Огляд комп`ютерної гри BioShock 2
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2

Ви вже скучили за наповненим багатьма небезпеками вишуканим містом на дні Атлантичного океану? Розробники з 2K Marin and 2K Australia вирішили порадувати вас та ще сказати відому всім фанатам серії фразу: "Welcome to Rapture". Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя BioShock 2 – це комп'ютерна гра в жанрі First-person shooter видана американською студією 2K Games дев’ятого лютого 2010 року на PC, PS3, Xbox 360. Основні сюжетні події розгортаються через десять років з моменту фіналу оригінальної гри. Цього разу ми граємо не за цілеспрямованого Джека, адже в цій частині головним героем головним героєм сіквелу є "Суб'єкт Дельта" - перший прототип усіх майбутніх моделей Великих Татусів.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2Він був створений лише з однією метою - охороняти єдину на той момент маленьку сестричку на ім’я Еленор Лемб. З самого спочатку гри ви майже нічого не знаєте про таємничого містера в скафандрі, а його характер, мотивація, історія життя розкривається поступово з проходженням сюжетної лінії. Антагоністом гри цього разу не виступає ні суворий Андрю Райан, ні Френк Фонтейн, а звичайний доктор філософії клінічний психіатр на ім’я Софія Лемб.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2Вона, як не складно здогадатися, мати нашої першої маленької сестрички, що об'єднала місто в одну велику "сім'ю" та протягом всієї гри буде "вставляти вам палиці в колеса". Сюжет гри хоч є лінійним, але має три абсолютно різні кінцівки, котрі залежать від ваших дій протягом гри: залишаєте ви ключових сюжетних персонажів в живих або вбиваєте їх, рятуєте чи навпаки спустошуєте маленьких сестричок - усі прийняті вами рішення будуть відбиватися на заключному фіналі гри та, безпосередньо, вплинуть на головного героя.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2Розробникам вдалося викрутити на максимум Action складову гри, оскільки на відміну від Джека залізний Mr. Bubbles в бою може користуватися зброєю та плазмідами одночасно. Ви зможете швидко підсмажити сплайсера та в цю ж мить нашпигувати його свинцем із кулемета або навпаки заморозити його та розбити на дрібні шматочки за допомогою велетенського бура. Осторонь не залишилась перероблена механіка зламу систем охорони: тепер наш Великий Татко замість "гри в водопровідника" використовує спеціальний пристрій, що стріляє простими або автоматичними дротиками і без проблем переналаштовує на наш бік камери відеоспостереження, турелі, дрони та інші електронні механізми.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2Важливим змінам піддався процес збору Адаму. Якщо в оригіналі Джеку було потрібно лише перемогти Великого Татуся та потім врятувати/спустошити маленьку сестричку, то для нашого сталевого красеня все стало набагато - набагато складніше. Спочатку ви станете учасником імпровізованого "рицарського поєдинку з іншим Великим Татусем", а, коли ваш супротивник впаде переможеним, зможете без перешкод забирати собі приз - маленьку сестричку та, як слід, готуватися до збору Адаму.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2Підчас даного процесу вам доведеться захищати її від десятків сплайсерів, котрі будуть збігатися за бажаним Адамом, як за життєдайною сироваткою. Закінчивши все це захоплююче дійство та отримавши довгоочікуваний подарунок, не поспішайте радіти, адже до вас стрімголов біжить Велика Сестричка. Ця "залізна леді" легко може завдати неприємностей нашому Татусю або швидко пустити на металобрухт за "розкрадання важливих запасів Адаму з сімейної власності". Вона є одним із найскладніших супротивників, що володіє надмірною спритністю, може ухилятися від більшості атак, активно застосовує телекінез та пірокінез у боротьбі з Mr. Bubbles-ом.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2Якщо вам сподобався перший BioShock чи вам до смаку ігри жанру First-person shooter - сміливо можете приступати до проходження цього чудового сіквелу в якому сюжет гармонійно поєднується з динамічними, адреналіновими боями. Він надає вам ще одну змогу повернутися у світ підводного міста, тож ми вирішили ще раз сказати відому всім фанатам серії фразу: "Welcome to Rapture".

"Father... it's me, Eleanor. I know you're awake in there -- I can feel it. Mother won't be able to...to toy with you like that, ever again."

Скріншоти комп`ютерної гри BioShock 2
Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри BioShock 2