Огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham Asylum
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham Asylum

Вітаємо усіх любителів коміксів та пригод супергероїв. Сьогодні у випуску ми оглянемо ігровий проект, що приємно здивував та сколихнув усіх фанатів пригод чоловіка в костюмі летючої миші, котрий присягнув відважно захищати місто Готем та всіх його жителів від багаточисленних загроз і посвятив своє життя боротьбі з організованою злочинністю. Після перезапуску серії в кінотеатрах у вигляді непоганого кінофільму "Бетмен: Початок" у 2005 році та, без перебільшення, шедеврального сіквелу під назвою "Темний лицар" 2008 року від американського кінорежисера Крістофера Нолана, інтерес до забутого персонажа коміксів почав стрімко зростати.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumЗа цей час багато ігрових компаній намагалися створити гру по мотивам фільмів чи коміксів, але, незважаючи на всі старання, якісного ігрового проекту про Бетмена ми не бачили ще з часів ранніх двохтисячних. Історія цієї гри розпочинається у далекому 2009 році. В той час виходило не так багато ігор про героїв багатьма улюблених коміксів. Звісно можна було програти в чергову частину пригод Spider-Man, що виходила майже щороку або в новенький X-Men Origins: Wolverine. Одного дня несподівано для всіх фанатів ігор на прилавках магазинів, точніше кажучи, на поличках сервісів цифрової дистрибуції, з'явився, як грім з ясного неба, цей ігровий проект.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumЗустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Batman: Arkham Asylum – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, Stealth розроблена англійською студією Rocksteady Studios та видана у широкий світ Eidos Interactive при підтримці Warner Bros. Interactive Entertainment та DC Comics двадцять п'ятого серпня 2009 року на PlayStation 3 та Xbox 360, а вже починаючи з п'ятнадцятого вересня цього ж року гра почала радувати всіх володарів PC. Вже з перших хвилин ми переносилися у класичну атмосферу коміксів шістдесятих.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumРоз'їжджаючи на Бетмобілі посеред темної і дощовою ночі, наш головний герой прямує до психіатричної клініки Аркхем, що представляє з себе спеціально створену в'язницю для так званих супер злодіїв. Вкотре, піймавши на гарячому свого заклятого ворога - самопроголошеного принца злочинного світу – жорстокого клоуна на прізвисько Джокер, Бетман передає його до рук начальнику лікарні. Занепокоївшись тим, що Джокер здався без будь-якого супротиву, Брюс Вейн разом з комісаром Гордоном вирішує супроводжувати свого старого знайомого до тюремного блоку.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumНа перший погляд клоун не виглядає розгніваним та починає привітно базікати з усіма охоронцями лікарні, розповідаючи про власні пригоди та неодноразово повторюючи фразу: "Як добре повернутися додому". Діставшись до необхідного блоку, Бетмен бачить, як Джокера в супроводі декількох охоронців приводять до його камери, але тут раптом все йде шкереберть. Директора клініки беруть у заручники, клоун збігає, а усі злочинці вириваються на волю. В лікарні починає творитися справжній хаос - лікарі, яким пощастило залишитися в живих, разом з охороною намагаються локалізувати ситуацію, але безуспішно.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumНа волі опиняються десятки кривавих вбивць, маніяків та інших злочинців, що жадають лише одного – помсти. Не складно здогадатися, що на плечі нашого головного героя ляже обов'язок навести лад в Arkham Asylum, що буде дуже складним завданням. Переслідуючи клоуна, ви будете блукати різними  секціями лікарні, рятуючи при цьому ув'язнених бандитами лікарів та охоронців. Окрім звичайних ворогів на вас чекатиме зустріч з спільником Джокера – молодою та дурнуватою Харлі Квін та серійним вбивцею Віктором Зсасзом, кошмарами доктора Джонатана Крейна (Scarecrow), бійка Бейном, в жилах якого тече титан, подорож до лігва Вбивці Крока та боротьба з гігантськими рослинами Poison Ivy.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumВ відриві від основного сюжету, ви можете вільно пересуватися секціями лікарні, досліджуючи її історію, знаходячи приховані секрети і розгадуючи загадки містера Едварда Нігми. Незважаючи на те, що Бетмен зможе зустріти віч на віч лише невелику частину супер злочинців описаних в коміксах DC – це ніяк не йде грі в мінус. Адже розробники перенесли майже всіх їх до спеціального каталогу, який поступово заповнюється протягом гри. Мандруючи приміщеннями можна спокійно наштовхнутися на капелюх відомої усім Селіни Кайл (Catwoman), віднайти покриту льодом камеру містера Фріза або подивитися на тіло безсмертного і водночас містичного керівника ліги тіней на ім'я Ra's al Ghul. І це лише невелика частина того, що можна відшукати, досліджуючи простори Arkham Asylum.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumПриємно дивувала та не давала занудьгувати постійна зміна стану ігрового всесвіту. В один момент територія лікарні була абсолютно безпечною для пересування, а вже через декілька сюжетних місій внутрішні двори були переповнені озброєними бандитами або з під землі з'явилися отруйні рослини, що випускали хімічні спори, котрі за лічені секунди вбивали будь-якого бідолаху готового підійти до них занадто близько. Складність гри поступово зростала з кожною пройденою сюжетною місією. Якщо на початку  ви могли без сумнівів вступати у відкриті рукопашні бої з супротивниками і персонально "начистити пику" кожному злочинцю, то вже починаючи з другої половини гри все ставало не так просто.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumВи будете змушені ховатися від ворогів, знешкоджуючи їх поодинці. Хоч костюм Брюса і оснащений бронею, але він не може витримати шквального вогню зі зброї. Постояльці лікарні починають брати до рук холодну зброю у вигляді ножів та електрошокових дубинок, а згодом не посоромляться присвоїти собі локальний арсенал, озброївши себе та товаришів автоматами та снайперськими гвинтівками. Головний герой теж не стояв на місці та протягом гри активно обзаводився новими гаджетами.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumВ бою, окрім звичного бет-бумерангу, можна було використовувати спеціальний підривний гель, що на короткий період часу дезорієнтував супротивників. За кожну успішну серію комбо, зібрані предмети чи завершені сюжетні завдання Брюс Вейн отримував певну кількість XP points, котрі в свою чергу можна було витратити на поліпшення характеристик чи гаджетів. Ви могли відкрити декілька нових предметів серед спорядження головного героя, підвищити ефективність рукопашних ударів або зробити його ще більш стійким до атак супротивника в бою.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumЄдиним недоліком гри є неспрацьовування контрударів під час деяких битв, але це скоріше невелика дрібниця, котра може трошки роздратувати вас. В цілому Batman: Arkham Asylum є чудовим ігровим проектом, який може похизуватися цікавим сюжетом, прекрасно озвученими та багатогранними основними і другорядними персонажами (Кевін Конрой, Марк Хемілл і інші актори виконали свою роботу на відмінно) та вдало переданою атмосферою DC Comics. Не дарма гра виборола собі звання найкращої в своєму жанрі у далекому 2009 році.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham AsylumТож, якщо ви є фанатом коміксів про Темного Лицаря чи вам подобаються ігри даного жанру – спробуйте пограти в цю чудову гру. Ми бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Batman: Arkham Asylum
Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham Asylum

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham Asylum