Огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip Edition
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip Edition

Привіт усім читачам нашого сайту та фанатам комп’ютерних ігор, сьогодні у випуску ми розповімо вам про римейк мабуть одного з найбільш недооцінених шутерів 2011 року. Тож, зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Bulletstorm: Full Clip Edition – це комп’ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена спільними зусиллями польської  студії People Can Fly та американської студії Epic Games і видана при підтримці компанії Gearbox Software сьомого квітня 2017 року на PC, Xbox One і PlayStation 4.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionОригінальний Bulletstorm в момент релізу майже шість років тому був приємно сприйнятий пресою і ігровими критиками. Незважаючи на велику кількість позитивних відгуків, масової популярності цей ігровий проект серед звичайних гравців так і не отримав. Як наслідок, гра стала справжнім провалом у фінансовому плані, іншими словами збитковою, що було зовсім неприємною звісткою для видавця – американської компанії Electronic Arts. В результаті розробку сіквелу скасували - ось така сумна історія. Але, на щастя, через декілька років права на франшизу придбала Gearbox Software, яка прийняла прекрасне рішення реанімувати шутер й повернути його до життя.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionУ вас мабуть закладається логічне питання: "Що ж такого нового привнесли розробники у цю версію гри?" і, чесно кажучи, небагато, але до всього по черзі. Основні сюжетні події розгортаються в далекому майбутньому, точніше кажучи у двадцять шостому столітті, а в центрі оповідання стоїть історія командира підрозділу спеціального призначення конфедерації "Dead Echo" - Грейсона Ханта на прізвисько "Грей". Колись давним-давно цей відважний вояка разом з вірними товаришами – доктором Вітом Олівером, підривником Реллом Джуліоном та молодим солдатом Іші Сато були елітними найманцями конфедерації, виконуючи безліч таємних військових операцій і підпорядковуючись виключно генералу армій – Віктору Саррано.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionСаме під час виконання одного із таких завдань, Грейсон засумнівався в правильності своїх дій, поставив під сумнів мотиви й накази головнокомандуючого та разом з командою дезертував. Тож, тепер він знаменитий у вузьких колах космічний пірат з власним кораблем та ціль номер один для мисливців за головами, що не дають йому спокійно жити із-за бажання заробити п’ятсот мільйонів за контракт. Більшість часу містер Хант не може відірватися від пляшок з міцними алкогольними напоями, ховається у непідконтрольних конфедерації системах, інколи атакуючи транспортні кораблі, та час від часу випроваджує непроханих гостей через найближчий шлюз, даруючи їм безкоштовну подорож у відкритий космос.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionТак продовжувалося довгих десять років, доки доля знову зводить Грейсона зі своїм колишнім командиром. Все розпочалося начебто з буденного планування атаки на черговий транспортний корабель конфедерації, але яким же було здивування команди, коли після гіперстрибка на місці замість бажаної здобичі на них чекав бойовий крейсер генерала Саррано "Ulysses". Не реагуючи на заклики і прохання деяких учасників команди відступити, головний герой навпаки вирішив дати бій, який ледь не став для нього останнім.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionІ хоч фактично він переміг, піратський корабель отримав значні пошкодження та здійснив аварійну посадку на найближчу планету "Stygia", ось такою є сюжетна зав’язка гри. Протягом проходження, що охопить вісім окремих глав, ви матимете змогу, як слід насолодитися мальовничими краєвидами й пейзажами цієї планети конфедерації, дуже схожої на одне велике курортне містечко. І це б було прекрасним місцем для відпочинку, якщо б не постояльці, а також представники місцевої флори і фауни.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionБудьте готові до зустрічі з безжалісними бандами, квітками-людожерами, мутантами та навіть гігантською рептилією. Непоганий варіант для проведення наступного уїк-енду чи не так? Основними плюсами гри, окрім цікавої сюжетної лінії є ще дві речі – ураганна динаміка бойових зіткнень та гумор, місцями вельми чорний гумор, який влучно доповнює загальну атмосферу. Приємною особливістю рімейку була можливість у всіх, хто оформив pre-order, пограти за єдиного і неповторного Дюка Нюкема в якості бонусу, обравши "Duke Nukem’s Bulletstorm Tour".

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionІ чесно кажучи, бачити цього перекачаного блондина знову і вкотре чути голос Джона Сент-Джона для багатьох було справжнім задоволенням, особливо для фанатів старого-доброго Duke Nukem 3D, "Hail To the King Baby!".

Тепер ми переходимо до геймплейних і технічних особливостей гри. Римейк став помітно кращим в візуальному плані завдяки переходу на оновлену версію Unreal Engine, від чого деякі сцени виглядають ще захоплююче, ніж це було в оригіналі.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionГеймплей фактично не зазнав жодних змін, адже, як і тоді, для боротьби з ворогами головний герой користується сімома різними видами зброї, серед яких знайома усім штурмова і снайперська гвинтівка, гранатомет, пістолет, дробовик, шестиствольний кулемет. Але основною особливістю був і залишається спеціальний енергетичний батіг, що не раз виручить вас у бою. З його допомогою Грейсон матиме змогу притягувати бандита з укриття ближче до себе для смертельного удару чи навпаки відправляти його у політ, роблячи бідолаху майже беззахисними перед кулями.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionКожен з наявних екземплярів зброї, можна було додатково поліпшувати, використовуючи поїнти, які головний герой отримував під час бою. Використовуючи спеціальну станцію, у вас завжди було декілька варіантів: просто поповнити боєзапас, збільшити максимально доступну кількість патронів чи відкрити альтернативний, більш потужний, режим стрільби. На жаль у даного ігрового проекту є всього декілька мінусів. Першим з яких є моральна застарілість гри, адже розробникам все-таки не вдалося привнести хоч краплинку новизни.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionЯкщо в 2011 році концепція такого шутеру виглядала незвично, то вже у 2017 цим мало кого здивуєш. Наприклад, у грі повністю відсутні елементи вертикального гемплею, а головний герой не вміє стрибати, що на фоні минулорічного DOOM чи Call of Duty: Infinite Warfare виглядає не дуже добре. Проблемою номер два є відверто нудний мультиплеєрний режим, де ви у складі декількох гравців повинні відбиватися від наростаючих хвиль супротивників. Непогана розвага на два рази, щоб зіграти декілька матчів з друзями, але не більше того.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip EditionВ цілому Bulletstorm: Full Clip Edition вийшов файним римейком з купою яскравих переваг та недоліків. І хоч місцями цей ігровий проект трошечки застарів, це не заважає залишатися йому одним із кращих ураганних шутерів. Просто не очікуйте від нього занадто багато, а ми бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip Edition
Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip Edition

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Bulletstorm: Full Clip Edition