоловіка у капюшоні.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2В цілому Assassin’s Creed II вийшов чудовим продовженням серії та гігантським кроком вперед. Розробникам вдалося не лише, як слід урізноманітнити ігровий процес, але й позбавити гру від всіх "дитячих болячок" властивих попередній грі серії. В ній було все добре: тут вам і цікава історія, і яскраві основні та другорядні персонажі, і велика кількість другорядних завдань, а прекрасна, як на 2010 рік графіка разом з музичним супроводом, написаним Хансом Циммером, була завершальною вишенькою на цьому надзвичайно смачному торті.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2Тож, якщо ви є фанатом серії Assassin’s Creed чи вам подобають пригодницькі ігри – спробуйте зіграти в цей прекрасний ігровий проект. Ми бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Assassin’s Creed II
Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2

Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed 2