Pro-Games | info@pro-games.com.ua

Огляд комп`ютерної гри Dishonored
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Dishonored

Розпочнемо наш випуск з короткого  питання: Чи знаєте ви ігровий проект в якому був би лінійний сюжет, надзвичайна варіативність гемплею без будь-яких заборон чи рамок? Якщо ні, то ми раді презентувати вам нашого сьогоднішнього гостя Dishonored – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, Stealth розроблена французькою студією Arkane Studios та видана американською компанією Bethesda Softworks дев'ятого жовтня 2012 року на PC, Xbox 360 та PlayStation 3. Пані та панове, ласкаво просимо вас до острівної Імперії. Ця держава розташовується на великих островах та складається з декількох адміністративних одиниць, точніше кажучи з двох королівств Грістоль та Морлі та двох герцогств Тівія та Серконос.

Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри DishonoredНайважливішим фінансово-промисловим центром Імперії та водночас столицею є місто Дануолл, що вже не перший рік знаходиться під управлінням мудрої та розсудливої імператриці Джессаміни Колдуін. Місто розквітало, промисловість працювала на повну потужність, парламент на чолі з прем'єр-міністром щоденно приймав нові рішення, громадяни повчалися науці та здобували знання у спеціальних школах та академіях Натурфілософії, а духовенство, представлене Абатством Обивателів разом з Верховним Доглядачем, наставляло та розширювало світогляд громадян.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри DishonoredВсе здавалося ідеальним до одного єдиного дня, коли на вулицях міста, несподівано для всіх, спалахнула смертельна щуряча чума. Маючи благородні наміри, імператриця намагається врятувати якомога більше громадян, але, не зважаючи на її наполегливі старання, Дануолл опиняється перед загрозою не лише карантину, а й повної економічної та торгової блокади. Наповнена тривогою та відчаєм, Джессамін відсилає головного героя гри - Корво Аттано в сусідні герцогства у надії пошуку ліків від смертельної хвороби, котра вже забрала сотні життів.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри DishonoredЦей мужній чоловік, який з честю носить титул королівського Лорда-захисника та є майстром-фехтувальником і персональним охоронцем імператриці, приступає до виконання поставленого перед ним завдання. Після декількох місяців напружених поїздок Корво повертається до башти Дануолла з пустими руками та не несе з собою жодних добрих новин. Привітавшись з охороною, зустрівши верховного доглядача -Таддеуса Кемпбелла, королівського лікаря та водночас голову Академії Натурфілософії - Антона Соколова і потиснувши руку начальнику королівської таємної служби - Хайрему Берроузу, головний герой приносить Джессаміні очікуваного листа.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри DishonoredНесподівано він помічає декілька підозрілих осіб у темних масках, що стрімголов мчать по дахах фортеці та наближаються явно не з добрими намірами. Взявши до рук шаблю, Корво майстерно дає відсіч непроханим гостям, але втрачає пильність. В цей же момент ще один з нападників паралізує головного героя, а невідомий чоловік на його очах безжалісно вбиває імператрицю та викрадає її доньку – Емілі Колдуін, що є єдиною спадкоємицею престолу. У відчаї Корво підбігає до імператриці, але нажаль занадто пізно – з останніми словами вона помирає у нього на руках.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри DishonoredОхорона башти, що прибігає в останній момент, миттю звинувачує Лорда-захисника у навмисному вбивці та заарештовує. Перед вами відразу розкриваються персонажі відповідальні за влаштування замаху на імператрицю, які кажуть, що ви просто опинилися у невдалому місці, але у слушний час. Вбивство королівської особи не проходить без наслідків, громадянам потрібно представити винуватця цих кривавих подій, а з вас вийде ідеальний цап відбувайло, на плечі якого зручно звалити всю провину.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри DishonoredТож, провівши шість довгих місяців у в'язниці Колдрідж і перенісши жахливі тортури, що застосовувались до головного героя в намаганнях вибити з нього зізнання, Корво дізнається, що його засудили до  публічної страти. Змирившись зі своїм становищем та майже розпрощавшись з життям, колишній Лорд-захисник отримує листа від охоронця. В ньому він знаходить повідомлення від невідомих друзів та ключ від камери. Озброївшись шаблею та пістолетом, Корво успішно тікає з в'язниці в ніч перед власною стратою та, пробравшись крізь каналізацію, вперше за декілька місяців зустрічає привітного старого моряка Самуеля Бечворта.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри DishonoredРазом з ним він подорожує до лігва своїх нових союзників, що сховалися під носом у нового лорда-регента посеред кварталу, що не так давно був закритий на карантин. Вони називають себе вірними слугами колишньої імператриці та мріють відновити справедливість та порядок у місті. Тож, невелика компанія з дев'яти чоловік на чолі з колишнім адміралом Фарлі Хевлоком та представником аристократії Тревором Пендлтоном люб'язно вітає головного героя у своєму невеликому пабі "Hound Pits" з пропозицією їжі та відпочиноку.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри DishonoredПісля знайомства з усіма постояльцями пабу, Корво відправляється спати, але під час сну потрапляє у темну порожнечу, де відсутні поняття часу та місця. В ній його зустрічає, можливо, наймістичніша особа усієї гри – Outsider, цей чоловік з чорними очима дарує головному герою власну мітку і механічне серце, наділяє певними магічними силами та попереджає, що життя головного героя кардинально змінитися в найближчі декілька днів. Наступного дня лоялисти розкривають Корво свої наміри. Вони хочуть покарати усіх винуватців вбивства імператриці, знайти її викрадену доньку та тріумфально повернути її на трон.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри DishonoredГоловний герой, вислухавши цей план, готується до виходу в місто і, отримавши від винахідника П'єро Джопліна необхідну зброю та незвичну маску під якою він вимушений ховати своє усім відоме обличчя, приступає до виконання завдань. І ось нарешті ви прибуваєте на вулиці Дануолла, який суттєво змінився та став більш небезпечним за декілька останніх місяців перебування Корво у в'язниці. Міська варта ввела комендантську годину, почала активно патрулювати головні вулиці, встановивши при цьому стіни світла, котрі вмить дезінтегрують будь-якого порушника, що вирішив пройти крізь них.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри DishonoredДвори та провулки міста, окуповані місцевими бандитами, готовими пограбувати кожного зустрічного, десятки голодних чумних пацюків готові за лічені секунди зжерти будь-кого чи будь-що та жахливі заражені чумою городяни, які більше схожі на зомбі. Під час проходження сюжетної лінії, котра складається з дев'яти місій, ви пройдетесь містом вздовж і поперек. Побуваєте у всіх його куточках, починаючи від розкішних аристократичних особняків з яскравими бенкетами та закінчуючи наповненими жахом затопленими районами міста.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри DishonoredОсновною особливістю та незаперечною перевагою даної гри є її ігровий процес. Ви зможете проходити те чи інше завдання як схочеться – з шаблею та пістолетом вступати у відкриті конфлікти чи, мов воїн тіні, використовуючи арбалет, будете знешкоджувати ворогів поодинці. Або, навпаки, залишите усіх у спокої та дістанетесь до головної цілі  не піднімаючи тривоги. Тож, виведете ви усіх винуватців на чисту воду, розкривши громадянами їх справжні наміри, чи навпаки занурите місто у кров ворогів і посієте хаос – все залежить лише від ваших рішень та побажань.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри DishonoredВ залежністю від стилю проходження гри, вас чекають три абсолютно різні кінцівки. Усю наявну зброю головного героя можна поліпшувати за гроші, які ви зможете знайти протягом виконання завдань. Змінюються і містичні здібності головного героя, які можна посилювати за допомогою спеціальних рун. Ви зможете ще ефективніше переміщуватися з одного місця на інше, повністю зупиняти плин часу, вселятися на декілька секунд у місцевих тварин чи людей, бачити своїх супротивників крізь стіни і надсилати на них смертельні вихри чи зграї пацюків.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри DishonoredЩе одним з важливих елементів спорядження головного героя є спеціальні кістяні амулети, що дадуть вам постійні поліпшення, наприклад Корво зможе ще швидше знешкоджувати супротивників, придушивши їх, або кількість здоров'я і мани буде трохи збільшено. В цілому Dishonored є прекрасним ігровим проектом з цікавою історією, яскравими головними і другорядними персонажами та захоплюючим ігровим процесом. Тож, якщо вам подобаються цікаві фантастичні історії або ви є фанатом ігри даного жанру – можете сміливо братися до проходження цього чудового проекту!

Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри DishonoredHello, Corvo. Your life has taken a turn, has it not? The Empress is dead, her precious daughter Emily is lost somewhere in the city, and you will play a pivotal role in the days to come. For this, I have chosen you and drawn you into the Void. I am the Outsider, and this is my Mark. There are forces in the world and beyond the world, great forces that men call "magic", and now these forces will serve your will. Use this new-found power, my gift to you.

Скріншоти комп`ютерної гри Dishonored
Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Dishonored

Скріншот 17 - огляд комп`ютерної гри Dishonored