Огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Syndicate
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Syndicate

Сьогодні у випуску ми вирішили оглянути один з найсуперечливіших проектів минулого року. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Assassin's Creed Syndicate – це комп’ютерна гра в жанрі Stealth, Action-Adventure розроблена канадською студією Ubisoft Quebec та видана французькою компанією Ubisoft двадцять третього жовтня на PlayStation 4, Xbox One, а вже дев’ятнадцятого листопада 2015 року порадувала усіх володарів PC. Основні сюжетні події розгортаються в Англії 1868 року де от-от добігає кінця відома у світі промислова революція.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateГра презентує нам двох головних героїв-близнюків Джейкоба та Іві Фрай. Брат разом з сестрою ще з самого малечку вступили до братства ассасінів та навчилися небезпечному ремеслу у свого батька. Джейкоб Фрай являє собою гарячкуватого юнака, що діє по принципу «Shoot first, ask question later», він часто не задумується над наслідками прийнятих рішень та живе сьогоднішнім днем, особливо не переймаючись за оточуючих його людей чи навколишній світ. В бою із супротивниками Джейкоб покладається на грубу силу та не проти добряче начистити пики своїм супротивникам.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateІві Фрай є більш розсудливою дівчиною, вона любить планувати все заздалегідь чи наперед, тверезо оцінює свої шанси при виконанні завдань та весь час дорікає брату за його поспішні дії.

Вона не полюбляє відкритих конфліктів з супротивниками, хоч і може дати декілька стусанів за допомогою смертоносного меча-тростини, її спеціалізація – stealth, проникнення на ворожу територію з тихим знешкодженням головної цілі за допомогою метальних ножів чи прихованого клинка.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateСюжетне оповідання вже з першої місії набирає шаленої динаміки, але не розкриває історію персонажів, як це було в попередніх іграх серії. Джейкоб спускає з рейок цілий товарний потяг, а Іві зрівнює з землею цілу лабораторію тамплієрів у пошуках чергового артефакту Едема. Посперечавшись між собою і вислухавши накази наставника, вони, не погодивши своє рішення з верховною радою братства, вирішують звільнити Лондон від впливу верховного магістра британського ордену тамплієрів - Кроуфорда Старріка.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateЯк ми всі знаємо, прийняття поспішних рішень може привести до досить негативних наслідків, від простої догани до вигнання з ордену, в чому упевнився на собі головний герой попередньої частини – Арно Доріан. Слідуючи власному плану Джейкоб разом з Іві стрибають у найближчий потяг та стрімголов їдуть до Лондона. Прибувши в столицю Англії, вони знаходять підтримку у вигляді індійського ассасіна - Сера Генрі Гріна, що неодноразово вказував у багаточисленних листах раді на скрутне становище гільдії ассасінів в Лондоні.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateОб'єднавши зусилля ви почнете поступово відвойовувати райони міста від впливу тамплієрів, звільняти заручників, заарештовувати особливо небезпечних злочинців та руйнувати індустріальну, фінансову та політичну системи міста, що перебувають в руках ворога. Можливо, ви пригадуєте відомий багатьом фільм “Банди Нью-Йорка”, ми нагадуємо про нього не просто так, адже ви будете боротися за квартали Лондона з ворожою бандою “The Blighters”, що напряму підпорядковується тамплієрам.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateДжейкоб Фрай створює власну банду з яскравою назвою “Rooks” та починає боротьбу за сфери впливу в Лондоні. Іві, в свою чергу, буде займатися пошуком нового артефакту Едема, що в цій частині являє собою магічну плащаницю, за допомогою якої, можна зцілити будь-які поранення та важкі ушкодження. Розробники добряче постаралися відтворити Лондон дев'ятнадцятого століття, тож якщо ви завжди мріяли залізти на верхівку Біг-Бена, завітати у Букінгемський палац чи просто помилуватися історичними пам'ятками – сміливо можете братися за дослідження міста.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateОкрім основної сюжетної лінії на вас чекатимуть десятки другорядних завдань. Ви встигнете зустрітися з відомими історичними постатями тієї епохи: видатний біолог Чарльз Дарвін, письменник Чарльз Дікінс, відомий вчений Олександр Грехем Белл, політичний мислитель Карл Маркс, медсестра Флоренс Найтінгейл, королева Вікторія та інші видатні англійці чекатимуть на вас. Також, ви можете розважити себе участю в кулачних боях, гонками на каретах та збиранням великої кількості колекційних предметів, котрі ви зможете знайти під час подорожей по вулицях та скверах міста.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateСаме дослідження не викликатиме у вас будь-яких проблем, адже Джейкоб та Іві для переміщення між будівлями можуть використовувати спеціальний rope launcher, що дозволяє за лічені секунди дістатися з однієї точки до іншої – так що тепер вам не доведеться довго дертися на високі будівлі. Розробники не полінувалися й урізноманітнили гру невеликим епізодом з Першої світової війни з участю онуки Джейкоба - Лідією Фрай. В цьому невеликому епізоді ви встигнете познайомитись з молодим Вінстоном Черчилем, будете досліджувати околиці відомого Тауерського мосту та зіб'єте декілька ворожих літаків і дирижаблів.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateНікуди не поділася система поліпшення характеристик персонажів, що розподілена тут на десять різних рівнів. З кожним новим рівнем Джейкоб та Іві будуть отримувати певну кількість очок для відкриття вмінь, поліпшуючи спритність, майстерність поводження з холодною чи вогнепальною зброєю та рівень здоров’я персонажів. Наприклад, вам стане доступне вміння, що дає змогу блискавично добити чотирьох ворогів та значно полегшує усі бойові сутички з супротивниками. Зі збільшенням рівня вам буде відкриватися доступ до більш новітньої зброї та одягу.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateКрім позитивних моментів в цій грі присутні декілька мінусів. Першим із них є традиційні для ігор Ubisoft проблеми з анімацією головних персонажів та оточуючих їх NPC. Другою є недосконала механіка пересування на каретах, погодьтеся це виглядає кумедно, коли ваш кінь головою збиває залізний стовп чи в'їжджає в натовп, а потім, як ні в чому не бувало, біжить собі далі. Третім мінусом гри є дуже специфічний музичний супровід, адже більшість треків, що звучать під час ваших подорожей по Лондону, написані з використанням скрипки.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateТож, в більшості ігрових ситуацій музика є настільки жалібною, що у вас можуть вмить зів'янути вуха. Четвертим та останнім, на нашу думку, мінусом гри є недостатнє розкриття характерів та історій членів ордену тамплієрів, з усіх дев’яти ватажків нам запам’яталися лише троє: Люсі Торн, Максвелл Рот та Кроуфорд Старрік, інші ж представники - не цікаві та не викликають жодних емоцій. Якщо ви очікуєте такого ж прекрасно опрацьованого антагоніста, яким були Хейтем Кенуей чи Франсуа-Тома Жермен, то можемо вас розчарувати – цього ви тут не побачите.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateГоловному магістру британських тамплієрів, що майстерно відіграє власну роль на досить високому рівні – надали дуже й дуже мало екранного часу. Ви побачите його лише у декількох сюжетних моментах та у фінальній місії - ось і все. До технічної сторони гри у нас не має жодних претензій, адже відповідальна за перенесення її на персональні комп'ютери студія Ubisoft Kiev та її співробітники справилися з поставленим перед ними завданням на п’ять з плюсом. Під час проходження гри ми не відчули жодних технічних проблем, вона прекрасно оптимізована на PC, а частота кадрів залишається стабільною. Прикрих технічних проблем, що були притаманні попередній Assassin's Creed Unity, в цьому проекті ви не зустрінете.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed SyndicateВ цілому Assassin's Creed Syndicate є чудовою грою з непоганим сюжетом, харизматичними головними героями та прекрасною атмосферою Лондону XIX століття. Якщо ви є фанатом серії Assassin's Creed чи вам просто подобаються ігри жанру Stealth, Action-Adventure – спробуйте зіграти в цей прекрасний проект, він принесе вам чимало емоцій!

"Oh, right, my mistake. Ladies and gentlemen, the unstoppable Frye twins; see them nightly at Covent Garden!"

Скріншоти комп`ютерної гри Assassin's Creed Syndicate
Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Assassin's Creed Syndicate