Pro Games | Огляди комп`ютерних ігор

Pro-games: історії, відкриття, розваги ігрової індустрії.

Огляди комп`ютерних ігор в жанрах: 3D-шутери, шутери від першої і від третьої особи, тактичні шутери, слешери, аркади, стелс-екшн, симулятори, економічні, стратегії в реальному часі і покрокові стратегії, варгейми, глобальні стратегії, пригоди, рольові ігри, тактичні РПГ, головоломки і онлайнові ігри"

Pro-Games | m.korsun@ukr.net

Огляд комп`ютерної гри DOOM
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Привіт усім фанатам комп'ютерних ігор та читачам нашого сайту. Як ви всі добре знаєте не так давно настала осінь, а це означає лише одну річ – наближається сезон нових релізів! Цікаві і недуже ігрові проекти, яких ви з нетерпінням очікували з моменту анонсу, вже через декілька місяців ляжуть на полиці магазинів цифрової дистрибуції. Mafia III, Recore, Watch Dogs 2, Titanfall 2, Battlefield 1 та величезна кількість новинок чекатимуть на вас! А зараз розглянемо гру, яка знаменувала собою повернення старої-доброї ігрової класики та анонс якої викликав справжню бурю позитивних емоцій на виставці Е3 2015.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри DOOMЯкщо ви ще не зрозуміли про що тут буде йти мова - зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя DOOM – це комп'ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена американською студією id Software та видана при підтримці компанії Bethesda Softworks тринадцятого травня 2016 року на PC, PlayStation 4 та Xbox One. Основні сюжетні події гри розгортаються у далекому майбутньому, в якому людство успішно колонізувало відому багатьом червону планету Сонячної системи – Марс та почало активно видобувати корисні копалини та ресурси з її поверхні.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри DOOMПіонером в цьому стала корпорація UAC, яка завдяки власним інноваціям у сфері техніки та науки відкрила можливість доступу до самого пекла – звучить неймовірно, але факт. Довгі роки величезні наукові комплекси працювали над тим, щоб дослідити його, а групи вчених, що йшли через портал у інший світ – не завжди поверталися звідти живими та здоровими. Але врешті-решт це дало свій результат - корпорація навчилася використовувати енергію пекла, чи як її ще прийнято називати – демонічну енергію для задоволення власних потреб та потреб людства. Це, в свою чергу, цілковито позбавило Землю від довгої паливно-енергетичної кризи та перетворило UAC на основного постачальника енергетичних ресурсів в світі.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри DOOMАле все має свою ціну і ось в один момент на одному з наукових комплексів корпорації настає надзвичайна ситуація. В одній з лабораторій раптово відкривається портал з якого вибігають сотні, а може й тисячі демонів. Не зважаючи на оперативне реагування служби безпеки, їм не вдається локалізувати загрозу та протягом наступних двадцяти чотирьох годин на станції відбувається справжній кошмар. На ранок усі 61,337 співробітників корпорації вважаються загиблими – більшість з них перетворилися на одержимих, а дехто загинув від пазурів демонів в перші години вторгнення.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри DOOMВ живих залишилося всього чотири особи: учасник ради директорів UAC та голова станції – Доктор Семюел Хайден, керівник біохімічних досліджень лабораторії "Lazarus" - Олівія Пірс, штучний інтелект станції – VEGA. Четвертою персоною, що прокидається через деякий час після усіх описаних вище подій є наш головний герой, який не являє собою якогось звичайного піхотинця чи рядового персонажа. Він – легендарний безіменний мовчазний воїн, що боровся з демонами у далекому Doom 1993 року, а потім і у Doom II: Hell on Earth 1994 року та в результаті усіх цих подій дістав серед своїх ворогів прізвисько "Doom Slayer/Hell Walker".

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри DOOMОтже, прокинувшись від майже двадцятирічного сну у кам'яній труні, головний герой розриває кайдани та власними руками розбиває голову першого супротивна. А згодом, одягнувши свій знаменитий зелений костюм, береться вичищати станцію від усіх незваних гостей та закривати портал у пекло. Слід зазначити, що розробники відійшли від концепції Survival Horror притаманної попередній грі серії - Doom 3 та зробили цю гру у класичному стилі кращих шутерів 90-х. Протагоніст не боїться десятків імпів, манкубів, ревенантів, какодемонів, пінків, баронів пекла та іншої нечесті, що спробує стати на його шляху, не біжить від них з криком: "О Боже, рятуйся хто може, ми всі помремо".

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри DOOMНавпаки усі перераховані демони йому дуже добре знайомі та він, переповнений люттю та ненавистю, готовий змусити їх тричі пошкодувати про те, що вони не залишилися собі спокійно сидіти у пеклі, пригостивши кожного з них солідною порцією свинцю або розірвавши їх на шматки власними руками. Якщо ви очікуєте від гри яскравого сюжету, наприклад такого, як у серії Call of Duty з великою кількістю кат сцен, інтригами та детальним поясненням всього того, що відбувається – можете відразу розслабитися.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри DOOMНайкраще його можна охарактеризувати цитатою знаменитого американського програміста та гейм дизайнера – Джона Кармака: "Story in a game is like a story in a porn movie. It's expected to be there, but it's not that important". Сказати, що сюжету у новому DOOM взагалі немає буде помилкою, адже протягом проходження тринадцяти глав вам розкажуть, як взагалі головний герой опинився на станції, хто винний у відкритті порталу та багато інших речей, але відразу видно, що розробники зробили основний акцент на ігровий процес, аніж на детальне написання сюжетної лінії.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри DOOMЯкщо ми почали говорити про геймплей, то тут слід сказати, що він являє собою мікс ураганного, адреналінового екшену з чудовим музичним супроводом разом з дослідженням ігрових рівнів. Більшість бойових зіткнень з демонами відбуваються в достатньо вузьких приміщеннях чи аренах, що потребуватиме від вас постійно переміщатися з одного місця на інше та швидко змінювати зброю. Запам'ятайте, в цій грі "Рух – це життя" та відсидітися за укриттям та спокійно перевести подих вам ніхто не дасть.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри DOOMГоловний герой може носити з собою досить великий арсенал зброї: починаючи від звичайного пістолета, дробовика, плазмової гвинтівки та закінчуючи знаменитою двоствольною рушницею, штурмовою гвинтівкою, пусковою установкою чи важким шестиствольним кулеметом. Крім цього ще два види зброї є унікальними, першою на вас чекатиме бензопила, що не раз врятує цього досвідченого воїна в бою, оскільки за її допомогою можна за декілька секунд розпиляти будь-якого демона та вмить поповнити рівень здоров'я та боєзапас посеред важкого бою.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри DOOMДругою зброєю масового винищення демонів стане знаменита BFG-9000, яка всього одним пострілом може очистити будь-яку арену від усіх супротивників, але тут слід сказати, що її боєзапас складає всього три постріли, а патрони так просто не знайти - використовуйте її з розумом. А тепер щодо дослідження рівнів – протягом проходження на вас чекатимуть десятки колекційних предметів та секретів, за пошук яких гра буде винагороджувати вас додатковими поінтами поліпшення зброї та костюму головного героя.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри DOOMОсобливо вражаючими є секретні локації оформлені у класичному стилі перших ігор серії, що відразу навіває ностальгічні спогади. Ще пару слів хочеться сказати про спеціальні дрони підтримки, з їх допомогою протагоніст може відкрити у зброї два альтернативних режими вогню, які можна змінювати залежно від ситуації. Наприклад, плазмова гвинтівка зможе вистрілювати гранатою, що на короткий період часу зупинить супротивника або шестиствольний кулемет зможе перетворитися на потужну турель ї "засипати" усіх ворогів справжнім градом куль.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри DOOMОстаннім, але не менш важливим для вас стане проходження рунних випробувань. Тут все достатньо просто - доторкнувшись до рунних каменів вас перенесуть на невелику арену та поставлять певне завдання, якщо впораєтесь з його виконанням – в винагороду вам дадуть руну, що наділить вашого персонажа унікальними можливостями. Наш досвідчений воїн стане ще швидше рухатися або при добиванні демонів з них будуть випадати не лише здоров'я та боєзапас, а ще й броня. А зараз ми хочемо привернути вашу увагу до мультиплеєру, який з урахуванням dlc на даний момент нараховує сім різних ігрових режимів: Team Deathmatch, Soul Harvest,Warpath, New Modes mix, Team Objective mix, Team Round base mix, Unto the Evil.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри DOOMБільшість раундів являють собою зіткнення команд розміром шість на шість бійців. Кожен з бійців може взяти з собою чотири різні модулі зламу, які діють від шістдесяти до ста двадцяти секунд та надають йому певні переваги. Завдяки ним ваш персонаж на початку раунду буде бачити розташування учасників ворожої команди або рухатися швидше за інших. В якийсь момент раунду на полі бою може з'явитися демонічна руна. Якщо ви встигли першим прибігти і взяти її, то ваш персонаж перетвориться на демона. Це може бути ревенант, барон пекла, манкуб та інші пекельні створіння, які розриватимуть бійців ворожої команди з одного удару.

Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри DOOMХтось з вас може вже сказати: "Це жах, дисбаланс мультиплеєрного режиму" і правда у одинокого піхотинця не має шансів проти демона, якщо він зустрінеться з ним сам на сам. Але й тут не все так просто, зазвичай більшість демонів в двічі чи втричі більша за розміром у порівнянні з піхотинцями та не може швидко переміщатися по карті та залізати у вузькі вентиляційні шахти, що в свою чергу, дає іншим бійцям перевагу у мобільності та використанні тактики: "Вдарив і втік". В кінці кожного раунду вам дають подивитися на трійку кращих бійців, а потім видають винагороду у вигляді поінтів досвіду.

Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри DOOMВсього в мультиплеєрному режимі п'ятдесят левелів, з досягненням кожного з яких вам відкриються нові види зброї, елементи броні персонажа та інші варіанти кастомізації. Чи можна назвати мультиплеєр поганим - звісно ні, в ньому можна розважати себе адреналіновими боями, особливо у компанії з друзями. Підсумовуючи усе вище сказане, хочемо сказати, що мультиплеєрний режим нового DOOM є файним, але все-таки він трошечки не дотягує до рівня класичних представників ігрової індустрії. Якщо ви в свій час грали в Unreal Tournament чи Quake III Arena, то вас буде складно здивувати.

Скріншот 17 - огляд комп`ютерної гри DOOMРадує й те, що гра зроблена на базі абсолютно нового ігрового движка id Tech 6. Пам'ятаєте проблеми з завантаженням текстур рівня у Rage чи Wolfenstein: The New Order – в цій грі такого й близько немає. Єдиною проблемою може стати її достатньо висока ціна на фоні усіх інших новинок – цілих шістдесят доларів, плюс ще сорок за Season Pass. Враховуючи те, що той же Deus ex Mankind Divided чи Mafia III коштують в два рази менше, можемо порадити брати цю гру зі знижкою, адже платити за неї цілих 100$ в магазині цифрової дистрибуції Steam трошечки забагато.

Скріншот 18 - огляд комп`ютерної гри DOOMВ цілому новий DOOM є першокласним представником жанру шутерів від першої особи, старою ігровою класикою, яку розробники представили нам у новій обгортці: "It’s good old Ultra-Violence". Тож, якщо ви є фанатом серії або вам подобаються динамічні шутери – ні в якому разі не проходьте повз цей ігровий проект. А ми бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри DOOM
Скріншот 19 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 20 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 21 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 22 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 23 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 24 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 25 - огляд комп`ютерної гри DOOM

Скріншот 26 - огляд комп`ютерної гри DOOM
 
Огляди комп`ютерних ігор від Михайла Корсуна





Михайло Корсун
головний редактор

Pro Games
m.korsun@ukr.net

© 2015-2019 Усі права захищені