Огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops III
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops III

Сьогодні у випуску ми розглянемо проект візитною карткою якого став слоган, а точніше вираз одного з героїв гри Call of Duty: «Поезд сделал Бум!». Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Call of Duty: Black Ops III – це комп’ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена американською компанією Treyarch та видана на PC, PlayStation 4 та Xbox One шостого листопада 2015 року. Давайте розбиратися чим може похизуватися дванадцята по рахунку гра серії, що позиціонує себе як сіквел до чудової Call of Duty: Black Ops II.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIПодії основного сюжету розгортаються через 35 – 40 років з моменту фіналу попередньої гри серії. Прогрес науки і технологій кардинально змінили навколишній світ. Основною військовою силою стали не приватні організації з тисячами найманців, а роботи і роботизовані бойові платформи,  які без будь-яких емоцій ідеально виконували усі поставлені перед ними бойові завдання. Безіменний головний герой або героїня гри, виступає у ролі військового спеціаліста, що разом з найкращим другом Джейкобом Хендріксом виконують операції спеціального призначання на службі в ЦРУ.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIСюжет розпочинається місією по визволенню єгипетського прем'єр міністра з полону ворожого угрупування. Операція проходить успішно, але в кінці головний герой встигає як слід розлютити робота на ім'я Чаппі. В наслідок чого робот, неначе вукі, котрий не так давно програв партію в шахи з дроїдом, починає висмикувати життєво важливі кінцівки з тіла нашого горе- бідолахи. На допомогу приходить Джон Тейлор разом з власним загоном аугментованих бійців та встигає врятувати життя бравому вояці. Прийшовши до тями на операційному столі, головний герой виявляє, що його разом з напарником записують до загону "поліпшених" бійців, а усі кібернетичні імплантанти будуть контролюватися за допомогою їхніх ДНК.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIДалі ви проходите підготовку з застосування і використання нових здібностей, яких тут три різних види. Першими є здібності контролю, що дадуть змогу вам швидко боротися з роботизованими супротивниками. Ви зможете відключати роботів на короткий період часу, зламувати їхні сенсори наведення або перепрограмувати їх на свою сторону. Другим видом здібностей головного героя є хаос, що спростить ваші бойові зіткнення з звичайними супротивниками.Випускаючи смертоносний рій мініатюрних роботів чи стріляючи потужним електромагнітним імпульсом ви будете швидко знешкоджувати або, вмить, спалювати ворожих бійців.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIТретім і останнім по рахунку видом аугментацій є спритність. За допомогою даних модифікацій ви зможете швидко переміщатися з однієї бойової позиції на іншу, створювати димову завісу чи вмикати тактичний камуфляж. З першого погляду проект виглядає чудово, гра надає вам масу тактичних можливостей, велику кількість адреналінових боїв разом з чудовою якістю картинки – але насправді не так все і добре, як нам би того хотілося. На превеликий жаль в цій грі присутня значна кількість мінусів.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIПершим з яких є відверто слабкий сюжет та темп оповідання. З перших хвилин вам майже нічого не пояснюють, оточуючі персонажі, так-би мовити, кажуть вам: "Немає часу на роздуми, ти стріляй, стріляй і ще раз стріляй". Інколи ви не розумієте, що взагалі сталося, що це за персонажі, що за секретний експеримент ЦРУ, а в думках все частіше і частіше спливає мем з образом обличчя Джекі Чана. Піком нісенітниці для нас стала історична місія наступу американських військ на бельгійське місто Бастонь  в 1945 році, де ми билися проти військ вермахту з застосуванням футуристичної зброї - у розробників зовсім не залишилося ніякої поваги до класичних частин Call of Duty.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIДругим мінусом гри є недостатня опрацьованість оточуючих вас персонажів. Добре розкритий та описаний лише ваш напарник - Джейкоб Хендрікс. Всі інші діючи актори не викликали у нас жодних емоцій, більшості персонажів взагалі не хочеться співпереживати, а де-яких ви будете бачити лише декілька хвилин за всю гру. Третім і найважливішим, на нашу думку, мінусом гри є відсутність сильного антагоніста. Пам’ятаєте незрівнянних та яскравих Імрана Захаєва, Володимира Макарова чи Рауля Менендеса з попередніх частин Call of Duty?

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIНажаль в цій грі і близько немає такого добре опрацьованого головного злодія. У фінальній місії ви зустрінетесь з штучним інтелектом Корвус, котрий являє собою чорного привида в образі людини, про якого буде мало що відомо до завершення гри. В цілому Call of Duty: Black Ops III є дуже й дуже суперечливим проектом. З одного боку ми маємо жахливу сюжетну кампанію, котру не рятує, навіть кооператив на чотирьох. Сюжет попередніх частин був далеко не ідеальним і в ньому було предостатньо нісенітниці, але за рахунок харизматичних героїв, чудового опрацювання навколишнього світу гри і унікальних злодіїв - було цікаво грати.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops IIIПроект Call of Duty: Black Ops III є нудним і не може здивувати вас чимось інноваційним. Гра не вражає ні яскравими вибухами, ні напруженими сюжетними моментами, ні грандіозними битвами. З іншого боку ви маєте класичний мультиплеєрний режим, в якому можна добряче розслабитися і відвести душу разом з друзями.

"Imagine yourself in a Frozen Forest."

Скріншоти комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops III
Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: Black Ops III