Огляд комп`ютерної гри Bombshell
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Bombshell

Сьогодні у випуску ми готові представити вам новинку ігрової індустрії. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Bombshell – це комп’ютерна гра в жанрі Top-down shooter розроблена датською студією Interceptor Entertainment та видана американською компанією 3D Realms двадцять дев'ятого січня 2016 року на PC. Саме ці студії колись давним-давно подарували нам найкрутішого героя усіх часів – Дюка Нюкема. Тож, чим може похизуватися новий проект - давайте розглянемо детальніше.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри BombshellГра презентує нам головну героїню Шеллі Харрісон на прізвисько "Bombshell" - вона колишня військова, що зазнала невдачі під час однієї з військових операцій та, як наслідок, втратила праву руку, котру через деякий час замінили на металеву. Сюжет гри розпочинається з атаки прибульців на Білий Дім, які вкотре викрадають президента США. Вкрали б хоч раз прем'єр міністра або звичайного члена парламенту - але чомусь їх завжди цікавить лише президент. Прибувши на допомогу головна героїня успішно розправляється з ворожими прибульцями, але не встигає врятувати голову держави, котрого інопланетяни під руки заносять у портал.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри BombshellНесподівано для себе Шеллі зустрічає старого знайомого - професора Хескела, який добряче насолив їй в минулому. Він надає їй усього один шанс врятувати таку важливу особу для уряду США. Головна героїня без відчуття страху входить до порталу. В гонитві за президентом Шеллі побуває на охопленій вогнем планеті Kyrron, пробіжиться по замороженому раю планети Zeroth та успішно виведе з ладу гігантську механізовану планету The Planet Eater. В цій складній подорожі головній героїні допоможе її вірний пістолет, шестиствольний кулемет, дробовик, пускова установка, вірний робот – пересувна турель Amiga, вогнемет та інші види озброєння, які піддаються поліпшенню.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри BombshellНе будуть сидіти склавши руки й вороги, яких на кожній ігровій локації дуже й дуже багато: починаючи від звичайних інопланетян, кислотних створінь, заражених солдат GDF та закінчуючи льодовими скелетами, гігантськими роботами, що не будуть йти вам на поступки та атакуватимуть Шеллі з усією наявною силою. Ігровий процес нагадує старенький Alien Shooter або популярну в наш час гри Diablo 3. Проходячи ігрові локації, окрім основних завдань ви будете отримувати другорядні квести, за проходження яких гра буде нагороджувати вас додатковими XP points.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри BombshellВ свою чергу їх можна буде використати для поліпшення рівня здоров'я, міцності броні чи кількості доступної енергії, яку Шеллі використовує при застосуванні одного з чотирьох доступних вмінь: Mighty punch - дозволить вам вмить знешкодити супротивника одним ударом залізної руки; Power slide - дасть змогу швидко змінювати своє положення під час бою, переміщатись з однієї бойової позиції на іншу та майстерно ухилятися від атак ворога; Bubbleshield - на короткий проміжок часу захистить вас від ворожих куль, лазерів та ракет супротивників; Power Sword – смертоносний енергетичний меч, за допомогою якого головна героїня зможе за лічені секунди "покришити на капусту" тих ворогів, які ризикнули битися з нею в ближньому бою.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри BombshellНа перший погляд з грою все "окей" – насправді не все так райдужно та гарно. Вже з першої сюжетної місії видно, що розробники намагалися зробити з Шеллі, другого Дюка. Скільки б головна героїня не старалася, якою б брутальною вона не була під час бою, вимовляючи насичені пафосом фрази та крилаті вислови – до Дюка їй, як до небес. Яскравою проблемою гри є відверто слабкий сюжет, що з самого початку зацікавлює, але вже після першої третини гри розчаровує та не несе в собі несподіваних поворотів.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри BombshellНе йде на користь грі одноманітність гемплею – кожного разу вас запускають до ігрової локації, де Шеллі поступово знешкоджує орди ворогів, просуваючись до бажаної цілі, інколи головну героїню змусять добряче побігати туди і назад, виконуючи різні завдання. Від цього у думках все частіше і частіше з’являтиметься крилатий вираз непереможного та харизматичного Дедпуліо: "It so boring, please make it stop". На превеликий жаль проблеми гри на цьому не закінчуються. Нас дуже засмутила слабка технічна складова проекту.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри BombshellПід час проходження рівнів ми багато разів боролися з багами та глюками: будьте готові до застрягання головної героїні та супротивників у текстурах, проблем з анімацією. Погодьтеся, вам буде "дуже приємно" провалитися крізь землю в кінці рівня, а потім проходити його знову – це ж просто чудово!

В цілому Bombshell вийшов відверто слабким проектом. Гра спочатку радує, а потім відбиває будь-яке бажання проходити її до фіналу. Приємним в ній є лише непоганий музичний супровід, дизайн ігрових локацій та битви з босами, насичені напруженим екшеном. Якщо вам подобаються ігри даного жанру можете спробувати пограти в цей проект, але враховуючи його ціну в цілих двадцять доларів, радимо докинути ще десятку та придбати новий XCOM 2, що точно принесе вам більше задоволення ніж ця новинка 2016 року.

Скріншоти комп`ютерної гри Bombshell
Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Bombshell

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Bombshell