Огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: Brotherhood
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: Brotherhood

Цей випуск хочеться розпочати з цитати: "Vittoria Agli Assassini". Багато хто з вас вже згадав в якій грі звучали ці слова, а для тих хто вперше їх бачить ми зараз розглянемо усі переваги та недоліки третьої по рахунку гри популярної серії Assassin's Creed. Тож, зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Assassin's Creed: Brotherhood – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, Stealth розроблена канадською студією Ubisoft Montreal та видана французькою компанією Ubisoft шістнадцятого листопада 2010 року на PlayStation 3 та Xbox 360, а вже починаючи з двадцять другого березня до неї могли долучитися усі володарі PC.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodГра позиціонує себе як сіквел до Assassin’s Creed II, на яку ми вже встигли написати огляд і, як завжди, якщо зацікавлені – шукайте в архіві. Історія Еціо Аудіторе да Фіренце продовжується, точніше сказати, стартує з моменту фіналу попередньої гри. Головний герой робить класичну помилку Супермена – зберігає життя своєму найнебезпечнішому супротивнику та лишає його розбитим і знесиленим посеред храму, мотивуючи це тим, що після довгих десяти років помсти смерть Родріго Борджіа не поверне до життя його батька та братів, страчених на центральній площі Флоренції.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodОтже, після перемоги над верховним магістром ордену італійських тамплієрів та візиту до таємничого сховища розташованого під Ватиканом, Еціо разом зі своїм дядечком Маріо Аудіторе вирішує повернутися додому.

Діставшись вілли, він розповідає усім, що насправді сталося під час його візиту до Риму та вирішує розслабитися і відпочити, не раз повторюючи собі, що його війна нарешті завершилася, але він не може собі уявити, що насправді для нього все тільки розпочинається.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodВже на ранок наступного дня під стінами Монтеріджоні стояла ціла армія під командуванням жорстокого та амбіційного командуючого – Чезаре Борджіа. Не зважаючи на відчайдушний спротив гарнізону під градом куль та гарматних ядер, ворог проривається до воріт міста. Дядечко Маріо гине, а більшість жителів встигає евакуюватися з палаючої комуни. Захистивши свою матір та сестру від небезпеки, Еціо усвідомлює яку жахливу помилку він допустив і вирішує знову поїхати до Риму, щоб покінчити з орденом Тамплієрів раз і на завжди.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodАле давайте повернемося назад у майбутнє, точніше у наш час де другий головний герой – Дезмонд Майлс разом з Люсі Стіллман, Ребеккою Крейн та Шоном Гастінгсом намагається втекти від корпорації "Abstergo Industries". Діставшись до свого останнього притулку в Італії, яким несподівано стає вілла в Монтеріджоні, четверо друзів облаштовуються у зруйнованому святилищі, підключаються до електромережі та готують Анімус 2.0 до роботи. Головною ціллю цієї команди стає пошук артефакту – "Яблука Едема" і ключем до нього стають спогади Еціо Аудіторе кінця XV - початку XVI століття.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodПопередня гра серії надавала можливість вам подорожували по багатьом містам, включаючи Флоренцію, Венецію, Тоскану та відвідувати деякі італійські провінції, а в цій частині на вас чекає лише Рим. Опинившись в якому, Еціо остаточно оправляється від отриманих раніше поранень та починає відвойовувати місто з рук тамплієрів, в той час, коли Чезаре Борджіа ходить разом зі своєю армією у військові походи, мріючи завоювати всю Італію, об'єднавши усіх її жителів під єдиним стягом. Протягом проходження основного сюжету гри ви крок за кроком будете позбавляти вашого головного супротивника політичної, фінансової та військової підтримки, знешкоджуючи його союзників та підриваючи віру громадян Риму.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodРадує й те, що у грі окрім основної сюжетної лінії є багато додаткових завдань. Серед них - допомога старому знайомому, голові гільдії крадіїв  – Ла Вольпе у його війні з римською вуличною бандою Ченто Оккі, виконання контрактів та підтримка гільдії найманців під командуванням Бартоломео д'Альвіано та його дружини Пантасілеї Бальоні у битвах з французьким бароном Октавіаном де Валуа. Крім цього ви виконаєте декілька завдань для рідної сестри Еціо – Клаудії, що в силу певних обставин стала власником борделю в Римі під назвою "Rosa in Fiore".

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodДумаєте це все, а ні - у місті ще є багато чим зайнятися. Наприклад, досліджувати гробниці послідовників Ромула з пошуком ключів, які відкриють вам доступ до обладунків Брута та його легендарному кинджалу. Якщо розглядати ігровий процес, то можна сказати, що він суттєво не змінився в порівнянні з попередньою грою серії. Розробники, в свою чергу, постаралися поліпшити всі існуючі ігрові механіки та додали до гри декілька косметичних змін. Відтепер в будь-який момент можна обрати одну з тренувальних програм та поліпшити власні бойові навички.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: Brotherhood Окрім цього в бою з декількома супротивниками наш майстер-ассассін може здійснювати блискавичну серію вбивств, розправляючись з усіма нападникам за лічені секунди декількома помахами меча. Серед великого арсеналу різних булав, молотів, рапір, мечів та обладунків у головного героя з'явилося декілька новинок. Першим з яких буде арбалет, а другим є спеціальні отруйні дротики – ці обидва гаджети неабияк стануть у нагоді при прихованому проникненні на заборонену територію або у разі того, якщо ви захочете розправитися з вашою ціллю не піднімаючи багато галасу чи тривоги – ідеальна альтернатива звичним прихованим клинкам.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodРаніше при проходженні основних та другорядних місій перед вами стояло лише єдине завдання, то тепер розробники вирішили додати й другорядне, яке б мало у своєму контексті умову для стовідсоткової синхронізації пережитих спогадів. Іншими словами визначало на стільки ваші дії під час проходження тих чи інших ситуацій співпадають з тими, що насправді були у далекому минулому пращура Дезмонда Майсла. Ще одною інновацією стала можливість рекрутувати новобранців до гільдії ассассінів, яких Еціо набирав зі звичайних громадян Риму, готових боротися проти режиму Борджіа.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodСпочатку рекрути не можуть постояти за себе у відкритому бою, але згодом, набравшись досвіду, їм відкриваються нові вміння, а ви, як голова гільдії, зможете поліпшувати їхні характеристики, зброю та обладунки. В кінці-кінців кожен з новобранців стає справжнім ассассіном та в будь-який момент буде готовий, без сумнівів чи страху прийди на допомогу своєму наставнику. Ви зможете відправляти своїх підопічних на різні завдання по всьому світу та, як результат, отримувати додаткові кошти чи предмети. Також, побратими допоможуть вам швидко розібратися з декількома вартовими, якщо вам ліньки робити це самотужки.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodСеред особливостей гри є можливість для Еціо у будь-який момент викликати на себе справжній град стріл, який за декілька секунд знешкодить усіх супротивників довкола, що не буде зайвим у складних битвах. А зараз ми хочемо привернути вашу увагу до економічної складової гри. В Assassin’s Creed II ви відновлювали лише комуну Монтеріджоні разом з віллою Аудіторе, розвиваючи при цьому торгові лавки та різні будівлі. Цього разу перед вами постане ще складніше завдання, що за своєю грандіозністю вражає – вам потрібно повністю відновити Рим.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodСпочатку буде необхідно звільнити район від впливу Борджіа, зруйнувавши певну башту та знешкодивши капітана варти, а потім, як і раніше будете скуповувати торгові лавки, банки, історичні пам'ятки, реконструювати стайні для коней, зруйновані акведуки, підземні тунелі, а згодом усі ваші інвестиції почнуть приносити прибуток. Гроші можна буде витрачати на купівлю нової зброї, обладунків, сумок з припасами для Еціо. Деякі предмети не можна буде просто так придбати, щоб їх отримати треба буде виконати спеціальні завдання торговців.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodУявіть, приходите ви з великим мішком монет до коваля за новим мечем, а він вам каже: "Я віддам його тобі лише в обмін на три порцій аконіту, пару рулонів шовку та декілька давньоримських монет". І вам доведеться бігати по всьому Риму, обшукуючи кожну скриню у пошуках потрібних речей, що трохи дратує. Але це, на нашу думку, просто невелика дрібниця на фоні інших позитивних моментів гри. В цілому Assassin's Creed: Brotherhood вийшов чудовим продовженням серії з цікавою історією, добре опрацьованими персонажами та геймплейними інноваціями.

Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: BrotherhoodТож, якщо ви є фанатом пригодницьких ігрових проектів, не проходьте повз цієї гри – вона вам сподобається! Ми, як завжди, бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Assassin's Creed: Brotherhood
Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: Brotherhood

Скріншот 17 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed: Brotherhood