Огляд комп`ютерної гри Borderlands 2
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2

Привіт усім читачам нашого сайту та фанатам комп'ютерних ігор. Ми продовжуємо огляд популярних ігрових проектів та цього разу вирішили привернути вашу увагу до сіквелу відомої багатьом серії. Вона розпочала свій шлях ще у далекому 2009 році десь у далекій галактиці на теренах планети Пандора (не тієї, де проживають сині аборигени племені Na’vi) разом з четвіркою мисливців за скарбами, які сидячи у автобусі їхали на зустріч власній мрії. Незважаючи на те, що перший Borderlands вийшов далеко не ідеальною грою, навколо нього сформувалася віддана армія фанатів. Більш детальний огляд на неї ви можете знайти в архіві, якщо зацікавились – ласкаво просимо.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Такий чудовий результат неабияк порадував розробників та видавця. Усім стало зрозуміло, що створення сіквелу нового на той час IP – це банально лише питання часу, але чекати довелося доволі довго – цілих три роки і врешті-решт хочеться сказати, що очікування були того варті. Пані та панове, зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Borderlands 2 – це комп’ютерна гра в жанрі Action role-playing, First-person shooter розроблена американською студією Gearbox Software та видана при підтримці корпорації 2K Games вісімнадцятого вересня 2012 року на Xbox 360 та PlayStation 3.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Релізу версії для персональних комп’ютерів довелося чекати всього нічого –сімдесят дві години або три дні. Сюжетні події сіквелу розгортаються через кілька років після фіналу попередньої гри серії. З моменту відкриття того самого сховища четвіркою мисливців за скарбами поверхня Пандори почала активно змінюватися. Тут й там з багаточисленних розломів землі неначе із самісіньких надр планети почали вирувати справжні фонтани зі шлаку, що виносили на гору новий раніше невідомий мінерал. Вчені, швидко дослідивши цю фіолетову новинку, погодилися назвати її всього одним словом – Eridium.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Новина про наукове відкриття Пандори швидко розійшлася галактикою та привернула увагу не одного десятка впливових корпорацій. Однією з перших до планети прибула велетенська мультикорпорація Hyperion, не на однойменному бойовому крейсері, привіт фанатам серії StarCraft, а на гігантській космічній станції разом з її головою - чоловіком відомим серед своїх підопічних під прізвиськом "Красунчик Джек". Її представники за відносно невеликий період часу встановили жорстку монополію на ринку, ставши єдиною компанією з видобутку і реалізації нового ресурсу.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Тисячі, якщо не десятки тисяч роботів разом з інженерами працювали ледь не 24/7 у різних куточках планети індустріалізуючи їх. Місцеві жителі були лише задоволені, адже в обмін на вільний доступ до родовищ, Красунчик Джек пообіцяв їм звести рівень організованої злочинності на планеті до мінімуму та водночас побудувати кілька мегаполісів, де зможуть жити усі охочі, не турбуючись про власне життя і благополуччя. Хто ж від такої прекрасної пропозиції відмовиться чи не так?

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Через деякий час, в результаті масштабних промислових робіт представники корпорації натрапили на чергове сховище. Як і кілька років тому звістка про нову знахідку дійшла до чотирьох шукачів багатства, слави і пригод на свою п’яту точку. Серед них були колишній двадцяти шестирічний військовий найманець корпорації Даль, а точніше сержант Екстон, котрий так полюбляє власну автоматичну турель, що не піде без неї ні в одну битву. Двадцяти семирічна дівчина на ім’я Майя, що все своє життя прожила в лавах релігійного ордену на планеті Афіни, розвиваючи власні здібності сирени.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Не промайнула ця звістка і повз Сальвадора – тридцяти шестирічного чоловіка, що полюбляв жити бандитським життям зі зброєю у руках. Останнім, не менш таємничим героєм виявився найманий вбивця під прізвиськом Зеро і про нього майже нічого не відомо, окрім того, що він полюбляє справжні змагання і виклики, активно користується снайперською гвинтівкою та смертоносною катаною, немов справжній ніндзя. Тож така непогана компанія, об’єднана єдиною ідеєю – відшукати нове сховище, здобувши при цьому собі достатньо багатства і слави, зібралася та вирушила до Пандори.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Але раптом під час поїздки з потягом сталася невеличка неприємність та усі четверо потрапили у справжню льодову пустелю, де їх зустрів відомий мабуть усім робот CL4P-TP aka Claptrap. Такою є сюжетна зав’язка гри, а далі ми традиційно переходимо до опису геймплейних нововедень і особливостей даного ігрового проекту. З точки зору гемплею сіквел не сильно відрізняється від оригіналу та в основі залишається шутером від першої особи. Герой, як і раніше має одну спеціальну здібність, може користуватися чотирма різними видами зброї та гранатами, а для захисту від ворожих куль і ударів йому допомагає персональний щит.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Усе спорядження, як і раніше поділяється на чотири окремі категорії: звичайне, поліпшене, рідке, легендарне. Нікуди не поділася і система поліпшення персонажа зав’язана на кількості очок досвіду. З кожним новим рівнем дозволяється відкрити собі, якусь одну із здібностей із трьох гілок поліпшення протагоніста. Арсенал елементального спорядження змінився, окрім вже знайомого вогню, електрики та корозії він поповнився ще одним новим ефектом - шлаком. Уражені ним супротивники будуть отримувати більше шкоди від усіх інших видів зброї.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Ще однією новацією стало введення у гру так званого рейтингу "Badass Rank". Суть якого полягала в наступному: виконуючи певні челенджи і умови, головний герой підвищувався у даному списку, а у винагороду отримував кілька очок, які витрачалися на поліпшення окремих характеристик. Будь це максимальний рівень здоров’я, швидкість перезарядки зброї чи перезавантаження щита, тощо – вибір тут залишається за вами. На щастя, розробники цього разу вирішили сконцентруватися не лише на ігровому процесі, а ще непогано попрацювати над сюжетом.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Протягом проходження гри ви не раз стикнетесь з завданнями виконаними у фірмовому стилі і з традиційним гумор серії, а також зустрінете на власному шляху знайомих героїв, починаючи від вище описаного нами робота, Янгола, Доктора Зеда чи Маркуса та закінчуючи протагоністами оригінальної Borderlands, які більшості з вас не потребують представлення. Пам’ятаєте головну проблему попередньої гри серії, а саме відсутність хоч якогось нормального антагоніста. Так от сценаристи вирішили її простим і елегантним кроком, додавши у гру одного з найкращих лиходіїв, якого ви мабуть бачили.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Правду кажучи, таку унікальну комбінацію надзвичайно сильної харизми та нелюдської жорстокості, що притаманна Красунчику Джеку рідко зустрінеш серед антагоністів інших ігрових проектів. До явних недоліків гри слід віднести всього дві речі. Першою з них є орієнтованість даного проекту в першу чергу на кооперативне проходження. Якщо ж ви з якихось причин вирішите зіграти в нього самотужки, то знайте, що отримаєте набагато менше задоволення, аніж у разі гри разом з дружньою компанією із чотирьох осіб.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Другою проблемою є неможливість повністю поліпшити усі три гілки умінь персонажа за одне проходження, а перепроходити сюжетну лінію ще раз одним і тим же героєм ви навряд захочете. В цілому Borderlands 2 вийшов вельми файним сіквелом, що прийшовся до смаку не лише багатьом ігровим журналістам, а і фанатам серії, зібравши собі купу нагород. Розробники й надалі продовжували підтримувати даний ігровий проект, випустивши нових героїв – Гейдж і Кріга, разом з купою сюжетних доповнень.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2Як наслідок DLC: Captain Scarlett and Her Pirate's Booty, Mr. Torgue's Campaign of Carnage, Sir Hammerlock's Big Game Hunt, Tiny Tina's Assault on Dragon Keep, ще більше урізноманітнило зовсім непогану гру. Купувати її чи ні, як завжди вирішувати лише вам, а ми бажаємо усім нашим читачам удачі і до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Borderlands 2
Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2

Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Borderlands 2