Pro-Games | info@pro-games.com.ua

Огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed

Сьогодні у серії Assassin’s Creed є віддана армія фанатів, що завжди очікують виходу кожної нової гри, і добре сформована кількість хейтерів, готових рознести будь-яку гру вщент при наявності в ній найменших сюжетних чи технічних проблем. Але це не тема нашої статті, ми хочемо розповісти вам, як саме серія розпочала свій довгий та наповнений труднощами шлях до успіху. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Assassin’s Creed – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, Stealth розроблена канадською студією Ubisoft Montreal та видана компанією Ubisoft далекого тринадцятого листопада 2007 року на Xbox 360 та PlayStation 3, а вже, починаючи з квітня 2008 року, усі володарі PC отримали можливість зануритись у ігровий процес нової та несподіваної для усіх гри.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedОсновні сюжетні події розгортаються у двох різних епохах – сьогоденні, точніше у 2012 році та в епосі кривавих хрестових походів, котрі розкривають нам історію масштабного Третього з них та дають змогу побачити невелику частину тих подій. Вже з перших хвилин гри ми вживаємося у роль Дезмонда Майлса – молодого бармена, що все життя жив у відчуженні від власних батьків та друзів. Одного разу його прямо з бару викрадають представники наукової корпорації "Abstergo Industries". Можливо головний герой заборгував голові корпорації мартіні, чи директору на стільки сподобалися зроблені коктейлі, що він вирішив добровільно-примусово взяти Майлса персональним барменом ради директорів.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedНасправді, прокинувшись Дезмонд Майлс знаходить себе посеред лабораторії в компанії не дуже привітного доктора Уоррена Відіка та його помічниці Люсі Стіллман. Після словесної перепалки, перед головним героєм ставлять ультиматум – або він допомагає корпорації протягом тижня добути потрібну інформацію, або в іншому випадку його чекає смерть. Не довго роздумуючи, Дезмонд погоджується з пропозицією та його поміщають в незвичну машину під назвою "Анімус", що може розшифровувати людську ДНК і демонструвати картину історії далеких пращурів, їхні спогади, емоції та ситуації, котрі вони переживали у далекому минулому.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedІ ось машина починає працювати, а ми переносимося у 1191 рік в образі Альтаїра ібн Ла-Ахада молодого майстра-ассассіна, що разом з своїми братами по ремеслу - Кадаром та Маліком Аль-Саїфом проникає до священного Храму розташованого в Єрусалимі. Перед ним стоїть важливе завдання - знайти та принести своєму наставнику таємничий артефакт. Добре підготовлений ассассін, гарячкує та в пориві власної самовпевненості починає робити купу помилок. Спочатку він забирає життя невинного старця, що стояв на його дорозі, незважаючи на вмовляння своїх колег не робити цього.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedПотім Альтаїр розкриває себе перед тамплієрами та їх верховним магістром – Робером де Сабле в надії швидкої розправи. Не складно здогадатися, що в результаті усіх своїх дій наш майстер-ассассін виставляє себе скоріше дурнем, аніж професійним вбивцею і, як наслідок, повністю провалює завдання, залишаючи своїх колег на вірну смерть. Повернувшись до штаб-квартири, чи правильніше буде сказати до домівки ордену ассассинів - гірської фортеці Масіаф розташованої в Сірії, головний герой приходить з пустими руками та вибаченнями до учителя братства - Аль-Муаліма.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedОчікувавши він свого найкращого учня іншого результату, наставник дуже незадоволений та починає вичитувати свого учня за всі провини. Несподівано до кімнати прибігає покритий кров'ю Малік, який приносить бажаний артефакт та починає критикувати Альтаїра за поспішність і звинувачує його в смерті молодшого брата – Кадара. Посеред розмови усіх перериває посланець, що приносить звістку про штурм міста тамплієрами. Не довго роздумуючи, головний герой відправляється на захист своєї домівки та заманює Робера разом з армією в заздалегідь розставлену пастку.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedЗа рахунок власної необачності верховний магістр тамплієрів втрачає майже усю армію, а Масіаф залишається в руках ассассинів. Незважаючи на успіх у битві, Альтаїру не щастить, а Аль-Муалім не прощає йому раніше зроблених помилок, що призвели до таких трагічних наслідків для братства. Він порушив три ключові правила: забрав життя невинного, розкрив себе перед ворогом та поставив під загрозу весь орден, а значить зганьбив себе і повинен поплатитися за це власним життям. Хоч більшість братів бажали смерті Альтаїру, але цього не сталося, натомість Аль-Муалім розжалував його в званні і знову зробив новачком, що вперше прийшов до ордену.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedВідтепер в обмін на помилування, головний герой повинен забрати життя дев'ятьох тамплієрів, відновити власну честь, гідність та звання в очах інших учасників братства. Протягом проходження основного сюжету ви будете поступово дізнаватися історію життя Дезмонда Майлса, роль корпорації "Abstergo Industries", Люсі Стіллман та Уоррена Відіка у цьому досліді. Паралельно з цим, з кожною новою ланкою ДНК розкриються пригоди Альтаїра, під час яких ви відвідаєте столицю Сирії – Дамаск, прогуляєтесь найбільшим портовим містом-фортецею Акрою тільки що захопленою хрестоносцями та зазирнете на вулиці Єрусалима.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedІгровий процес гри був досить незвичним, адже, прибувши в місто, спочатку ви повинні були роздивитися його вулиці з так званих точок огляду, а потім вже приступати до виконання основних і другорядних завдань. Перед тим, як влаштовувати замах, ви повинні знайти якомога більше інформації про власну ціль, підслуховуючи розмови міської варти і городян, поцуплюючи важливі документи з кишень гонців, вибиваючи відомості силою чи виконуючи завдання інформаторів. Отримавши усю інформацію і доповівши її голові бюро братства ассассінів, ви могли приступати до ліквідації цілі.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedЗазвичай Альтаїр міг розправитися з ворогами, не піднімаючи тривоги, за допомогою скритого клинка чи метальних ножів, а у разі відкритого протистояння з декількома ворогами використовував меч чи короткий кинджал. Хоча не завжди обов'язково було битися зі стражниками, іноді простіше просто втекти від них і сховатися у найближчому стозі сіна. Єдиними недоліками, що розчаровували більшість гравців була відсутність великої кількості другорядних завдань та їх одноманітність. Врятувавши усіх мешканців і підвищивши рівень синхронізації до максимуму в першій половині гри, зникає потреба проходити другорядні завдання, адже від цього не буде жодного профіту.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedОкрім цього можна було побігати вулицями, позбирати заховані прапори та пополювати на тамплієрів, але цього було не достатньо, щоб змусити вас досліджувати всі закутки міста, аніж одразу приступати до проходження основних сюжетних завдань. В цілому Assassin’s Creed вийшов непоганою грою з цікавим сюжетом, гарно опрацьованими персонажами, ігровим всесвітом. Цей проект став надійним фундаментом для всіх подальших ігор серії, за що можна сказати команді розробників велике дякую – вони попрацювали на славу!

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s CreedТож, якщо ви є фанатом серії чи вам просто подобаються пригодницькі ігри – можете з сміливо братися до проходження цього чудового проекту!

Скріншоти комп`ютерної гри Assassin’s Creed
Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed