Огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham City
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham City

Вітаємо усіх фанатів коміксів, сьогодні ми продовжуємо оглядати популярні ігрові проекти та до нас знову завітав один з найкращих детективів міста Готем, котрий в костюмі летючої миші, без перестану, продовжує боротися зі злочинністю. Після шаленого успіху Batman: Arkham Asylum було очевидно, що випуск сіквелу – це лише справа часу. І от, після довгих двох років розробки, ми нарешті дочекалися приходу улюбленого багатьма героя коміксів DC. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Batman: Arkham City – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, Stealth розроблена британською студією Rocksteady Studios та видана при підтримці американської компанії Warner Bros. Interactive Entertainment та DC Comics вісімнадцятого жовтня 2011 року на PC, PlayStation 3 та Xbox 360.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityСюжет гри стартує через півтора роки після жахливих подій, що сталися на території лікарні "Arkham Asylum", за цей час наш старий знайомий Квінсі Шарп – колишній директор зазначеного вище закладу, встиг дослужитися до вельмишановної посади мера Готема. Перед містом постала нова проблема – існуючі в'язниці міста вже не мали змоги утримувати злочинців та суперзлочинців, котрих Бетмену вдалося зловити на гарячому за весь цей час. Тож, радою директорів та впливовими політичними діячами разом з мером було прийняте наступне рішення – створити нову в'язницю, котра б без проблем змогла умістити за своїми гратами усіх представників кримінального світу міста. Через деякий час проекту було дане зелене світло та необхідні фінанси для його реалізації.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityІ от за короткий термін на території нетрів Готема було створено в'язницю суворого режиму на чолі з старшим психіатром на ім'я Хьюго Стрендж та охороною, представленої у вигляді добре оснащених представників приватно-військової корпорації "Тигр". Оточена багатометровими бетонними стінами та оснащена найновішими електронними системами спостереження, охорони та протидії будь-яким намаганням втечі - в'язниця з новим ім'ям "Arkham City" почала свою роботу. Представники влади, політичні діячі та прості громадяни міста були у захваті, оскільки відтепер їм нічого не загрожувало, а усіх осіб винних в багаточисленних злочинах було нарешті закрито на міцний замок.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityЄдиним кому не сподобалася ця геніальна, на перший погляд, ідея став добре знайомий нам мільярдер, котрий вирішив виступити перед представниками СМІ з промовою, наголошуючи, що створення цього закладу є помилкою та жодним чином не принесе очікуваної безпеки усьому місту. Не встиг Брюс Уейн завершити своє скандальне інтерв'ю, як його вже з усіх сторін оточили охоронці приватної корпорації "Тигр" та люб'язно попрохали до себе у гості. Прийшовши до тями, головний герой виявляє себе на стільці повністю зв'язаним посеред темної кімнати.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityНапроти нього знаходиться той самий Хьюго Стрендж, що говорить йому не досить приємну новину – він знає, що Брюс Уейн – Бетмен та наголошує про свій план під назвою "Протокол 10". Доктор застерігає Брюса, якщо він намагатиметься хоч якось завадити йому - то весь Готем дізнається його "маленький секрет". Не довго думаючи, Хьюго вирішує продемонструвати мільярдеру усі принади і особливості функціонування своєї найновішої в'язниці. Тож, у супроводі охорони Брюса та ще декількох осіб без будь-якого жалю запроторюють до буцегарні.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityПостояльці, в свою чергу, стараються зустріти своїх нових гостей  з розпростертими обіймами, кулаками та сталевими кийками. Ледь переживши сутички зі своїми старими знайомими, Брюсу вдається врятуватися. Детектив швидко розуміє, що це місце зовсім не пікнік та, зв'язавшись з Альфредом, замовляє собі усі необхідні речі. Тож, одягнувши костюм Бетмена і взявши до рук знайомі гаджети, він вирішує кинути виклик Хьюго Стренджу дізнатися якомога більше про його секретний план та покласти край усім безчинствам на території "Arkham City".

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityПротягом проходження основного сюжету наш безстрашний детектив зустріне, багато знайомих персонажів частину з них ми вже бачили в Batman: Arkham Asylum та побуває в десятці небезпечних для його життя ситуацій. Готові прийняти участь в судовому процесі Харві Дента ще раз почути сміх Джокера, що кепсько себе почуває після тієї історії з титаном, помилуватися усіма пам'ятками музею Пінгвіна (Освальда Честерфілда), зустріти Селіну Кайл (Catwoman), на власні очі побачити могутнього лідера "Ліги Тіней", відчути льодову атмосферу лабораторії містера Фріза та добряче надавати стусанів усім хто наважиться кинути виклик Бетмену? – все це чекає на вас!

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityПриємною особливістю стало те, що тепер замість невеликих локацій з Batman: Arkham Asylum на вас чекає декілька районів міста, які ви зможете вільно досліджувати у відриві від основною сюжетної лінії. Хтось може заявити, що такий крок з боку розробників руйнує темп сюжетного оповідання, але ми з цим не погодимося. Вас ніхто не змушує досліджувати місто, якщо хочете - можете відразу стрімголов бігти по сюжету аж до самого фіналу, але в цьому випадку повз вас пройдуть декілька другорядних завдань, які є не менш цікавими.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityЧого лише варта зустріч з Бейном, пошук телефонного вбивці - Віктора Зсасза, змагання з найсмертоноснішим найманим вбивцею – Дедшотом, потрапляння у полон Божевільного капелюшника – Джервіса Тетча, вирішення багаточисленних головоломок та загадок старого знайомого - містера Едварда Нігми. Якщо розглядати ігровий процес, то слід зазначити, що він змінився не суттєво в порівнянні з попередньою грою серії. Розробники виправили невеликий глюк з контратаками та ще більше урізноманітнили бойову систему головного героя, додавши до його арсеналу декілька нових гаджетів та прийомів.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityВ бою все без сюрпризів – Бетмем, як і раніше, без страху, може вплутатися в бійку з десяткою бандитів та, вправно й кінематографічно, роздавши стусанів усім охочим, вийти з неї переможцем. Серед новинок у спорядженні нашого вухастого детектива з'явилися наступні гаджети: імпровізована шокова рушниця за допомогою якої можна тимчасово виводити з ладу електронні прилади, димова граната – котра стане у нагоді, як при нападі так і втечі від озброєних ворогів та кріограната за допомогою якої можна заморозити одного чи декількох супротивників, тим самим виключивши їх з битви на деякий час.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityСамі ж вороги не стояли на місці та змінювалися протягом сюжету. Крім звичайних бандитів, вам зустрінуться одягнуті у броню та добре озброєні ножами, битками, електричними дубинками і металевими щитами представники банд Джокера, Пінгвіна та Харві Дента. Деякі сутички не обійдуться без участі смертоносних титанів або спритних воїнів "Ліги Тіней", що в свою чергу додавало ще більше складності боям. Тож, якщо на початку гри усі бої будуть для вас лише легкою розвагою, то під кінець від вас потребуватимуть майстерно використовувати усі гаджети і вміння головного героя, для успішного завершення протистоянь.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityЩе одним сюрпризом для всіх став другий повноцінний ігровий персонаж, представлений тут у вигляді відомої багатьом фанатам коміксів Селіни Кайл. Складається враження, що у неї насправді дев'ять життів, адже протягом сюжету вона буде вибиратися зі смертельних сутичок та неодноразово бути на волосинці від загибелі. Слід зазначити, що цей персонаж вплетений в основний сюжет не лише "для галочки", а має свою мету, мотивацію та не раз допоможе Брюсу в його пригодах. Ігровий процес за Жінку-кішку суттєво відрізняється від Бетмана.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityБудучи природженим акробатом, Селіна активно використовує хлист та усі гімнастичні прийоми під час подорожей в'язницею. Вона не посоромиться "підправити обличчя" своїми гострими, мов бритва, кігтями, усім тим бандитам, котрі вирішили кинути їй виклик. Хоча Catwoman і може постояти за себе в ближньому бою, але це не може вберегти її від автоматів, якими найчастіше користується охорона або бандити, тож її основним вміннями чи фірмовою візитною карткою є стелс. Мов хижак, вона може проникнути на територію необхідного їй об'єкту, вправно перебираючись від одної стінки до іншої чи крадучись по стелі, а обчистивши кишені і забравши усі цінності, Селіна майстерно зникає, мов її тут ніколи й не було.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityВ цілому Batman: Arkham City вийшов, без перебільшення, чудовим ігровим проектом в якому ви могли "загубитися" на довгі та цікаві десятки годин. Розробникам не лише вдалося зберегти багато переваг та особливостей притаманних попередній грі серії, але й багатократно примножити їх. В цьому ігровому проекті майже не було і не має недоліків - тут вам цікавий сюжет, прекрасна атмосфера разом із знайомими персонажами всесвіту коміксів DC, прекрасний музичний супровід, динамічні битви зі звичайними бандитами і босами, десятки колекційних предметів у вигляді загадок.

Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham CityНе просто так, ця гра стала найкращою серед інших проектів жанру Action-Adventure  та отримала декілька нагород у 2011 році. Тож, якщо ви є фанатом серії або вам просто подобаються ігри даного жанру – спробуйте пограти в цей чудовий ігровий проект, він вартий витраченого часу. Ми, в свою чергу, хочемо побажати усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску! P.S: Від імені усього колективу нашого невеликого сайту, ми хочемо привітати усіх наших читачів з Великоднем. Бажаємо вам смачної паски та гарних травневих свят!

Скріншоти комп`ютерної гри Batman: Arkham City
Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham City

Скріншот 17 - огляд комп`ютерної гри Batman: Arkham City