Огляд комп`ютерної гри BioShock
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри BioShock

Сьогодні ми розглянемо один з проектів відомого американського геймдизайнера Кена Левіна. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя BioShock - це комп`ютерна гра в жанрі First-person shooter випущена американською студією Irrational Games двадцять першого серпня 2007 року на PC, Xbox-360, PS3.

Основні події гри розгортаються у 1960 році, а нам дають змогу вжитися у роль звичайного парубка на ім’я Джек, який, дивом, залишається єдиним вижившим після авіакатастрофи пасажирського лайнера. Ледь допливши до невідомого маяка, головний герой знаходить батискаф та з його допомогою потрапляє в Rapture - незвичне місто на дні Атлантичного окену, котре позиціонує себе, як рай для кращих з кращих представників людства, вільне від усіх існуючих на Землі релігійних, політичних, ідеологічних догм та будь-якого соціального гноблення, де кожен може бути сам собою та не боятися за власне життя.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри BioShockВже з перших хвилин головний герой розуміє, що місто не є для нього райським куточком для захоплюючого відпочинку, а жителі йому зовсім не раді. Одразу з Джеком зв’язується на диво люб’язний чолов’яга на ім’я Атлас, що пропонує свою допомогу. Головний герой, озброївшись гайковим ключем, барабанним револьвером та набравшись сміливості, береться допомагати Атласу знайти його дружину та дітей. Сюжет гри є водночас цікавим і незвичним, адже протягом проходження ми не лише просто виконуємо поставлені перед нашим героєм завдання, але й досліджуємо "підводну перлину", що схожа за своїм стилем на америнські міста шістдесятих років.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри BioShockПересуваючись по різним кварталам міста, ви поступово будете пізнавати для себе його історію. Перед вами розкриються безліч цікавих фактів про соціальний лад жителів, основних сюжетних персонажів та самого Джека. Ви познайомитесь з медичними, генетичними, технічними здобутками науковців та радою засновників, що виступала у ролі правлячої верхівки. Спокійно розгулювати по вулицях вам не дасть велика кількість різноманітних сплайсерів, що, вмить, будуть готові накинутися на Джека із-за чергового кута чи "привітати" його чергами зі стрілкової зброї.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри BioShockУ боротьбі з недружелюбними мешканцями ви зможете використовувати виликий бойовий арсенал: гайковий ключ, шестизарядний револьвер, good-old автомат Томсона, помпову рушницю, гранатомет, хімічний розпилювач, арбалет - усе це допоможе зберегти головного героя живим і здоровим. Унікальним приладом та помічником Джека виспупає звичайний фотоапарат, за допомогою якого ви зможете виявляти сильні і слабкі сторони супротивників та, як наслідок, отримувати унікальні тоніки для прокачування наявних вмінь.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри BioShockКожен із представлених видів зброї має три види боєприпасів та може бути модифікований. Останню, але не менш важливу роль у захисті головного героя, відіграють плазміди – це незвичні сироватки, що містять спеціальні стовбурові клітини та дозволяють змінювати ДНК, наділяючи користувача "супер здібностями". Всього у грі представлено одинадцять видів плазмідів, завдяки яким, ви зможете стріляти блискавкою, помахом руки підпалювати чи заморожувати супротивників, призивати бджолиний рій, ставити вихрові пастки, блискавично зламувати камери відеоспостереження.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри BioShockБільшість мутантів не представлятимуть значної загрози, але найбільшим головним болем для вас буде зустріч з Великим Татком. "Mr. Bubbles" - це захисник маленьких сестричок, котрий представлений тут двома різними варіаціями: Громила та Розі. Перший броньований "залізний чолов'яга" за лічені секунди може розправиться з головним героєм в ближньому бою, оглушивши і проткнувши його наскрізь величезним буром. Другий, вмить, нашпигує вас гігантськими заклепкати зі своєї клепальної рушниці.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри BioShockХочеться вам цього чи ні, але ви будете змушені битися з цими сталевими здорованями. Оскільки основною речовиною у прокачуванні усіх здібностей та плазмідів головного героя виступає життєво важливий Адам. Дістати його можна лише у маленьких сестричок, котрі просто так вам його не віддадуть. На нашу думку, BioShock є чудовим представником жанру First-person shooter з динаміними боями, цікавим сюжетом та вишуканим підводним світом. Вітаємо вас у місті Rapture!

Скріншоти комп`ютерної гри BioShock
Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри BioShock

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри BioShock