Огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: India
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: India

Сьогодні у випуску ми продовжуємо огляд ігор серії Assassin's Creed Chronicles. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Assassin's Creed Chronicles: India – це комп'ютерна гра в жанрі Platform, Action-Adventure, Stealth розроблена англійською студією Climax Studios та видана французькою компанією Ubisoft дванадцятого січня 2016 року на PC, Xbox One та PlayStation 4. Події сюжету гри розгортаються у 1841 році на території Індії за часів розпалу запеклої війни між імперією Сикхів та Ост-Індської компанією. Гра відразу презентує нам головного героя – молодого та гарячкуватого індійського майстра-ассасіна на ім'я Arbaaz Mir.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaВін не дуже відрізняється від героїні попередньої гри – Shao Jun та, як і всі ассасіни, майстерно володіє мечем, прихованим клинком та індійським метальним диском – чакрою. Протягом проходження десяти сюжетних глав головний герой встигне відвідати стародавнє індійське місто Амрітсар, пробереться до розкішного Літнього Палацу, наввипередки з тамплієрами пробіжиться по старим храмам Першої Цивілізації в пошуках могутніх артефактів, завітає до найбільшої афганської провінції – Герат та своїми очами побачить могутню Цитадель Олександра.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaНа початку гри, здобувши важливий діамант, Arbaaz розуміє, що представники Ост-Індської компанії прийшли в його край не просто так. Озброєний знаннями та навичками, він вирішує захистити наставника індійського братства ассасінів Хаміда та з'ясувати, що саме потрібно тамплієрам на чолі з їхнім магістром Вільямом Сліманом. Якщо брати до уваги технічну сторону гри, то можна побачити, що вона не зазнала суттєвих змін, порівняно з попередньою частиною Assassin's Creed Chronicles: China.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaКардинальним змінам відбулися у ігровому процесі, що став ще більше варіативним. Відтепер, на відміну від Shao Jun, Arbaaz може розправлятися з ворогами тихо без використання холодної зброї, не спричиняючи при цьому багато шуму, на який вмить може збігтися уся охорона. Розробники ще більше поглибили знайому всім Stealth механіку, додавши до арсеналу головного героя димові бомби, завдяки яким Arbaaz може на короткий період часу дезорієнтувати супротивників та пробігти повз них непоміченим.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaУ грі з'явилася механіка обшуку ворогів, тепер, якщо під час проходження місії у вас раптово закінчилися усі припаси, ви зможете легко поповнити їх, позичивши усі необхідні вам знаряддя у найближчих охоронців. Зазнала змін властивість унікального вміння майстра-ассасіна. Як і раніше Arbaaz може використовувати Helix для швидкого переміщення між декількома укриттями чи виконувати смертельні комбо, знешкоджуючи при цьому декілька ворогів за лічені секунди. Тепер це вміння також може бути використано для прихованого переміщення на ігровому рівні.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaАктивувавши Helix, головний герой може стати невидимим для супротивників на короткий період часу, а пропустивши їх повз себе спокійно йти собі далі, не піднімаючи тривоги. Самі ж вороги стали більш обачними та смертоносними. До звичайних нам охоронців, що зазвичай не несли для головного героя значної загрози, додалися елітні офіцери, стрільці, снайпери та майстри-фехтувальники Ост-Індської компанії. Озброєні пістолетами, найновішими мушкетами та смертоносними мушкетонами, вони не поступаються головному герою у навичках та, ледь помітивши його, атакують не жаліючи усіх сил.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaХоч Arbaaz є добре тренованим та спритним майстром своєї справи, але він не переживає декілька пропущених ударів шаблі, мушкетний постріл чи залп з мушкетона впритул. Тож, варто добре подумати та оцінити усі шанси, перед тим, як влаштовувати криваву бійку з декількома добре озброєними ворогами. Єдиним недоліком гри, на нашу думку, є її надмірна хардкорність. Якщо перші сюжетні глави можна пройти без будь-яких проблем, то починаючи з середини гри ігровий процес значно ускладнюється.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaЗвичним для вас стануть ситуації перегонів з супротивниками у пошуках важливих артефактів, стрибки по хитких колонах та стінах, що будуть руйнуватися у вас на очах, забіги на наввипередки з енергетичними стінами, обстріли англійської важкої артилерії чи кулемету Джеймса Пакла (Puckle gun). Головним дуже дратівливим фактором є те, що гра не дає тобі другого шансу при здійсненні хоча б невеликої помилки та змусить починати все знову з найближчого чекпоінту. В такі моменти невдоволення і обурення від ігрового процесу та повідомлення Player Desynchronized набуває максимуму. У голові все частіше та частіше з'являється стійке бажання не проходити гру до кінця, а закинути її на півдорозі, не побачивши фіналу.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: IndiaВ цілому Assassin's Creed Chronicles: India є непоганим продовженням серії з цікавим сюжетом, харизматичними персонажами та декількома новими ігровими механіками, що лаконічно вписуються до ігрового всесвіту та добре урізноманітнюють звичний ігровий процес. Якщо ви є фанатом серії Assassin's Creed, вас не відлякує надмірна хардкорність – спробуйте пограти в цей непоганий проект!

"Until you have found a cause worth fighting for, you cannot know what you will sacrifice for it."
Скріншоти комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: India
Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Chronicles: India