Pro Games | Огляди комп`ютерних ігор

Pro-games: історії, відкриття, розваги ігрової індустрії.

Огляди комп`ютерних ігор в жанрах: 3D-шутери, шутери від першої і від третьої особи, тактичні шутери, слешери, аркади, стелс-екшн, симулятори, економічні, стратегії в реальному часі і покрокові стратегії, варгейми, глобальні стратегії, пригоди, рольові ігри, тактичні РПГ, головоломки і онлайнові ігри"

Pro-Games | m.korsun@ukr.net

Огляд виставки Electronic Entertainment Expo 2018 | EA, Xbox, Bethesda Softworks, Ubisoft, Sony
Скріншот 1 - логотип E3 2018

Привіт усім нашим читачам та фанатам комп’ютерних ігор. Як ви напевно вже знаєте, минулого тижня у Лос-Анджелесі завершилася міжнародна глобальна виставка Electronic Entertainment Expo 2018 або, як її ще звикли називати у народі – E3 2018. Найбільша й найважливіша подія комп’ютерної та водночас ігрової індустрії з презентацією багаточисленних ігрових проектів, справжніх довгоочікуваних новинок за авторством відомих ІТ-гігантів, релізу більшості з яких доведеться чекати кілька років. Ми ж в свою чергу, вже втретє вирішили зробити такий собі підсумок цієї знаменитої події, висвітливши усіх учасників виставки та репрезентовані анонси конференцій в хронологічному порядку. Як завжди, якщо ви файно знаєте англійську та бажаєте переглянути конференції самотужки, то сміливо переходьте за наступними посиланнями:

Скріншот 2 - логотип EAВсім хто ще залишився з нами хочеться сказати лише одне, влаштовуйтесь зручніше, беріть з собою щось смачненьке, адже ми розпочинаємо наш традиційний огляд E3 2018. Стартувало усе це дійство з окремої конференції корпорації Electronic Arts, яка хоч формально не є частиною самої Electronic Entertainment Expo 2018, але незважаючи на цей факт, багато хто сприймає її, як таку собі імпровізовану приманку чи розігрів перед початком виставки. І забігаючи на перед, хочеться зазначити, що загалом складається таке враження, що EA усіма силами намагається вибратися з тієї темної прірви, в яку її ділова репутація плигнула після відверто провального Mass Effect: Andromeda та голосного скандалу далекої-далекої галактики на пряму пов’язаного з славнозвісним Star Wars: Battlefront 2.

Скріншот 3 - Battlefield V E3 2018Першим на конференції презентували трейлер новенького Battlefield V, який по своєму стилю і настрою кардинально відрізнявся від того, що продемонстрували під час офіційного анонсу кілька тижнів тому. Складно уявити, що через шістнадцять років серія повернулася до своїх коренів, а саме на поля великої і страшної Другої Світової Війни. Розробники гри лише підтвердили сказані ними раніше слова, але окрім цього анонсували режим "Королівської битви". З демонстраційного ролику видно, що у візуальному плані гра не далеко пішла від своєї попередниці – це ми про Battlefield 1.

Скріншот 4 - Madden NFL E3 2018В плані ключових механік відбулося часткове повернення до старої-доброї системи "Levolution" із Battlefield: Bad Company, а на старті у грі будуть доступні лише дві фракції: Нацистська Німеччина та Велика Британія. Реліз запланований на дев’ятнадцяте жовтня цього року на PC, PlayStation 4 та Xbox One. Далі конференція продовжилася презентацією стандартної спортивної лінійки, до якої входили новенька FIFA 19 та Madden NFL 19. Нам розповісти про них відверто нічого. Тож, без зайвих слів, перейдемо до ще одного важливого анонсу.

Скріншот 5 - Star Wars Battlefront 2 E3 2018Адже під час конференції ведуча помітила серед глядачів CEO американської студії Respawn Entertainment – Вінса Зампеллу, якого шанувальникам ранніх частин Call of Duty та не такої давньої дилогії Titanfall й представляти не треба. Виявляється, що за останній рік співробітники студії працювали та й далі продовжують працювати над грою у світі відомої усім далекої-далекої галактики. Зі слів Вінсента стало відомо про назву проекту – Star Wars: Jedi Fallen Order. Сюжетна історія розгортатиметься у період між третім та четвертим епізодом знаменитої саги Джорджа Лукаса, а головним героєм стане не то джедай, не то звичайний падаван.

Скріншот 6 - Star Wars Battlefront 2: The Han Solo Season E3 2018Один з небагатьох представників старовинного Ордену, котрому дивом вдалося вижити після відомих мабуть кожному слів Дарта Сідіуса: "Execute Order 66". Реліз проекту запланований під кінець 2019 року. Дуже хотілося крім слів Вінсента побачити хоча б невеликий кілька секундний тизер або пару скріншотів, але, на превеликий жаль, нічого більше продемонстровано не було. Далі організатори конференції не відійшли від теми далекої-далекої галактики, адже на сцену вийшов ком'юніті менеджер багатостраждального Star Wars: Battlefront 2.

Скріншот 7 - Star Wars Battlefront 2: Clone Wars Season 3 E3 2018Признавши той факт, що запуск гри був, м’яко кажучи, дуже й дуже невдалим, він нагадав про нещодавній реліз dlc, пов’язаний з кінофільмом Solo: A Star Wars Story, а також анонсував ще одне доповнення, появу якого протягом багатьох місяців просили гравці. Нарешті після довгих очікувань цим літом у грі повинен з’явитися контент присвячений Війні Клонів. Розробники обіцяють додати четвірку нових героїв: Генерала Грівуса, Графа Дуку, Обі-Вана Кенобі та Енакіна Скайуокера разом з планетою "Geonosis". Ще більше подробиць про dlc пообіцяли розповісти найближчим часом, все-таки приємно бачити, що розробники не кинули своє творіння напризволяще, а продовжують підтримувати його.

Скріншот 8 - Unravel Two E3 2018Після цього представники Electronic Arts нагадали усім про свою програму підтримки незалежних розробників, іменовану "EA Originals", представивши при цьому два новеньких проекти. Першим з них виявився анонс та одночасний реліз сіквелу серії присвяченої пригодам милого червоного в’язаного котика на ім’я Ярні. Гра від шведської студії ColdWood Interactive носить заголовок Unravel Two та продовжить історію головного героя. Основним нововведенням, на якому сконцентрували увагу розробники, стала поява повноцінного кооперативного режиму, адже у нашого червоного приятеля на початку оповідання несподівано з’явився синій в’язаний друг.

Скріншот 9 - Sea of Solitude E3 2018Для тих, хто переживає з приводу кооперативу, не слід хвилюватися, сіквел, як і оригінальну гру можна буде пройти соло. Другим став анонс проекту від невеликої німецької студії Jo-Mei Games під назвою Sea Of Solitude. Головною героїнею гри є дівчина на ім’я Кей, котра якимось чином перетворилася на монстра і усіма силами хоче повернутися до нормального звичного стану. Центральною темою гри стане боротьба з самотністю та депресією. На жаль, більше подробиць стосовно проекту представником студії надано не було.

Скріншот 10 - Command and Conquer: Rivals E3 2018Після завершення презентації "інді" проектів організатори прес-конференції підійшли до анонсу, який викликав незадоволення у фанатів культової стратегії дуже популярної на початку двохтисячних. Адже на конференції анонсували новеньку Command and Conquer: Rivals. Правда призначається цей продукт не для персональних комп’ютерів чи приставок, а для мобільних телефонів. Чому EA вирішила надати більш ніж п’ять хвилин екранного часу грі водночас з живими коментаторами і проведенням матчу для нас й досі залишається загадкою. Сказати, що фанати серії були, м’яко кажучи, розчаровані анонсом – це нічого не сказати. Більш ніж сорок тисяч дизлайків під офіційним трейлером проекту говорять самі за себе.

Скріншот 11 - Anthem E3 2018І нарешті ми підійшли до перлини конференції Electronic Arts – гри, котру анонсували ще минулого року, а саме Anthem. Цього разу усім надали трохи більше інформації про майбутній проект студії BioWare. Оскільки крім нового трейлеру на сцену вийшли самі представники студії, зокрема у гості запросили відповідального за гру головного менеджера -  Кейсі Хадсона, сценариста - Кетлін Рутсаерт та продюсера - Марка Дарраха. Шановні гості сконцентрували увагу більше на геймплейних особливостях майбутньої новинки, розповівши детальніше про чотири класи джевелінів та онлайн компоненти проекту. На жаль, стосовно сюжету інформації надано було не так багато. Судячи з продемонстрованого геймплею та трейлерів, складається відчуття коктейлю з серії Mass Effect та Destiny, якою гра виявиться насправді – дізнаєтеся вже двадцять другого лютого 2019 року. В цілому цього року конференція корпорації EA вийшла слабенькою та залишила після себе не зовсім файні враження.

Скріншот 12 - логотип XboxДалі ми переходимо до прес-конференції Xbox, з якої Electronic Entertainment Expo 2018 офіційно розпочалася. Ніхто з присутніх у залі мабуть не очікував на те, що у представників Microsoft цього разу вийде таке прекрасне шоу з купою анонсів і непоганою постановкою. Такого "килимового бомбардування" новинками ми від них не бачили протягом останніх кількох років та й, правду кажучи, не очікували на щось особливе - як же ми помилялися. В цілому коротко хочеться сказати всього кілька слів - організатори конференції молодці та спрацювали на п’ять з плюсом, але давайте перейдемо вже до самих анонсів.

Скріншот 13 - Halo: Infinite E3 2018І розпочався цей захід з високої ноти, точніше кажучи з анонсу нової частини, без перебільшення, культової серед багатьох гравців серії Halo. Новинка іменується Halo: Infinite і крім нової назви про проект не відомо взагалі нічого. З короткого трейлеру видно лише те, що розробники взяли за основу абсолютно новий ігровий двигун або ж сильно попрацювали над поліпшенням старого. Чекаємо більше подробиць стосовно гри у майбутньому. Далі на сцену вийшов Філ Спенсер – CEO Xbox, привітавши присутніх у залі гостей, він анонсував показ п’ятдесяти різних ігрових проектів.

Скріншот 14 - Ori and the Will of the Wisps E3 2018Відразу після промови на екрані з’явився новий трейлер анонсованого на минулій E3 Ori and the Will of the Wisps. Сіквел шалено красивого і водночас надзвичайно хардкорного платформеру 2015 року Ori and the Blind Forest. Реліз проекту запланований у 2019 році, тут більше сказати нічого – доведеться трохи почекати. Наступним проектом стала презентація нової гри від японської студії FromSoftware. Короткий кілька секундний тизер якої був представлений аудиторії рік тому. Скільки різних чуток та теорій почало ходити з того часу серед фанатів.

Скріншот 15 - Sekiro: Shadow Die Twice E3 2018Про що тільки не говорили, одні вказували на новий Dark Souls, інші на новий Bloodborne, а хтось взагалі згадав навіть про стару-добру серію Tenchu. Незважаючи на усі здогадки, виявилося, що гра є абсолютно новим IP зовсім не пов’язаним з минулими проектами. На даний момент відомо, що у проекті не буде класової системи, а бойова система виглядає скоріше схожою на Bloodborne. На жаль, більше подробиць про гру не має, реліз запланований десь у 2019 році. Далі на сцену вийшов CEO Bethesda Software – Тодд Говард, який презентував анонсований раніше Fallout 76.

Скріншот 16 - The Awesome Adventures of Captain Spirit E3 2018Усі подробиці про нього ми розповімо при огляді наступної конференції. Відразу після цього організатори шоу підійшли до анонсу новинки від французької студії Dontnod Entertainment. Ним виявилася нова гра пов’язана з серією Life is Strange і називається вона The Awesome Adventures of Captain Spirit. Головним героєм гри є дев’ятирічний хлопчик на ім’я Кріс, який дуже захоплюється супергероями та усім, що з ними пов’язано. Реліз запланований на 26 червня цього року.

Скріншот 17 - Crackdown 3 E3 2018Наступним у довгій черзі анонсів став показ багатостраждального ексклюзиву для Xbox під назвою Crackdown 3, реліз якого переносився не раз і не двічі протягом останніх кількох років. Виглядає продовження серії на даний момент так собі, навіть з урахуванням особливості, ні, скоріше можливості тотального знешкодження усіх об’єктів в ігровому всесвіті. Чи вдасться Террі Крюсу витягнути цю гру з безодні своєю харизмою або ми знову отримаємо опосередкований шутер у відкритому світі? На нашу думку, відповідь на це питання й досі залишається відкритим. Якщо проект знову не перенесуть, реліз повинен статися двадцять другого лютого 2019 року.

Скріншот 18 - Metro: Exodus E3 2018Після цього на конференції продемонстрували трейлер анонсованого ще у минулому році проекту – Metro: Exodus. Автори з вітчизняної студії 4a Games  обіцяють, що історія Артема продовжується та цього разу ми побуваємо не лише у тунелях московського метро, а ще й об’їздимо на потязі половину пост апокаліптичної Росії. В ролику була помічена багатогранна кастомізація зброї разом з велетенськими сомами мутантами, котрим так і хотілось поласувати головним героєм. Реліз гри запланований на двадцять друге лютого 2019 року, в один день з Anthem та Days Gone.

Скріншот 19 - Kingdom Hearts III E3 2018Наступним проектом виявилося продовження Kingdom Hearts. Третя частина серії розроблюється в кооперації корпорацій Square Enix та Disney. Такий собі імпровізований символ співробітництва між заходом і сходом. Судячи з показаного матеріалу, головний герой гри побуває в кількох добре знайомих нам світах та зустріне чимало культових персонажів з анімаційних фільмів і кінофільмів. Реліз гри заплановано на двадцять дев’яте лютого 2019 року. Без анонсу традиційних авто симуляторів не обійшлося, адже на конференції продемонстрували нову Forza Horizon 4.

Скріншот 20 - Forza Horizon 4 E3 2018Цього разу розробники зробили основний акцент на динамічній зміні пір року та зазначили, що проходити ті чи інші дороги британських місцин стане складніше. Чекаємо на великий і різноманітний автопарк та мальовничу природу. Реліз заплановано на друге жовтня цього року. Під кінець конференції почалася "важка артилерія", оскільки несподівано для всіх відбувся анонс продовження культової слешерної серії. Так, це сталося – Devil May Cry повернувся, цього разу у вигляді повноцінної, п’ятої по рахунку номерної частини. На сцену вийшов сам представник Capcom та сказав про те, що чекав цієї знаменної події довгих чотири роки.

Скріншот 21 - Devil May Cry 5 E3 2018Судячи з трейлеру на усіх фанатів чекає той самий динамічний слешер та повернення старих-добрих героїв – Неро та Данте. Реліз проекту заплановано на весну 2019 року. Далі у залі заграла чудова джазова музика, а на екрані усіх присутніх чекав анонс свіжого доповнення до доволі хардкорного минулорічного платформеру Cuphead. Якщо ви успішно зібрали усі контракти та в кінці-кінців перемогли самого Диявола і вам цього виявилося замало, то у такому випадку ласкаво просимо до DLC - Cuphead: The Delicious Last Course.

Скріншот 22 - Cuphead: The Delicious Last Course E3 2018Розробники обіцяють нам додати у гру новий острів, кілька нових видів зброї та амулетів, а також ще одного ігрового персонажа до знайомої пари чашкоголових друзів. Реліз заплановано десь у 2019 році. Наступним анонсом стала прем’єра фартингу під назвою Jump Force. Поки про проект відомо дуже й дуже мало подробиць, крім того факту, що в ньому будуть присутні герої різноманітних аніме. Реліз гри запланований у 2019 році, як наголошують самі розробники у трейлері: "Unite to fight". Чекаємо більше новин стосовно проекту у майбутньому.

Скріншот 23 - Dying Light 2 E3 2018Далі несподівано для усіх присутніх стався анонс сіквелу відомої зомбі-паркурної серії Dying Light від польської студії Techland. Презентувати гру на сцену вийшов не аби хто, а сам Кріс Авеллон. Цей талановитий сценарист приклав свою руку до розробки таких відомих проектів, як Fallout 2, Fallout: New Vegas, Baldur's Gate: Dark Alliance та багатьох інших відомих франшиз. З його слів головною особливістю Dying Light 2 стане те, що прийняті вами рішення протягом проходження основних та другорядних завдань будуть тим чи іншим чином відбиватися на стані окремих районів міста.

Скріншот 24 - Battletoads E3 2018Динамічний паркур, різноманітна зброя та уражені вірусом зомбі теж на місці. Підсумовуючи хочеться сказати лише одну знамениту фразу: "Good night and good luck". На жаль, дата релізу гри залишилася секретом. Наступним несподіваним анонсом стала презентація нової гри, присвяченої пригодам трьох бойових жаб. Легендарна класика повертається і поки зовсім не відомо, що з себе буде представляти Battletoads реліз якого запланований десь у 2019 році. Буде це рімейк чи продовження серії? Остаточної відповіді на дане питання поки немає, чекаємо нових подробиць і деталей стосовно гри.

Скріншот 25 - Just Cause 4 E3 2018Анонс новенької Just Cause 4 не став ні для кого несподіванкою, оскільки скріншоти проекту почали гуляти просторами Інтернету за кілька днів до E3 2018. Агент Рікко Родрігез повертається, цього разу, щоб звергнути чергового диктатора з величенького острова, розташованого десь у північній Америці. Фірмовий вінгсьют разом з багатофункціональним крюком теж на місці. Серед нововведень слід акцентувати увагу на погодних ефектах, зокрема руйнівних торнадо, які будуть зметати усе на своєму шляху. Реліз гри заплановано на четверте грудня 2018 року.

Скріншот 26 - Gears Pop E3 2018Під самий фінал конференції її організатори вирішили виступити з потрійним комбо анонсів присвяченого відомій серії Gears of War. Першим з них виявилася мобільна гра Gears Pop, що розробляється спільними зусиллями канадської студії The Coalition та американської компанії Funko Pop. Другою стала покрокова стратегія в дусі старого-доброго X-COM, але вона носить назву Gears Tactic. В якій вам потрібно буде взяти на себе роль командира загону з кількох бійців та виконувати певні бойові завдання, також обіцяють зустрічі з велетенськими босами.

Скріншот 27 - Gears Tactic E3 2018Останнім, але не менш важливим анонсом стала презентація нової номерної частини серії – Gears 5. Сюжет гри продовжить історію розпочату в попередній частині серії, а протагоністом стане не син славнозвісного Маркуса Фенікса – Джей Ді, а його подружка Кейт Діаз. Чекаємо на непогану історію і кривавий динамічний екшен. Реліз усіх трьох проектів заплановано на 2019 рік. І ось коли конференція Microsoft добігла кінця, а зі сцени Філл Спенсер побажав усім присутнім файної E3 стався анонс, якого чекали сотні тисяч гравців по всьому світу.

Скріншот 28 - Gears 5 E3 2018Після довгих п’яти років мовчання відома польська студія CD Project Red хакнула монітори та продемонструвала усім присутнім новий ролик довгоочікуваної Cyberpunk 2077. І, без зайвих слів, виглядає він просто прекрасно. Відомо, що протагоністом стане найманець на ім’я Ві (V), стать, зовнішність та історію якого ви зможете налаштовувати за допомогою редактору на початку гри. Сюжетні події розгортатимуться в місті з яскравою назвою Найт-Сіті. Самі розробники позиціонують власне творіння, як First person shooter/RPG.

Скріншот 29 - Cyberpunk 2077 E3 2018Новинка базується на настільній грі Cyberpunk 2020, яка побачила світ ще у далеко 1990 році. Дати виходу, на жаль, поки не повідомили та й живий геймплей був продемонстрований лише поодиноким щасливчикам за закритими дверима. Чекаємо більше подробиць стосовно гри та й не ми одні, більш ніж дванадцять з половиною мільйонів переглядів прем’єрного ролику говорить саме за себе. Сподіваємося, що у поляків все буде гаразд та через деякий час, ми отримаємо у колекцію ще один шедевр.

Скріншот 30 - логотип Bethesda SoftworksМи переходимо до огляду третьої масштабної прес-конференції E3 2018 - Bethesda Softworks. Розпочалося все з живої музики, точніше кажучи з концерту та презентації сіквелу не зовсім успішної серії Rage. І вже з перших хвилин демонстрації видно, що Rage 2 своїм візуальним стилем та настроєм суттєво відрізняється від оригіналу 2010 року. Новинка розробляється спільними зусиллями Avalanche Studios та idSoftware. Зі слів авторів проекту сюжетні події гри розгортатимуться через кілька років після фіналу першої частини серії, а головним героєм буде останній рейнджер цієї пост апокаліптичної місцини на ім’я Вокер.

Скріншот 31 - Rage 2 E3 2018З малих літ він залишився сиротою, втративши батьків в результаті нападу банд та з плином часу перетворився на імпровізованого служителя порядку чи месника. Візуально гра схожа на такий собі шалений мікс Doom, Bulletstorm та Mad Max. Реліз проекту заплановано на весну 2019 року. Далі після анонсу невеликих доповнень до карткової The Elder Scrolls: Legends та The Elder Scrolls: Online організатори конференції перейшли до ще одного масштабного анонсу. Ним виявився сіквел DOOM 2016 року, який носить назву DOOM: Eternal. Крім короткого тизеру про гру більше нічого не відомо, але не зважаючи на цей факт, розробники пообіцяли розповісти більше подробиць в рамках QuakeCon 2018, що відбудеться в Далласі в період з дев’ятого по дванадцяте серпня.

Скріншот 32 - DOOM: Eternal E3 2018У такому випадку залишається лише чекати. Наступним анонсом стала демонстрація та одночасний реліз новенького DLC до минулорічного Prey, присвяченого пригодам Моргана Ю. Доповнення носить назву Prey: Mooncrash та перенесе вас зі знайомої космічної станції на поверхню Місяця. Вам потрібно буде, якомога швидше забратися звідти цілим і неушкодженим, а кожна хвилина має значення - міміки не будуть сидіти склавши щупальця. Бережіться офісних чашок та агресивно налаштованих меблів, блукаючи коридорами місячної бази!

Скріншот 33 - Prey: Mooncrash E3 2018Крім цього розробники з французької Arkane Studios зробили анонс ще одного мультиплеєрного DLC - Typhon Hunter. Даний режим розрахований на шість гравців, в якому один буде виступати за мисливця на тифонів, а інші п’ять відповідно будуть грати за міміків. Дата релізу другого доповнення залишилася не названою. Наступними на сцену вийшли представники шведської студії MachineGames та анонсували Standalone доповнення аналогічне Wolfenstein: Old Blood 2015 року. Називатиметься воно Wolfenstein: Youngblood, а сюжетні події будуть розгортатися через двадцять років після фіналу Wolfenstein II: The New Colossus.

Скріншот 34 - Wolfenstein: Youngblood E3 2018Звісно цього разу протагоністом буде не знайомий усім спецагент Бі-Джей Бласковіц, а його дві донечки близнючки, котрі, як і їх тато, приєдналися до боротьби з нацизмом. Однією з особливостей проекту стане наявність кооперативного режиму. Реліз заплановано у 2019 році. Далі на сцену під оплески публіки вийшов сам Тодд Говард та почав розкривати деталі про новенький Fallout 76, офіційний анонс якого стався за кілька днів до E3 2018. Дана гра буде пріквелом до усіх номерних частин серії, а головним героєм буде один з жителів сховища під номером сімдесят шість.

Скріншот 35 - Fallout 76 E3 2018На вас чекає величенька територія Західної Вірджинії, яка в чотири рази більша за ту, що була представлена у Fallout 4, нові види зброї, броні та типи супротивників. Є лише одна невелика деталь, котра фактично поділила фанатів цієї культової серії на два табори, одні відразу поставили на новенькому проекті хрест, інші ж незважаючи на скепсис, вирішили почекати й подивитися, що врешті-решт вийде у розробників гри. Справа в тому, що Fallout 76 є першим в серії цілковито онлайновим проектом. Зі слів Тодда Говарда в грі не має звичних нам NPC, а  усі особливості пов’язані з будівництвом переберуться прямо з попередньої гри серії.

Скріншот 36 - Starfield E3 2018Чи вдасться сценаристам побудувати цікаву історію в рамках цього пост апокаліптичного онлайн всесвіту - відповідь на це питання дізнаємося вже чотирнадцятого листопада цього року. Під завершення конференції голова студії Bethesda анонсував мобільну гру The Elder Scrolls: Blades. Разом з цим він презентував абсолютно новий IP перший за двадцять п’ять років – Starfield. Крім назви про проект відомо зовсім мало, судячи з чуток гра позиціонується, як космічна RPG. Дати релізу повідомлено не було.

Скріншот 37 - The Elder Scrolls VI E3 2018Закрив прес-конференцію анонс нової номерної частини серії The Elder Scrolls - The Elder Scrolls VI. Аналогічно попередньому анонсу, про гру не розкрили жодних подробиць. Не дивно, адже судячи із інтерв’ю Тодда Говарда проект знаходиться на стадії "pre-production". Тож, побачимо ми його у всій красі ох як не скоро, в кращому випадку через два або три роки. В цілому конференція Bethesda вийшла непоганою, звісно хотілося побачити більше геймплею деяких анонсованих проектів, але маємо те, що маємо.

Скріншот 38 - логотип UbisoftОсь ми підійшли до огляду наступної прес-конференції E3 2018 від французької корпорації Ubisoft, котра, як і минулого року, розпочалася з танців, живої музики та зіркової панди. Першим анонсом виявився Just Dance 2019. Сказати про нього нам, правду кажучи, нічого, окрім того факту, що розробники обіцяють наявність бібліотеки з сорока різних треків. Реліз проекту заплановано двадцять п’ятого жовтня цього року на PlayStation 4, Xbox One та Nintendo Swich. Після цього усім присутнім продемонстрували новий ролик славнозвісного довгобуду – Beyound Good and Evil 2.

Скріншот 39 - Beyound Good and Evil 2 E3 2018В ньому засвітилися знайомі мабуть усім фанатам оригінальної гри персонажі, зокрема харизматичний дядечко Pey’j, який працює кухарем на космічному судні. Не обійшли розробники увагою й молоду Jade, у котрої поки немає її знаменитої зеленої куртки та фотокамери. Дата релізу й досі залишається не відомою, сподіваємося, що Мішелю Анселю разом з командою розробників вдасться за наступні кілька років довести гру до ладу й нарешті випустити на суд публіці. Поки ж цього не сталося - залишається лише чекати.

Скріншот 40 - Trials Rising E3 2018Слідом за цим стався анонс продовження відомої багатьом серії Trials. Нова  гра носить назву Trials Rising та судячи зі слів авторів цього разу на вас чекає ще більше трас, які стануть справжнім випробуванням, навіть для тих, хто добре знайомий з цими дуже небезпечними для учасників мото змаганнями. Реліз гри запланований у лютому 2019 року на PC, Xbox One, PlayStation 4 та Nintendo Swich. Далі французи розкрили деталі про новеньку Tom Clancy's The Division 2. Сюжет гри буде розгортатися через деякий час після фіналу оригінальної Tom Clancy's The Division.

Скріншот 41 - The Division 2 E3 2018Ви й надалі будете виступати у ролі оперативника групи спецпризначення та продовжите запеклу боротьбу з наслідками надзвичайної ситуації, що виникла на території Сполучених Штатів Америки. Зі слів розробників на фанатів чекає нова класова система бійців, більше різноманітних видів озброєння та шпигунських гаджетів. Радує й той факт, що доповнення, які будуть виходити впродовж кількох місяців після релізу гри будуть абсолютно безкоштовними. Чи є ви фанатом серії, який провів у першій грі не один десяток годин чи тим, хто взагалі вперше чує про цей проект – двері охопленого анархією Вашингтону відкриються вже п’ятнадцятого березня 2019 року для усіх бажаючих.

Скріншот 42 - Mario + Rabbids: Kingdom Battle Donkey Kong Adventure E3 2018Далі було анонсоване нове доповнення до минулорічного ексклюзиву для консолі Nintendo Switch. Називається воно Mario + Rabbids: Kingdom Battle Donkey Kong Adventure. І як вже видно із заголовку у грибне королівство крім знаменитого італійського водопровідника в червоному капелюсі та шалених кроликів завітає ще один знайомий усім гість - Donkey Kong. Реліз DLC відбудеться вже двадцять шостого червня цього року. Далі в рамках прес конференції продемонстрували геймплей минулорічної піратської онлайн гри - Skull & Bones.

Скріншот 43 - Skull and Bones E3 2018І судячи з представлених кадрів виглядає усе це, як старий-добрий Assassin's Creed IV: Black Flag поліпшений в кількох аспектах. Ви будете виступати у ролі грізного і суворого капітана піратського судна та ходити водами Індійського океану в пошуках здобичі – товстеньких торгових галеонів, трюми яких будуть забиті до верху золотом і коштовностями. Лише будьте уважні зі здобутою вами нагородою, адже інші партнери по ремеслу теж не будуть сидіти склавши руки та можуть запросто напасти на ваше судно. Реліз гри запланований на 2019 рік.

Скріншот 44 - Transference E3 2018Під кінець конференції продемонстрували новий ролик VR гри Transference, яку створює студія Елайджи Вуда – SpectreVision. Даний проект позиціонується, як хоррор, але більше деталей про нього не відомо. Реліз запланований на кінець 2018 року. Останньою масштабною грою представленою на виставці стала Assassin’s Creed: Odyssey. На жаль, її анонс не став ні для кого несподіванкою, оскільки інформацію про неї "злили" в Інтернет ще до початку E3 2018. Сюжетні події майбутньої новинки розгортатимуться в Древній Греції у 431 році до нашої ери.

Скріншот 45 - Assassin’s Creed: Odyssey E3 2018Головним героєм гри, в залежності від вашого вибору, може стати один з спартанських найманців Алексіос чи Кассандра з ручним орлом на ім’я Ікар. Поки достеменно не відомо на скільки сильно будуть відрізнятися їхні історії та геймплей за кожного з них. З суттєвих нововведень проекту хочеться відмітити повноцінну діалогову систему. Зі слів розробників у гру повернуться масштабні морські битви, а також рекрутинг помічників подібний до того, що ми бачили у Assassin's Creed: Brotherhood та Assassin's Creed: Revelations. Реліз проекту заплановано на п’яте жовтня цього року.

Скріншот 46 - логотип Sony PlayStationОсь ми поступово підійшли до передостанньої конференції цієї E3, яку провели представники японської корпорації Sony. Цьогоріч шоу виявилося не таким помпезним та вишуканим, як це було протягом минулих років. Незважаючи на цей не дуже приємний факт, файних анонсів та ексклюзивів для PlayStation в рамках конференції було чимало. Розпочалося все з живої музики та демонстрації геймплею довгоочікуваного багатьма The Last of Us Part II від студії Naughty Dog. Сюжетні події гри розгортатимуться через чотири роки після фіналу оригінального The Last of Us.

Скріншот 47 - The Last of Us Part II E3 2018Головною героїнею виступатиме Еллі, яка за цей час подорослішала та навчилася виживати в небезпечному пост апокаліптичному світі охопленому зомбі та ворожими бандами. Виглядає все просто прекрасно, на місці постійний дефіцит ресурсів, а штучний інтелект супротивників став ще більш розумнішим. Турбує лише одне - Джоела нам досі не показали, як і не розповіли про орієнтовну дату релізу. Після анонсу нового контенту для Call of Duty: Black Ops 4 та Destiny 2 організатори конференції перейшли до демонстрації геймплею ще одного майбутнього ексклюзиву.

Скріншот 48 - Gost of Tsushima E3 2018Ним виявився анонсований у минулому році Gost of Tsushima від авторів серії InFamous - Sucker Punch Productions. Сюжетна історія буде розгортатися у 1274 році під час першого монгольського вторгнення в феодальну Японію. Грати ви будете за самурая на ім’я Дзін, що усіма силами намагатиметься захистити рідну землю від непроханих загарбників. Поки ігровий процес виглядає, як поєднання ключових механік слешеру та стеслу із серії Batman: Arkham. Дата релізу очікуваного багатьма ексклюзиву досі залишається невідомою.

Скріншот 49 - Control E3 2018Слідом за цим стався анонс наступної гри від улюбленої багатьма фінської студії Remedy Entertainment. Автори Max Payne, Alan Wake та Quantum Break презентували своє нове творіння під назвою Control. Сюжетні події будуть розгортатися в Нью-Йорку, а головною героїнею виступить дівчина на ім’я Джессі Фаден – одна з кількох десятків агентів Федерального Бюро Контролю. Судячи з трейлеру, їй потрібно буде боротися з наслідками якоїсь аварії чи невідомого катаклізму. Реліз проекту запланований на 2019 рік на PC, PlayStation 4 та Xbox One.

Скріншот 50 - Resident Evil 2 E3 2018Далі усім присутнім представили рімейк культової Resident Evil 2 1998 року. Ще раз наголосимо повноцінний рімейк, а не ремастер – тобто адаптацію усім знайомої гри під сучасні стандарти ігрової індустрії. Ласкаво просимо у Раккун-сіті охоплений зомбі епідемією. Це ще одна прекрасна можливість пережити історії відомих багатьом героїв - Леона Кеннеді і Клер Редфілд. Ви вже скучили за знаменитим алігатором мутантом, що тихенько проживав собі в каналізаційній системі міста? Реліз гри запланований на двадцять п’яте січня 2019 року.

Скріншот 51 - Death Stranding E3 2018Наступним анонсом стала демонстрація вже четвертого по рахунку трейлеру відомого довгобуду за авторством самого Хідео Кодзіми. Мова йде про Death Stranding, на який судячи з побаченого, багато хто вже встиг начепити ярлик симулятора ходи або з симулятора кур’єра. Нам представили двох нових діючих героїв історії, а також показали краплинку гейплею, пов’язаного зі стелсом. Незважаючи на усе побачене, поки достеменно не відомо, що з себе буде представляти цей ігровий проект від іменитого гейм дизайнера. Дати релізу також повідомлено не було.

Скріншот 52 - Nioh 2 E3 2018Завершальними анонсами виставки стала презентація сіквелу серії Nioh. Про який майже нічого не відомо. Боротьба з різноманітними демонами продовжиться у Nioh 2. Чекаємо більше подробиць стосовно новинки у майбутньому. У фіналі виставки усім присутнім продемонстрували геймплей ще одного ексклюзиву, реліз якого повинен статися вже цією осінню - Marvel's Spider-Man. Нова історія у житті Пітера Паркера повинна розпочатися вже сьомого вересня цього року. Підсумовуючи усе сказане, хочеться зазначити, що цьогорічна E3 2018 вийшла в цілому непоганою.

Скріншот 53 - Marvel's Spider-Man E3 2018Серед анонсів багатьох студій знайшлося місце для крутих хітів, котрі хочеться чекати з нетерпінням, а також не обійшлося без прикрих розчарувань. Такою була виставка Electronic Entertainment Expo 2018, а ми традиційно бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

P.S.: Не пропустіть свій шанс початок літнього розпродажу в Steam, що розпочався вже сьогодні двадцять другого червня та триватиме аж до п’ятого липня.

Скріншоти Electronic Entertainment Expo 2018 | EA, Xbox, Bethesda Softworks, Ubisoft, Sony
Скріншот 54 - Tunic E3 2018

Скріншот 55 - Shadow of the Tomb Raider E3 2018

Скріншот 56 - We Happy Few E3 2018

Скріншот 57 - Sea of Thieves DLC E3 2018

Скріншот 58 - Jump Force E3 2018

Скріншот 59 - The Elder Scrolls: Blades E3 2018

Скріншот 60 - Starlink: Battle for Atlas E3 2018


Скріншот 61 - For Honor: Marching Fire E3 2018
 
Огляди комп`ютерних ігор від Михайла Корсуна





Михайло Корсун
головний редактор

Pro Games
m.korsun@ukr.net

© 2015-2019 Усі права захищені