Pro Games | Огляди комп`ютерних ігор

Pro-games: історії, відкриття, розваги ігрової індустрії.

Огляди комп`ютерних ігор в жанрах: 3D-шутери, шутери від першої і від третьої особи, тактичні шутери, слешери, аркади, стелс-екшн, симулятори, економічні, стратегії в реальному часі і покрокові стратегії, варгейми, глобальні стратегії, пригоди, рольові ігри, тактичні РПГ, головоломки і онлайнові ігри"

Pro-Games | m.korsun@ukr.net

Огляд виставки Electronic Entertainment Expo 2017 | EA, Xbox, Bethesda Softworks, Ubisoft, Sony, Nintendo
Огляд виставки E3 2017 | EA, Xbox, Bethesda Softworks, Ubisoft, Sony, Nintendo

Привіт усім читачам нашого сайту та фанатам комп’ютерних ігор. Більш ніж тиждень тому у місті Лос-Анджелес штату Каліфорнія, США завершилася одна з найголовніших подій ігрової індустрії – виставка Electronic Entertainment Expo 2017 або просто E3 2017. Можливо, хтось з вас пропустив її повз себе з певних причин, але не варто хвилюватися. Ми підготували посилання на прес-конференції ігрових компаній, котрі були присутні на E3 цього року. Тож, якщо ви непогано знаєте англійську та бажаєте подивитися всі анонси самотужки  - ласкаво просимо за посиланнями нижче!

  1. Прес-конференція EA Play: https://youtu.be/lR1xmwVtU0M;
  2. Прес-конференція Xbox: https://youtu.be/dZ4GpE3c97U;
  3. Прес-конференція Bethesda Softworks: https://youtu.be/gbslVwy0XzY;
  4. Прес-конференція Ubisoft: https://youtu.be/5Q1s3lOzQ1A;
  5. Прес-конференція Sony: https://youtu.be/POGy4S5_r9s;
  6. Прес-конференція Nintendo: https://youtu.be/M2mZS_p4A7Y;

Скріншот 2 - логотип EAА для тих читачів, хто не бажає витрачати багато часу на перегляд відео, ми підготували короткий звіт по кожній із конференцій разом з описом анонсів головних ігрових проектів. Тож, не будемо більше затягувати вступ і розпочинаємо наш огляд. Стартувало усе урочисте дійство з конференції корпорації Electronic Arts, котра з самого початку під барабанний дріб представила продовження своєї спортивної лінійки EA Sports. Першою на черзі стала новенька Madden NFL 18. Як і в минулорічній FIFA 17, цього разу нам пообіцяли додати у гру самостійну сюжетну компанію з історією юнака, котрий мабуть з дитинства мріяв стати зіркою американського футболу.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Madden NFL 18Після цього на сцену вийшов сам голова Electronic Arts - Ендрю Вілсон і виставка продовжилася з анонсу DLC для відомого багатьом мультиплеєрного шутеру Battlefield 1, що носить назву In the name of the Tsar. Розробники пообіцяли нарешті додати у гру очікувану багатьма фанатами Російську Імперію, яка в часи Першої Світової війни входила до блоку Антанти разом з Великою Британією та Францією. Додайте до цього купу додаткових мап, нові види зброї, техніку, декілька ігрових режимів і в підсумку отримаєте непогане доповнення.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Battlefield 1: In the name of the TsarЗагалом виглядає чудово, особливо зимові карти, тож залишилося лише дочекатися релізу. Слідом за цим EA продемонструвала продовження ще одної серії з лінійки EA Sports, а саме новеньку FIFA 18. Історія Алекса Хантера, котра розпочалася ще у попередній грі продовжиться і тут, готуйтесь до чергової низки гучних перемог чи прикрих невдач, яскравих кар’єрних злетів та  стрімких падінь, а більше нам додати нічого, оскільки це відома та знайома багатьом FIFA. Наступним ігровим проектом анонсованим на конференції виявився Need for Speed: Payback.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри FIFA 18Продовження популярної гоночної серії цього разу нагадує незвичайний мікс Burnout Paradise та перших кінофільмів The Fast and the Furious. Нам пообіцяли сюжетну компанію, що розповість історію боротьби вуличних гонщиків та мафіозного картелю, декілька головних героїв та поглиблену систему тюнінгу, завдяки якій можна перетворити будь-яке іржаве відро на колесах у справжній витвір мистецтва. Зважаючи на те, що в свій час NFS 2015 року виявився, м’яко кажучи, не самою кращою частиною серії і мав декілька суттєвих недоліків, продовження ми чекаємо з настороженістю і з невеликою часточкою скепсису, реліз відбудеться вже дев’ятого листопада цього року.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Need for Speed: PaybackЗовсім несподіваним став анонс гри від творців Brothers: A Tale of Two Sons. Новинка носить назву A Way Out та презентує вам історію двох персонажів Вінсента та Лео, які з тих чи інших причин і обставин опинилися за гратами, але не планують залишатися у в’язниці надовго. Готуйтеся до імпровізованої втечи з Шоушенка, разом з цікавою історією та варіативністю гемплейних ситуацій. Цікавими особливостями цього ігрового проекту є його виключно кооперативна орієнтованість та постійний режим split screen.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри A Way OutБудете грати ви в нього онлайн чи разом зі знайомими, сидячи на дивані перед екраном телевізора чи PC, впевнені, що на вас чекає незабутня історія. Реліз запланований у першій половині 2018 року. Після цього продемонстрували короткий ролик нової гри від BioWare, котра носить назву Anthem, але більш детально ми її опишемо трохи пізніше, під час розгляду конференції Xbox. Згодом EA знову перейшли до своєї спортивної лінійки та репрезентували усім NBA Live 18. Цього разу вам доведеться створити власного баскетбольного гравця та поступово просунути його по кар’єрних сходах -  від початкових матчів до вершини п'єдесталу, - фанатам серії це точно прийдеться до смаку.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри NBA Live 18А ми, в свою чергу, переходимо до головного анонсу цієї конференції - Star Wars Battlefront II, який не був ні для кого великим сюрпризом, оскільки дебютний трейлер продемонстрували ще на Star Wars Celebration 2017. Цього разу презентувати гру на сцену вийшла сама Janina Gavankar або Iden Versio – командир спеціального підрозділу Inferno імперської армії. Саме її історію, ми переживемо в сюжетній компанії, яка розкаже, що ж коїлося в далекій-далекій галактиці у період між шостим і сьомим епізодами знаменитої космічної саги.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Star Wars Battlefront IIА вже після ще одного кінематографічного трейлеру продемонстрували пів години гемплею мультиплеєрного режиму у битві за столицю Naboo – місто Theed. Особливостей тут маса – система класів, як в Battlefield,  кожен зі своїми унікальними характеристиками, повністю перероблена механіка з отриманням героїв та транспорту, файна графіка та звуковий дизайн, усі три ери на вибір: Clone Wars, Galactic Empire, First Order та повернення космічних битв – одним словом чекаємо, чекаємо, так ще раз чекаємо з нетерпінням тринадцяте листопада цього року.

Скріншот 10 - логотип XboxДругою по рахунку стала конференція корпорації Microsoft. Вже з самого початку на сцену вийшов Філ Спенсер – CEO Xbox та з радістю презентував усім нову ігрову консоль. Xbox Scorpio після довгих трьох років розробки перетворилася у Xbox One X, як заявляють самі розробники, - найпотужнішу на даний момент ігрову платформу в світі серед існуючих консолей, яку влучно описали всього трьома словами Power, Compatibility and Craftsmanship. Процесор, що містить в собі цілих шість терафлопс потужності разом з системою рідинного охолодження, дванадцять гігабайтів пам’яті GDDR 5, нова система електроживлення та компактний дизайн.

Скріншот 10 - ігрова консоль Xbox One XXbox One X виявилася навіть меншою за версію Xbox One S, але й це ще не все – усі ігри, котрі виходили не так давно на останніх консолях від Microsoft будуть повністю сумісні з представленою новинкою. Порадували всіх присутніх ще й новиною про зворотну сумісність з самим першим Xbox та Xbox 360, тобто ви без проблем зможете пограти в улюблені ігри тих часів на Xbox One X, яка повинна поступити у продаж сьомого листопада цього року за ціною у 499$ для ринку США. Якщо ви щасливий володар 4K телевізору, то вже незабаром зможете насолодитися улюбленими іграми при шістдесяти FPS. Далі ми переходимо до опису представлених ігрових проектів, адже наобіцяли цілих сорок чотири новинки, але хочеться виділити найкращі з них.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Forza Motorsport 7І щоб не бути голослівним, представники Xbox відразу почали демонструвати можливості свого нового творіння, репрезентувавши нову частину знаменитого авто симулятора Forza Motorsport 7. Залучившись підтримкою компанії Porsche, розробники спочатку продемонстрували нам автомобіль Porsche 911 GT2RS, так би мовити в живу, а потім у дії на віртуальному треку. І, правду кажучи, виглядає та звучить все просто чудово, тож готуйте до третього жовтня цілих сто гігабайт вільного місця на жорсткому диску.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Metro: ExodusСправжньою несподіванкою і вельми приємним сюрпризом став анонс продовження серії Metro. Майбутня гра носить назву Metro: Exodus, а сюжетні події будуть розгортатися через кілька років після фіналу Metro: Last Light. Головним героєм знову буде добре знайомий усім нам рейнджер "Спарти" - Артем. Розробники з 4A Games перейшли від камерних тунелів московської підземки до масштабних відкритих локацій, якими ви зможете подорожувати навіть не вдягаючи протигаз. Окрім невеликого гемплейного трейлеру, про цей проект поки мало інформації, але, незважаючи на це, чекаємо 2018 року.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри State of Decay 2Далі усім продемонстрували трейлер Assassin’s Creed: Origins, але більшої уваги ми придамо цій грі у під час огляду конференції Ubisoft. Наступним з ігрових проектів став показ продовження кооперативного зомбі survival проекту State of Decay 2. Цього разу ми побачили сам гемплей, який виглядає логічним продовженням ідей попередньої гри серії. Очікуйте нові види зброї, укриття та величезну орду різноманітних живих мерців, які чекають на вас, весною 2018 року. Після цього нам показали купу інді-проектів, з яких хочеться виділити лише декілька назв: The Last Night, The Artful Escape, Super Lucky’s Tale, Cuphead, Life is Strange: Before the Storm.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Sea of ThievesПісля цього плавно переходимо до ще одного великого анонсу, яким стала онлайн гра Sea of Thieves. Хоч цей проект нам продемонстрували ще на минулій E3, він і зараз викликав у нас суперечливі враження. З одного боку ходити океаном на власному кораблі разом з командою друзів виглядає непогано, а з іншого окрім морських битв та пошуків скарбів нічого не продемонстрували. Безперечно у цього проекту є власний піратський шарм, але все-таки у нас існують деякі побоювання щодо відкритого світу та його насиченості різними видами подій і ситуацій - реліз запланований у першій половині 2018 року.

Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Crackdown 3Наступним анонсом був показ новенького Crackdown 3, а перед нами постав сам Террі Крюз у ролі командира Джексона, котрий призвав нас вкотре очистити місто від впливу ворожого мафіозного картелю. Виглядає гра суперечливо, з купою перестрілок і яскравих вибухів. Головна особливість - повна руйнація ігрових об’єктів, що проявляється в можливості рознести вщент будь-яку споруду, будь це невеликий міст чи багатоповерховий будинок. Але цим вже нікого не здивуєш, ми це вже бачили в серії Red Faction, Mercenaries та Just Cause. Враховуючи те, що попередня гра серії вийшла ще сім років тому на Xbox 360, у нової частини буде мало шансів завоювати собі нових фанатів на фоні конкурентів - реліз заплановано на сьоме листопада 2017 року.

Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Middle-earth: Shadow of WarПісля цього усім вкотре показали ще один гемплейний епізод з Middle-earth: Shadow of War. Пригоди Таліона та Келембрімбора продовжаться і цього разу на вас чекає не дві невеликі локації, як це було у попередній грі, а увесь Мордор з різними племенами уруків та орків, непривітною фауною, драконами та гігантськими фортецями, котрі вам доведеться брати штурмом разом з власною армією. Додайте до цього назгулів разом з самим темним лордом – Сауроном, поліпшену систему Nemesis та у підсумку отримуємо очікуваний проект у світі Володаря Перснів - чекаємо десятого жовтня 2017.

Скріншот 17 - огляд комп`ютерної гри Ori and the Will of the WispsНесподіваним став анонс продовження мабуть одного з найкрасивіших у плані візуального дизайну платформеру Ori and the Blind Forest. Новинка носитиме назву Ori and the Will of the Wisps та відразу видно неозброєним оком - розробники тримають в сіквелі планку якості. Чекаємо на ще одну шалено зворушливу пригоду разом прекрасними пейзажами і вельми хардкорними рівнями, які напевно змусять вас добряче понервувати і не дадуть занудьгувати ні на мить. Чекаємо 2018 року: "A new journey begins…".

Скріншот 18 - огляд комп`ютерної гри AnthemЗавершили прес-конференцію Xbox представники EA, котрі продемонстрували геймплей свого нового ІP - Anthem. Гра виглядає, як таке собі, поєднання світів Destiny, Horizon: Zero Dawn, Titanfall та кінофільму Iron Man. Є масштабне місто закрите від світу велетенською стіною від якихось містичних ворожих створінь, а більшість мешканців виконують роль найманців, вибираючись за припасами у спеціальних механічних костюмах, обладнаних різними видами озброєння. У візуальному плані все виглядає, без перебільшення, просто вражаюче, а деталізація відкритого світу справді виходить на новий рівень. Щодо сюжету - поки нічого не відомо, але, зважаючи на той факт, що над ним працює сам Дрю Карпишин вселяє надію на ще одну чудову історію від BioWare - чекаємо 2018 року.

Скріншот 19 - логотип BethesdaКороткою і лаконічною стала третя конференція корпорації Bethesda, котра приїхала на E3, як це не дивно звучало вже у третє. Всього за сорок хвилин екскурсії парком атракціонів Bethesdaland нам продемонстрували купу ігрових проектів, до опису яких ми й переходимо. На сцену вийшов сам Піт Хайнс – CEO глобального маркетингового відділу компанії. Спочатку усім презентували декілька проектів для шоломів віртуальної реальності, першим з яких став DOOM VFR - культовий шутер, що вийшов ще минулого року.

Скріншот 20 - огляд комп`ютерної гри DOOM VFRТепер, так би мовити, ви зможете повністю зануритися в атмосферу динамічного екшену і власноруч дати прикурити декільком сотням демонів.  Другим проектом був Fallout 4 VR – ласкаво просимо знову на простори пост апокаліптичного Бостону. Якщо ви щасливий володар одного з шоломів віртуальної реальності – можете спробувати, а нас ці анонси зовсім не зацікавили. Наступною стала презентація доповнення Morrowind для гри The Elder Scrolls: Online. Як вже видно з назви вам пропонують повернутися на знаменитий вулканічний острів Vardenfell, а це значить лише одне - нові квести, класи та пригоди чекають на вас.

Скріншот 21 - огляд комп`ютерної гри The Elder Scrolls: OnlineДодатково продемонстрували версію The Elder Scrolls V: Skyrim для консолі Nintendo Switch та десятого по рахунку чемпіона для Quake Champions, але головними родзинками конференції стали останні декілька анонсів, які насправді порадували усіх присутніх. Фанати серії Dishonored - для вас є чудова новина у вигляді доповнення під назвою Dishonored: Death of the Outsider. Нам обіцяють розповісти продовження історії Білі Лерк чи Меган Фостер – правої руки та помічниці знайомого усім найманого вбивці імператриці Джесаміни – Дауда.

Скріншот 22 - огляд комп`ютерної гри Dishonored: Death of the OutsiderПоки достеменно не відомо коли саме будуть розгортатися сюжетні події dlc до чи після пригод Корво Аттано і Емілі Колдуін у другій номерній частині серії, а поки чекаємо релізу вже п’ятнадцятого вересня цього року, щоб побачити все на власні очі. Наступним анонсом став показ The Evil Within 2, події сіквелу розгортаються через три року після фіналу першого The Evil Within. Головним героєм і надалі залишається наш старий знайомий - детектив поліції Себастьян Кастеланос, який, успішно переживши інцидент в психіатричній клініці "Маяк", вирішив шукати відповіді на багаточисленні питання, зачіпки чи хоча б якість крихти інформації про причини тих самих подій та їхній зв'язок з корпорацією "Мебіус".

Скріншот 23 - огляд комп`ютерної гри The Evil Within 2Несподівано з ним зв’язалася його колега Джулія Кідман та сповістила напевно радісну звістку – його донька, котра трагічно загинула під час пожежі ще декілька років тому жива, але щоб її повернути, він повинен знову підключитися до машини – STEM і пройти крізь чергову низку кошмарів, жахів та галюцинацій. Сподіваємося, що Сіндзі Мікамі вдасться нас добряче налякати з другого разу, а то з першого, правду кажучи, не вийшло. Реліз запланований вже п’ятниці тринадцятого жовтня цього року.

Скріншот 24 - огляд комп`ютерної гри Wolfenstein II: The New ColossusІ щоб остаточно добити усіх присутніх, у гарному сенсі цього слова, під самий фінал конференції презентували Wolfenstein II: The New Colossus. Ніхто не сумнівався - Вільям "Бі-Джей" Бласковіц вижив після запеклого бою з генералом Вільгельмом Штрассе на прізвисько "Череп". Сюжетні події розгортатимуться усього через декілька місяців після фіналу Wolfenstein: The New Order та, як видно з трейлеру, перемістять нас від європейського континенту у теплі і сонячні, окуповані нацистами Сполучені Штати Америки шістдесятих років, а антагоністом стане стара знайома – фрау Енгель, котра таки підправила собі лице після одного з прикрих інцидентів в минулому, напевно, завдяки можливостям пластичної хірургії. Загалом чекаємо на ще один чудовий екшен з купою зброї, поїздками верхи на механічному вогнедишному Panzerhund, велику кількість секретів разом з фірмовим гумором. Упевнені, що розробники не підведуть, а реліз запланований на двадцять сьоме жовтня цього року.

Скріншот 25 - логотип UbisoftЧетвертою виставкою Е3 2017 стала прес-конференція Ubisoft, хоч цього разу на сцені не було знаменитої ведучої - Аіши Тайлер, шоу все-таки видалось вельми файним, адже цього разу відкрив його сам Yves Guillemot – добре відомий багатьом засновник та генеральний директор корпорації, котрий разом з не менш знаковою людиною ігрової індустрії - Shigeru Miyamoto, презентував ексклюзив для консолі Nintendo Switch. Що буде, якщо поєднати шалених кроликів з серії Rayman та впізнаваного усіма водопровідника у червоному капелюсі із грибного королівства – "It’s me Mario", котрий мабуть не раз відправлявся на порятунок принцеси – Peach?

Скріншот 26 - огляд комп`ютерної гри Mario + Rabbids Kingdom BattleПравильно, новенька гра під назвою Mario + Rabbids Kingdom Battle. Спочатку ми думали - на нас чекає черговий платформер, але несподівано для усіх цей ігровий проект виявився міксом декількох жанрів - пригодницького та покрокової тактичної стратегії в дусі класичних XCOM. На вас чекають знайомі герої, кожен зі своїми унікальними особливостями та здібностями, озброєні різними видами зброї, що будуть протистояти групі, так званих, поганих кроликів, котрі чомусь окупували грибне королівство. Володарі консолі від Nintendo - радійте, оскільки вже двадцять дев’ятого серпня цього року на вас чекає вельми файна гра.

Скріншот 27 - огляд комп`ютерної гри Assassin’s Creed: OriginsПісля цього нам презентували новенький Assassin’s Creed: Origins. Нам пропонують зануритися у пам'ять персонажа на ім’я Байек – мабуть одного з останніх меджаїв, котрий поклявся захищати жителів древнього Єгипту від будь-яких загроз. Розробники обіцяють розповісти історію становлення самого першого ордену вбивць та початку їх довгого протистояння з тамплієрами. На перший погляд у грі стало набагато більше активностей, а світ навколо головного героя ожив. Кардинально змінилася бойова система і тут сміливо проводимо аналогію з The Witcher 3: Wild Hunt, оскільки Байек може наносити сильні та слабкі удари, а, накопивши достатньо очок адреналіну, вмить проведе летальну для ворога атаку.

Скріншот 28 - огляд комп`ютерної гри The Crew 2А от у стелс механіці змін ми не помітили, до сих пір ховаємося у кущах чи траві, підманюючи до себе супротивників. До речі, у арсеналі головного героя є вірний помічник – орел, який, мов дрон з серії Watch Dogs, позначатиме для вас ворогів та цінні предмети з висоти пташиного польоту. Нас бентежить тільки одна річ - стріла з дистанційним управлінням в кінці ролику - мабуть це секретні нанотехнології древнього Єгипту. В цілому, чекаємо від розробників, що подарували нам в свій час зовсім непоганий Assassin's Creed IV: Black Flag ще одну чудову гру - реліз заплановано на двадцять сьоме жовтня цього року.

Скріншот 29 - огляд комп`ютерної гри Skull and BonesНаступною новинкою стало продовження серії The Crew. Сіквел носить назву The Crew 2 та пропонує усім охочим зануритися у атмосферу запеклих вуличних гонок, але відтепер не лише на блискучих спорткарах, а й на мотоциклах, моторних човнах та спортивних літаках. В візуальному плані до даного проекту взагалі жодних претензій, адже ігровий світ виглядає чудово, головне, щоб виправили основну проблему попередньої гри – кепську фізику автомобілів. Тож, готуйтеся пробиватися на п'єдестал слави та стати справжньою зіркою автоспорту десь у першій половині 2018 року.

Скріншот 30 - огляд комп`ютерної гри South Park: Phone DestroyerЩе одним ігровим проектом представленим на конференції стала онлайн гра про піратів Skull and Bones. Розробники узяли за основу знайому усім механіку морських битв зі Assassin's Creed III, Assassin's Creed IV: Black Flag та Assassin's Creed: Rogue та приєднали до них мультиплеєр. Матчі являють собою битву двох команд, точніше двох піратських ескадр, головна ціль – дістати якомога більше здобичі та скарбів, заповнивши трюм вашого судно до верху, швидше за опонентів, котрих можна пустити на морське дно чи навпаки взяти на абордаж. Виявляється, що це ще не все, в самому кінці з усім награбованим потрібно накивати п'ятами від мисливців за піратами. Виглядає непогано, але зважаючи на ситуацію з останніми мультиплеєрними проектами від Ubisoft чекаємо на цю гру з настороженістю - реліз запланований на 2018 рік.

Скріншот 31 - огляд комп`ютерної гри STEEPПісля короткої презентації Just Dance 2018, анонсу South Park: Phone Destroyer та нового режиму олімпійських змагань для спортивного симулятора STEEP французи перейшли до ще одного великого анонсу, яким стала презентація п’ятої номерної частини серії Far Cry. Цього разу нам обіцяють показати історію місцевого шерифа, який успішно підтримував закон і порядок в невеликому містечку округа Хоуп – штату Монтана до приходу в ці краї культу релігійних фанатиків на чолі з Йосифом Сіду. Представники цієї організації знищили усі комунікаційні вежі, взяли місто у ізоляцію та почали насаджувати власну віру жителям, жорстоко знищуючи усіх, хто стане на їхньому шляху.

Скріншот 32 - огляд комп`ютерної гри Far Cry 5Цікаво, а куди в цей час дивиться армія Сполучених Штатів Америки? Тож вам доведеться відбити місто з пазурів культу, але робити ви це будете не один, а від початку і до кінця в кооперативі з другом або разом з напарниками: снайпером Грейс Армстронг, що буде прикривати вас з далеку; вірним чотириногим песиком на прізвисько "Boomer", який мов D-Dog позначатиме усіх ворогів довкола та люб’язно приноситиме головному герою прохолодне пиво з холодильника, ой… вибачте помилочка вийшла! - штурмові гвинтівки; пілотом та автомеханіком Ніком, що залюбки скине на голову ворогам з власного літака декілька бомб. Загалом фірмове безумство та гумор серії на місці, з нетерпінням чекаємо релізу вже двадцять сьомого лютого 2018 року.

Скріншот 33 - огляд комп`ютерної гри Beyond Good & Evil 2Останнім анонсом, котрий став для всіх справжньою несподіванкою, була презентація Beyond Good & Evil 2, а на сцену вийшов сам засновник серії Мішель Ансель, котрий, пустивши скупу чоловічу сльозу, подякував усім фанатам, котрі очікували цей ігровий проект вже майже цілих п'ятнадцять років. Нова частина серії стане не сіквелом, а пріквелом до оригінальної Beyond Good & Evil. Сюжетні події будуть розгортатися ще до народження відомої усім фоторепортера Джейд та її вірного помічника Пейджа. Ви зможете вільно переміщатися від одної планети до іншої на власному космічному кораблі та досліджувати багаточисленні міста, населені різними антропоморфними тваринами. Поки ані про дату релізу, ані про сюжет нічого не відомо, але чекаємо з нетерпінням.

Скріншот 34 - логотип Sony PlayStationПередостанньою прес-конференцією виставки Е3 2017 стала презентація корпорації Sony, котра привезла до нас чергову порцію ексклюзивів. І вже з самого початку під живу музику нам представили доповнення до знаменитої серії Uncharted, що носить назву Uncharted: The Lost Legacy та буде присвячене пригодам знайомих нам персонажів – Хлої Фрайзер та Надін Росс, які розгортатимуться після фіналу Uncharted 4: A Thief's End. На вас чекає чергова гонитва за античним індійським артефактом. Не сумніваємося, що розробники із Naughty Dog подарують нам ще одну незабутню гру вже двадцять другого серпня цього року.

Скріншот 35 - огляд комп`ютерної гри Uncharted: The Lost LegacyСлідом за цим презентували dlc для вельми файного ігрового проекту Horizon Zero Dawn під назвою The Frozen Wilds. Історія Елой продовжується і цього разу на вас чекає ще один новий регіон з вельми суворим, засніженим кліматом, в якому проживають представники племені Балук. Багато хто з них намагався піднятися на вершину таємничої гори, окутаної туманом, у пошуках слави, але замість цього вони знаходили там лише власну смерть від машин, що проживають там. Чекайте на нові пригоди, квести та знання, котрі допоможуть відкрити усі секрети цієї локації та сприятимуть головній героїні у досягненні своїх цілей - реліз запланований на тридцять перше грудня цього року.

Скріншот 36 - огляд комп`ютерної гри Horizon Zero Dawn: The Frozen WildsДалі усім продемонстрували ще один гемплейний епізод з гри Days Gone, що виглядав набагато цікавіше, аніж те, що ми бачили минулого року. Головний герой – колишній злочинець та байкер – Дікон Сейнт Джон цього разу відправився на порятунок одного зі своїх друзів на власному байку та знову потрапляє у халепу. Стало зрозуміло, що окрім перестрілок, деякі з епізодів можна буде спокійно пройти у стелсі, а незліченні орди живих мерців, які не проти поласувати головним героєм  – це не лише смертельна небезпека, а ще й прекрасний інструмент у боротьбі з вашими супротивниками. Поки про дату релізу нічого невідомо, але, незважаючи на це, чекаємо із нетерпінням.

Скріншот 37 - огляд комп`ютерної гри Days GoneНаступним анонсом став показ Monster Hunter World. Відчуйте себе справжнім мисливцем на динозаврів, полюючи на малих і великих представників цієї небезпечної фауни. Але окрім цього більш цікавим стала презентація рімейка Shadow of the Colossus - того самого, який вийшов майже дванадцять років тому назад на PlayStation 2 – справжня ігрова класика. Готуйтеся знову брати під контроль Вагнера та його вірну конячку і давати бій шістнадцяти колосам - реліз запланований у першій половині 2018 року. Після цього нам представили нову гру в жанрі файтинг, а саме Marvel vs. Capcom: Infinite, а також новий ролик очікуваної багатьма Call of Duty: WWII разом з купою ігрових проектів для PlayStation VR: The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Star Child, The Inpatient, Bravo Team, Moss.

Скріншот 38 - огляд комп`ютерної гри God of WarБлижче до фіналу конференції Sony презентували новий трейлер God of War, де показали нам ще краплинку сюжетної історії. Відразу видно - бойова система зовсім не схожа на те, що ми звикли бачити у попередніх іграх серії. Кратос, не зважаючи на свій вік, майстерно володіє бойовою сокирою та щитом, даючи прикурити усім ворогам довкола. Поки до кінця не зовсім зрозуміла роль хлопчика, якого головний герой навчатиме власному ремеслу, але загалом чекаємо на ще одну чудову гру - реліз запланований у першій половині 2018 року. Окрім цього усім продемонструвати новий гемплейний епізод з очікуваного ігрового проекту Девіда Кейджа - Detroit: Become Human.

Скріншот 39 - огляд комп`ютерної гри Detroit: Become HumanВже третій по рахунку герой історії Маркус – борець за права і свободу андроїдів вирішив звільнити своїх побратимів з такого собі магазину. Начебто, фірмова варіативність на місці - дуже подібна до того, що ми колись бачили у Fahrenheit чи Heavy Rain. Розробники обіцяють нам близько тридцяти різних фіналів, в залежності від того, як ви будете проходити гру. Очікуємо на ще один чудовий проект, а от про дату релізу поки що нічого не відомо. Новий ролик Destiny 2 ми не будемо комнтувати, адже анонс цієї гри пройшов ще за довго до самої виставки Е3 2017.

Скріншот 40 - огляд комп`ютерної гри Spider-ManЗавершальною грою, продемонстрованою усім на фінальному етапі конференції став новенький Spider-Man від Insomniac Games. Виглядає нова гра не погано, а місцями взагалі нагадує нам ігрові проекти серії Batman Arkham: City чи Batman Arkham: Knight. Головний герой в акробатичній йому манері вельми спритно переміщається від одного місця до іншого, нейтралізуючи супротивників за допомогою павутини, а в бою активно використовує навколишні предмети, будь це бочка, що тихо й мирно лежить у кутку або мішок з цементом. Багаточисленні QTE елементи теж на місці, а у візуальному плані жодних претензій, скоріше за все реліз запланований на 2018 рік.

Скріншот 41 - логотип NintendoЗакривала виставку Е3 2017 прес-конференція корпорації Nintendo, котра презентувала лінійку нових ігрових проектів для власної консолі Nintendo Switch. Першою з яких стала відома багатьом гра - Rocket League. Тепер ви у повній мірі зможете насолодитися автомобільним футболом разом з другом прямо під час довгих подорожей. Другою грою став сіквел барвистого і динамічного шутеру Splatoon, що носить назву Splatoon 2 та, на перший погляд, зберігає усі переваги оригіналу - реліз запланований на двадцять перше липня цього року.

Скріншот 42 - огляд комп`ютерної гри Splatoon 2Приємною несподіванкою став анонс нового Kirby з яскравим слоганом "Sometimes you need a hero with an insatiable appetite". Цього разу цей маленький рожевий персонаж зможе користуватися силами стихії для успішної боротьби з власними опонентами, буде це вогонь чи вода – вони завжди стануть у нагоді. Також головний герой буде активно користуватися різними видами зброї, наприклад, мечем чи мітлою або на короткий період часу перетворюватися у камінь, щоб легше пройти крізь купу супротивників. Подорожувати рівнями він буде не один, а у компанії з трьох друзів – чекаємо на ще один непоганий платформер вже у 2018 році.

Скріншот 43 - огляд комп`ютерної гри KirbyДалі показали невеликий ролик Metroid Prime 4 та анонсували нову гри присвячену ще одному жителю грибного королівства – зеленому динозаврику Yoshi. Після цього усім продемонстрували декілька dlc для одної з найкращих ігор на Nintendo Switch на даний момент, а саме - The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Перше доповнення носитиме назву The Master Trials – готуйтеся до чергової низки пригод Лінка. На вас чекають нові супротивники, види зброї та броні, разом з декількома цікавими режимами - реліз заплановано на тридцяте червня 2017 року.

Скріншот 44 - огляд комп`ютерної гри The Legend of Zelda: Breath of the WildДруге dlc називатиметься The Champions Ballad та розкриє нам історію чотирьох чемпіонів, котрих головний герой зустріне мандруючи ігровим світом - реліз цього доповнення запланований на під кінець 2017 року. Останнім анонсом не менш очікуваним багатьма фанатами стала гра про пригоди вусатого водопровідника - Super Mario Odyssey. Особливістю цього проекту є, як не дивно, кепка головного героя. Виявляється - це не лише важливий предмет одежі, який підкреслює зовнішність Маріо, а й незамінна річ, що не раз допоможе вам у бою з супротивниками.

Скріншот 45 - огляд комп`ютерної гри Super Mario OdysseyЗ її допомогою він легко може контролювати інших NPC. Можливостей тут маса, вселяйтеся у кого забажаєте - від невеликої рибини до гігантського динозавра, автомобілі, танки, ракети, кам’яні ідоли, впевнені, що кожен знайде річ до смаку у ігровому всесвіті. Реліз запланований на двадцять сьоме жовтня 2017 року. От такою була виставка Electronic Entertainment Expo 2017, сподіваємося ви відмітили для себе декілька цікавих проектів, які без сумнівів будете чекати, а ми бажаємо усім нашим читачам удачі і до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти ігрових проектів продемонстрованих на E3 2017
Скріншот 46 - огляд комп`ютерної гри Cuphead

Скріншот 47 - огляд комп`ютерної гри Super Luckys Tale

Скріншот 48 - огляд комп`ютерної гри Life is Strange: Before the Storm

Скріншот 49 - огляд комп`ютерної гри Fallout 4 VRs

Скріншот 50 - огляд комп`ютерної гри Call of Duty: WW 2

Скріншот 51 - огляд комп`ютерної гри Shadow of the Colossus

Скріншот 52 - огляд комп`ютерної гри Metroid Prime 4

Скріншот 53 - огляд комп`ютерної гри Yoshi
 
Огляди комп`ютерних ігор від Михайла Корсуна





Михайло Корсун
головний редактор

Pro Games
m.korsun@ukr.net

© 2015-2019 Усі права захищені