Pro Games | Огляди комп`ютерних ігор

Pro-games: історії, відкриття, розваги ігрової індустрії.

Огляди комп`ютерних ігор в жанрах: 3D-шутери, шутери від першої і від третьої особи, тактичні шутери, слешери, аркади, стелс-екшн, симулятори, економічні, стратегії в реальному часі і покрокові стратегії, варгейми, глобальні стратегії, пригоди, рольові ігри, тактичні РПГ, головоломки і онлайнові ігри"

Pro-Games | m.korsun@ukr.net

Огляд виставки Electronic Entertainment Expo 2019
Скріншот 1 - огляд E3 2019

Привіт усім читачам нашого сайту та фанатам комп’ютерних ігор, як ви знаєте на минулому тижні завершилася традиційна міжнародна виставка Entertainment electronic expo 2019 або просто E3 2019. Як і минулі рази, спеціально для вас ми підготували невеликий звіт відносно кожної із прес-конференцій. Якщо ви з якихось причин пропустили даний захід, непогано володієте англійською та бажаєте переглянути усі прес-конференції самотужки, то сміливо переходьте за посиланнями нижче.

- EA Play 2019: https://youtu.be/isvyP3Bu2rc;
- Xbox E3 2019: https://youtu.be/zeYQ-kPF0iQ;
- Bethesda E3 2019: https://youtu.be/c9B5qhzKyhg;
- PC Gaming Show E3 2019: https://youtu.be/hru6IvgRSp4;
- Ubisoft E3 2019: https://youtu.be/pKbKx2JHQ8s;
- Square Enix E3 2019: https://youtu.be/cq6GmnM98jQ;
- Nintendo E3 2019: https://youtu.be/Zr9eAtwcYlo;

Скріншот 2 - огляд E3 2019Для тих, хто все таки вирішив залишитися і прочитати статтю, скажемо лише одне – влаштовуйтесь зручніше та беріть з собою щось смачненьке, адже ми розпочинаємо наш огляд. Напередодні самої E3 власну конференцію провела корпорація Electronic Arts, яка цього року не стала влаштовувати грандіозне шоу з величезною кількістю знаменитих гостей, а навпаки обмежилася відносно скромною та невеликою подією з участю розробників. І першою представленою грою стала Star Wars Jedi: Fallen Order та сама, котру голова американської студії Respawn Entertainment – Vince Zampella анонсував ще на минулій E3, сидячи в залі серед інших гостей конференції.

Скріншот 3 - огляд E3 2019На щастя, цього разу все не обійшлося лише словами, а присутнім продемонстрували цілих чотирнадцять хвилин геймплею. В результаті перегляду якого склалося враження, що своїми ключовими механіками майбутня новинка студії є таким собі прекрасним міксом серій Uncharted, Sekiro: Shadows Die Twice та Star Wars: The Force Unleashed. Зануритися у прекрасну атмосферу далекої-далекої галактики Джорджа Лукаса, а також пригоди юного падавана, відомого серед своїх загиблих побратимів, як Cal Kestis та його вірного компаньйона - дроїда BD-1 можна буде вже починаючи з п’ятнадцятого листопада 2019 року на PC, PlayStation 4 та Xbox One.

Скріншот 4 - огляд E3 2019Також не відходячи від сцени, розробники із Respawn Entertainment анонсували початок другого сезону у їхньому міцному горішку a.k.a. Apex Legends. Масштабне оновлення принесе у проект нову зброю, візуальні косметичні предмети, а також нового героя – двадцяти двох річну Наталі Пекетт, спеціаліста з техніки та електроніки. Офіційно другий сезон повинен розпочатися вже з другого липня 2019 року. Далі всю увагу до себе привернули представники шведської студії EA Digital Illusions Creative Entertainment або ж просто EA DICE.

Скріншот 5 - огляд E3 2019Розробники привезли на конференцію інформацію про наступне масштабне DLC заплановане на осінь 2019 року. В Battlefield V нарешті з моменту релізу з’явиться культовий тихоокеанський театр бойових дій разом з двома фракціями – Сполученими Штатами Америки та Японією, крім цього на гравців чекають нові види зброї, техніки і карти. Останнім анонсом конференції EA стала презентація американською студією EA Maxis нового доповнення до Sims 4 під назвою Island Living. Як вже видно із назви цього разу на сімів чекає прекрасний, сонячний тропічний курорт з піщаними пляжами, гідроциклами, яхтингом та купою інших розваг ідеальних для відпочинку. Реліз даного DLC заплановано на PC та Mac вже двадцять першого червня 2019 року, а от володарям консолей доведеться почекати аж до шістнадцятого липня.

Скріншот 6 - огляд E3 2019Далі ми переходимо до огляду конференції Xbox, з якої цього року офіційно розпочалася міжнародна виставка E3 2019. Спочатку усім присутнім у залі презентували новий трейлер знайомої новинки від американської студії Obsidian Entertainment, а саме гри, яку багато хто вже встиг охрестити новим Fallout у космосі - The Outer Worlds. Розробники ще раз акцентували у маркетингових матеріалах всю увагу на варіативності у виконанні квестів, можливості вирішувати різні ситуації та конфлікти, як ви того забажаєте.

Скріншот 7 - огляд E3 2019Будьте безжалісним вбивцею готовим йти на все заради досягнення власних цілей, добрим і чуйним помічником, що не полишить жодного зустрічного у біді або ж взагалі неконтрольованим психопатом, котрий сіятиме навколо себе лише хаос. Ласкаво просимо у новий незвичний світ – космічну колонію Halcyon, яка знаходиться десь дуже й дуже далеко у глухому куточку Галактики та де усім заправляють міжнародні корпорації, а доля колоністів вирішується радою директорів. Разом з новим трейлером стала відома дата релізу проекту – двадцять п’яте жовтня цього року на PC, PlayStation 4 та Xbox One.

Скріншот 8 - огляд E3 2019Наступною грою стала новинка від британської студії Ninja Theory, яка починаючи з десятого червня 2018 року стала однією з внутрішніх студій корпорації Microsoft. Цього разу автори Enslaved: Odyssey to the West, DmC: Devil May Cry та Hellblade: Senua's Sacrifice привезли на виставку проект під назвою Bleeding Adge – це мультиплерно орієнтований проект, розрахований на битви команд у форматі 4v4 з акцентом на зброю ближнього бою. Кожен з дванадцяти представлених персонажів має свої унікальні вміння, але на жаль, більше подробиць про гру не розповіли. Альфа тест повинен розпочатися вже двадцять сьомого червня цього року.

Скріншот 9 - огляд E3 2019Стала відома дата релізу сіквелу шалено красивого і водночас надзвичайно хардкорного платформера Ori and the Blind Forest, а саме Ori and the Will of the Wisps. Усім присутнім продемонстрували невеликий ролик, в якому знайомий Spirit Guardian активно тікав від гігантських створінь лісу. Візуальний стиль і складність проходження рівнів, судячи з побаченого, лишилися без кардинальних змін, а місцями стала ще складнішою. Нова глава пригод Орі повинна розпочатися вже п’ятнадцятого лютого 2020 року на PC та Xbox One.

Скріншот 10 - огляд E3 2019Наступною новинкою презентації виявилася гра в жанрі Survival horror - Blair Witch за авторством польської студії Bloober Team. Сюжетні події гри розгортатимуться у 1996 році, а головним героєм є колишній офіцер поліції на ім’я Ellis, який з певних причин приєднується до пошуку хлопчика, котрий раптово зник на території лісу Burkittsville. Одною із ключових особливостей гри буде наявність у головного героя вірного песика на прізвисько Bullet, а також відеокамери з режимом нічного бачення, привіт Outlast. Реліз проекту заплановано на PC та Xbox One вже тридцятого серпня 2019 року.

Скріншот 11 - огляд E3 2019І от ми поступово підійшли до головного моменту конференції Xbox, а може і усієї E3 2019, моменту після якого зал "вибухнув" справжньою бурею оплесків, овацій та гучних вигуків. Польська студія CD Project Red презентувала новий трейлер довгоочікуваного Cyberpunk 2077. Центральною зіркою якого став сам Кіану Рівз, котрий подарує свою зовнішність і голос культовій особистості цього всесвіту майбутнього – лідеру рок-групи "Samurai" відомого, як Johnny Silverhand. Разом з цим стала відома дата релізу майбутньої новинки – шістнадцяте квітня 2020 року на PC, PlayStation 4 та Xbox One.

Скріншот 12 - огляд E3 2019Далі усім присутнім нарешті продемонстрували рімейк ігрової класики початку дев’яностих років минулого століття. Мова звісно про культову Battletoads для NES та тріо відомих бойових жаб - Zitz, Rash та Pimple, які повертаються до нас у новому образі на сучасних платформах. Незважаючи на непоганий маркетинговий трейлер багато хто з фанатів серії з критикою і скепсисом ставиться до загального візуального стилю новинки, який, правду кажучи, дуже далекий від оригінальної гри та більше підходить мультиплікаційному фільму, аніж суворій грі про бойових жаб.

Скріншот 13 - огляд E3 2019Дата релізу, на жаль, поки залишається невідомою. Наступною на сцену вийшла міс Sarah Bond, яка анонсувала два нових сервіси екосистеми Microsoft – Xbox Game Pass для PC ціною в 9,99$ в місяць, а також Xbox Game Pass Ultimate, який включатиме у себе Xbox Game Pass для консолей, Xbox Live Gold і Xbox Game Pass для PC і коштуватиме 15$ в місяць. Користувачі отримають доступ до бібліотеки, яка налічуватиме більш ніж сто різних ігрових проектів, включаючи останні новинки, що стануть доступні їм в день релізу.

Скріншот 14 - огляд E3 2019На радість усім фанатам авіасимуляторів представники Xbox анонсували нову частину Microsoft Flight Simulator. Розробники не раз закцентували увагу усіх присутніх на мальовничих краєвидах різних куточків світу та автентичності представлених моделей літаків. На жаль, дата релізу поки залишається невідомою. Наступним анонсом стала демонстрація нового трейлеру культової TBS -  Wastelands 3 з яскравим рекламним слоганом: "Don’t be shy! Colorado’s waiting for ya". Пост-апокаліптична та зимова Америка з гігантськими роботами, недружелюбними бандитами та великою кількістю інших небезпек виглядає дуже непогано.

Скріншот 15 - огляд E3 2019Прикро лише те, що дата виходу тріквелу досі залишається невідомою. Далі усім присутнім презентували гру, що є результатом кооперації двох світових корпорації – датської LEGO Group, відомою на весь світ своїми конструкторами та американської The Walt Disney Company. Нею стала LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, котра включатиме усі дев’ять фільмів культової франшизи в одній грі з фірмовим гумором, притаманним іншим іграми LEGO. Дата релізу проекту запланована на 2020 рік на PC та Xbox One.

Скріншот 16 - огляд E3 2019Нагадали про себе на прес конференції Xbox і представники канадської студії The Coalition. Жодних нових подробиць щодо сюжету їхньої майбутньої новинки – Gears 5 вони цього разу не надали, а натомість представили кооперативний PvE режим - Escape розрахований на трьох гравців. Головною метою команди "Team Scorpio" буде знешкодження гнізд Локустів. Разом з цим стала відома дата релізу майбутньої новинки, п’ята частина серії повинна дістатися PC та Xbox One десятого вересня 2019 року.

Скріншот 17 - огляд E3 2019Не пропустила конференцію Xbox польська студія Techland, яка привезла на цей захід новий трейлер свого майбутнього проекту - Dying Light 2 з ордами зомбі, паркуром та містом, котре буде змінюватися з плином сюжетної лінії залежно від прийнятих вами рішень. Разом з цим автори серії акцентували увагу на тому, що головний герой Aiden Caldwell інфікований вірусом, завдяки якому він отримав надзвичайну силу та витривалість, а також стала відома дата релізу – весна 2020 року на PC та Xbox One.

Скріншот 18 - огляд E3 2019Ще однією новинкою став короткий тизер гри від японської студії FromSoftware за авторством Хідетака Міядзакі та Джорджа Мартіна. Як завжди, з трейлеру майже нічого незрозуміло, адже навіть краплинку геймплею не продемонстрували. Невідомою також залишається і дата виходу майбутньої новинки. Хоча після показаного маркетингового матеріалу сам автор серії Dark Souls, Bloodborne та Sekiro: Shadows Die Twice, заявив про те, що даний проект розроблювався в надрах студії, починаючи з 2017 року та на гравців чекає найбільший відкритий світ створений за всю історію роботи студії.

Скріншот 19 - огляд E3 2019Голова Xbox - Phil Spencer нарешті розкрив деякі деталі відносно консолі майбутнього покоління від корпорації Microsoft. Новинка поки що носить кодове ім’я "Project Scarlett" та буде оснащена процесом, який в чотири рази потужніший за той, що на використовується у Xbox One X, а також пам’яттю GDDR6. Гравцям слід розраховувати на наявність SSD накопичувача, котрий зі слів розробників повинен мінімізувати час завантаження програм, підтримку технології "real-time ray tracing", розширення екрану у 8K та стабільну частоту у 120 кадрів.

Скріншот 20 - огляд E3 2019Більше подробиць щодо "most powerful and performing" консолі пообіцяли розповісти вже ближче до початку 2020 року. Останнім анонсом прес-конференції Xbox став новий ролик Halo Infinite, в ньому нарешті засвітився культовий Jhon-117 більше відомий усім фанатам цієї культової серії, як єдиний і неповторний Master Chief, а також у ролику на мить можна було побачити AI – Cortana. Нова глава пригод за авторством американської студії 343 Industries повинна розпочатися на початку 2020 року на PC та Xbox One.

Скріншот 21 - огляд E3 2019Такою була конференція Xbox, а далі ми переходимо до огляду прес конференції корпорації Bethesda Softworks. Першим анонсом стала презентація двох нових доповнень до скандального Fallout 76, з релізом якого загальна репутація корпорації похитнулася у очах багатьох фанатів цієї культової серії. Перше доповнення носить назву Wastelanders та повинно дістатися релізу вже цієї осені. Центральною особливістю даного DLC стане повернення до всесвіту гри повноцінних NPC, діалогової системи, також на гравців чекають нові квести, елементи спорядження та супротивники.

Скріншот 22 - огляд E3 2019Але це ще не все, адже розробники із Bethesda Game Studios презентували друге доповнення під назвою Nuclear Winter, котре представляє собою новий PvP режим, розрахований на п’ятдесят два гравця, іншими словами до Fallout 76 дістався популярний в наші дні Battle Royale, поєднаний з усіма актуальними механіками гри. Криваві матчі розгортатимуться навколо боротьби за посаду доглядача Сховища №51. Ранній доступ для всіх гравців відкриється вже з сімнадцятого червня цього року.

Скріншот 23 - огляд E3 2019Наступним анонсом стала презентація нового IP від голови японської студії Tango Gameworks - Shinji Mikami та креативного директора – міс Ikumi Nakamura. Майбутня новинка носить назву GhostWire: Tokyo і вона не буде мати нічного спільного з попередньою роботою студії - серією The Evil Within. Майбутня гра студії розробляється в жанрі Action-adventure. З короткого трейлеру стало відомо про те, що основні сюжетні події гри будуть розгортатися у столиці Японії, в якій при загадкових, містичних чи паранормальних обставинах зникла ледь не половина усіх жителів.

Скріншот 24 - огляд E3 2019На жаль, ані геймплею, ані дати релізу нам не продемонстрували, так що лишається лише чекати нових подробиць. Далі на сцену вийшов executive producer шведської студії MachineGames – Jerk Gustafsson, котрий нагадав усім присутнім про два майбутні проекти студії. Першою з них є VR-гра Wolfenstein: Cyberpilot, яка повинна розповісти історію талановитого хакера, якому доведеться не раз зламати роботів нацистського режиму в окупованому Парижі 1980 року та обернути технологічні досягнення нацистів проти них самих.

Скріншот 25 - огляд E3 2019Другим проектом, який розроблюється спільними зусиллями MachineGames та Arkane Studios, став Wolfenstein: Youngblood перший експеримент студії на полі кооперативних шутерів. Сюжетні події гри розгортатимуться через двадцять років після фіналу Wolfenstein II: The New Colossus, а головними героями гри будуть доньки-близнючки Вільяма Джозефа Бласковіца - Джесс та Софія. Цій бойовій парі доведеться відшукати свого тата, який раптово зник у Парижі, а також допомогти силам французького супротиву у битві з нацистами. Реліз гри заплановано на двадцять шосте липня 2019 року на PC, PlayStation 4 та Xbox One.

Скріншот 26 - огляд E3 2019І раз ми вже розпочали говорити про французьку студію Arkane Studios, скажемо кілька слів про їх новий IP, що носить назву DEATHLOOP. Представники студії привезли на конференцію невеликий трейлер, з якого стало відомо, що події гри розгортатимуться на території острову Blackreef, а головними героями будуть двоє професійних найманих вбивць – Colt та Juliana. Обидва опинилися в нескінченному циклі часу, і якщо містер Colt бажає якомога швидше розірвати його і забратися геть, то міс Juliana навпаки старається зберегти його. На жаль, геймплею не показали і не назвали орієнтовану дату релізу, чекаємо більше подробиць.

Скріншот 27 - огляд E3 2019Останньою грою конференції Bethesda Softworks став сіквел DOOM 2016 року, а саме DOOM: Eternal. Розробники з американської студії id Software привезли новий геймплейний ролик, з якого складається враження, що новий DOOM значно додав динаміки до брутальних і кривавих боїв з демонами, які по своїй швидкості стали ближчими до Quake Champions. Також автори наголосили на тому, що сіквел не матиме класичного мультиплеєрного режиму, як це було у минулій грі, його місце займе спеціальний Battlemode, в якому Slayer повинен буде битися одночасно з двома демонами, котрих будуть контролювати інші гравці. Такий собі невеликий асинхроний мультиплеєрний режим. Разом з цим стала відома дата релізу - масовий геноцид демонів розпочнеться вже з двадцять другого листопада 2019 року.

Скріншот 28 - огляд E3 2019Такою була прес-конференція Bethesda Softworks, а далі ми переходимо до огляду презентації PC Gaming Show, яка розпочалася з демонстрації pre-alpha геймплею новинки від американською студією Hardsuit Labs. Мова про сіквел культової гри 2004 року - Vampire: The Masquerade – Bloodlines, а саме Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, який побачить світ через шістнадцять років після релізу оригінальної гри. Головним героєм буде молодий житель Сієтлу, який не так давно став вампіром. Він повинен буде вижити у новому образі та приєднатися до боротьби давніх вампірських кланів, вступаючи в альянси та вирішуючи проблеми різних фракцій.

Скріншот 29 - огляд E3 2019Реліз гри запланований у березні 2020 року на PC, PlayStation 4 та Xbox One. Наступною новинкою став проект від незалежної команди Vaulted Sky Games під назвою Midnight Ghost Hunt. В цій мільтиплеєрно орієнтованій грі вам пропонується взяти або роль мисливця за привидами, або ж роль самого привида у командах по чотири гравця. Суть кожного матчу проста - мисливцям потрібно виловити усіх привидів до настання півночі, а привидам, в свою чергу, потрібно не дати себе зловити, використовуючи різні предмети інтер’єру для власного захисту. На жаль, поки дата релізу залишається невідомою.

Скріншот 30 - огляд E3 2019Ще одним анонсом стала демонстрація Zombie Army 4: Dead War, спінофу знаменитої серії Sniper Elite. Сюжетні події гри будуть розгортатися після фіналу Zombie Army Trilogy. На вас чекатимуть четвірка героїв, серед яких є вже знайомі персоналії, а також справжні орди ходячих мерців. Цього разу розробники з британської студії Rebellion зробили акцент на активних вміннях кожного із чотирьох героїв, абсолютно новій системі поліпшення зброї, а також різноманітних пастках, котрі дозволять розправлятися з нечистю ще ефективніше. Реліз проекту заплановано на початок 2020 року на PC, Xbox One та PlayStation 4.

Скріншот 31 - огляд E3 2019Наступною новинкою стала презентація гри від британської студії Frontier Developments. Після успішної адаптації кіно всесвіту Стівена Спілберга у грі Jurassic World Evolution розробники готові представити усім своє наступне творіння - Planet Zoo. Цього разу гравцям пропонується побудувати свій власний зоопарк, в якому можна буде розселити більш ніж п’ятдесят різних видів тварин і хоч брати наші менші не такі агресивні, як плазуни мезозойської ери, слідкувати за їхніми потребами вам, як голові файного туристичного закладу, таки доведеться. Реліз гри заплановано вже п’ятого листопада 2019 року на персональних комп’ютерах.

Скріншот 32 - огляд E3 2019Далі на сцені з’явився сам містер Ю Судзукі та презентував новий трейлер довгоочікуваної третьої частини культової серії Shenmue. Гра на створення якої фактично збирали усім світом через краутфандингову платформу Kickstarter. Показаний матеріал приніс відразу дві новини – гарну і не дуже. Гарна - нарешті стала відома дата релізу – дев'ятнадцяте листопада 2019 року на PlayStation 4 та PC, не дуже – тріквел стане ексклюзивом Epic Games Store, незважаючи на неодноразові обіцянки представників японської студії YS Net інвесторами випустити гру на PC у магазині дистрибуції Steam.

Скріншот 33 - огляд E3 2019Такою була конференція PC Gaming Show, далі ми переходимо до огляду прес конференції французької корпорації Ubisoft. Першою презентованою грою, відомості про яку, на превеликий жаль, злили у простори Інтернету за кілька днів до E3 2019, стала новинка від канадської студії Ubisoft Toronto - Watch Dogs: Legion. Сюжет гри буде розгортатися у недалекому майбутньому, а центром усіх подій стане столиця Великої Британії – Лондон, який опинився під контролем авторитарного режиму. Вулиці патрулюють озброєні оперативники військової корпорації "Albion", всюди розташовані блок пости з бойовими дронами, цивільних постійно перевіряють, а будь-які демонстрації швидко придушуються силовим методом.

Скріншот 34 - огляд E3 2019Хто ж повинен врятувати місто від тиранії та беззаконня – звісно знайома усім хакерська група "DedSec". Основною особливістю проекту зі слів розробників є можливість грати за будь-якого NPC, кожен з яких є унікальною особистістю, зі своїм характером, навичками та розпорядком дня. Зіркою презентації стала сімдесяти восьми річна бабуся-хакер: "She is not old, she’s experienced". Ви зможете рекрутувати у ряди хакерів до двадцяти різних осіб, кожному з яких дозволяється обрати одну із трьох спеціальностей: Enforcer, Hacker та Infiltrator, але будьте уважні з вашими оперативниками, оскільки вони можуть загинути.

Скріншот 35 - огляд E3 2019Як і у старій-добрій серії X-COM, якщо ви втратили досвідченого хакера, наробивши помилок, що ж тут поробиш – доведеться шукати нового і навчати його з нуля. Реліз гри запланований шостого березня на PC, PlayStation 4, Xbox One та Google Stadia. Нагадали французи і про ще одну свою новинку, представлену широкій публіці за місяць до E3 2019. Мова звісно про Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Сюженті події гри розгортатимуться на території острова Auroa, розташований десь посеред тихого океану, такої собі імпровізованої Силіконової Долини для корпорації "Skell-Tech".

Скріншот 36 - огляд E3 2019 В один прекрасний день зв'язок з островом переривається, а розібратися в ситуації командування збройних сил США відправляє спеціальний підрозділ привидів, який вже з перших хвилин потрапляє у пастку. Виявляється, що архіпелаг захопили війська, очолювані колишнім полковником Коулом Д. Уокером, якого зіграє зірка телесеріалу "The Walking Dead" -  Jon Bernthal. Зі слів розробників основний акцент гри зроблений на виживання оперативників, оскільки тепер вони вступають у протистояння не з простими терористами, а колишніми колегами, котрі не поступаються їм в плані спорядження та навичок бойової підготовки.

Скріншот 37 - огляд E3 2019Wolves hunt повинна розпочатися вже з четвертого жовтня 2019 року на PC, Google Stadia, PlayStation 4 та Xbox One. Ще одним анонсом прес конференції стала презентація наступної частини популярної танцювальної серії, якій виповнилося небагато й немало – цілих десять років. Just Dance 2020 пропонує усім фанатам серії більш ніж сорок музичних композицій. Реліз даного проекту запланований вже на листопад 2019 року на PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch та Wii, а також Google Stadia.

Скріншот 38 - огляд E3 2019Наступним анонсом стала презентація короткого тизеру Tom Clancy's Rainbow Six Quarantine, в якому команді оперативників доводиться прориватися крізь зграї невідомих інфікованих створінь та евакуювати важливу персону. Зі слів авторів проекту майбутня новинка французів являє собою кооперативний PvE experience розрахований на трьох осіб, більше подробиць розробники пообіцяли продемонструвати на початку 2020 року. Зовсім не дивно, що представники корпорації Ubisoft анонсували на E3 2019 свій новий сервіс під назвою Uplay+ для персональних комп'ютерів.

Скріншот 39 - огляд E3 2019Усього за п'ятнадцять доларів в місяць користувачі сервісу отримають доступ до бібліотеки розміром в більш ніж сто різних ігрових проектів, включаючи останні новинки корпорації та усі доповнення до них. Даний сервіс повинен розпочати свою роботу вже починаючи з вересня 2019 року. Також на прес конференції продемонстрували новий IP канадської студії Ubisoft Montreal, відомості про який, на жаль, також почали гуляти просторами Інтернету ще до початку E3 2019. Річ про Roller Champions – гру в жанрі Free To Play присвячену спортивним змаганням двох команд розміром 3х3 на спеціальній кільцевій арені. Реліз проекту заплановано на початок 2020 року.

Скріншот 40 - огляд E3 2019Завершальним анонсом конференції став невеликий тизер від канадської студії Ubisoft Quebec – авторів Assassin’s Creed Odyssey. Нова гра студії носить назву Gods & Monsters, вона презентує нам новий фантастичний світ та героя, якому доведеться врятувати давньогрецьких богів, повернувши їм сили. На жаль, крім короткого тизеру нам так нічого і не показали, навіть і хвилинки геймплею не було. Реліз гри запланований на двадцять п’яте лютого 2020 року на PC, PlayStation 4, Xbox One та Google Stadia.

Скріншот 41 - огляд E3 2019Такою була конференція Ubisoft, а далі ми переходимо до огляду прес-конференції японської корпорації Square Enix. Розпочався цей захід з показу нового трейлера та геймплею справжнього довгобуду - Final Fantasy VII Remake, складно в це повірити, але нарешті після довгих п’яти років очікувань фанати серії нарешті дочекалися дати релізу культової класики. Після побаченої битви з гігантським робо-скорпіоном та демонстрації добре знайомих героїв усіх глядачів в залі захопили лише радість, овації та оплески, оскільки вже третього березня гра дістанеться релізу ексклюзивно для консолі PlayStation 4.

Скріншот 42 - огляд E3 2019Приємним бонусом також став зовсім неочікуваний анонс Final Fantasy VIII Remastered для сучасних платформ, звісно це не повноцінний рімейк, але приємно, що у сучасних гравців буде можливість доторкнутися до справжньої ігрової класики 1999 року. На даний момент точна дата релізу досі залишається невідомою, а з трейлеру стало зрозуміло, що гра повинна з’явитися на PC, PlayStation 4, Xbox One та Nintendo Switch десь в кінці 2019 року. Наступним анонсом стала презентація нової гри від авторів Painkiller та Bulletstorm – польської студії People Can Fly.

Скріншот 43 - огляд E3 2019З короткого тизер-трейлеру стало відомо, що наступний проект студії представлятиме собою кооперативний шутер розрахований на трьох осіб. На превеликий жаль, геймплею нам не показали, крім декількох моделей доступної зброї та видів супротивників. Невідомою залишається поки і дата релізу гри. Завершити конференцію японці вирішили масштабним анонсом Marvel’s Avengers, який розроблявся спільними зусиллями двох студій – американської Crystal Dynamics та канадської Eidos Montreal.

Скріншот 44 - огляд E3 2019І вже з перших хвилин трейлеру дана гра визвала чимало питань у фанатів коміксів Marvel. Незважаючи на те, що загалом проект виглядає непогано, а на головні ролі запрошені такі відомі актори motion and performance capture, як Нолан Норт, Трой Бейкер та Лора Бейлі, після побаченого не можеш позбутися відчуття, що команда з п’яти добре знайомих героїв – Залізного Чоловіка, Капітана Америки, Брюса Беннера, Тора та Чорної Вдови сама на себе не схожа, точніше не схожа на ті образи, які ми вже більше дванадцяти років звикли бачити у багатьох кінофільмах всесвіту Marvel.

Скріншот 45 - огляд E3 2019Звісно зрозуміло, що студії не зможуть навіть при усіх їхніх фінансових ресурсах залучити до озвучення героїв акторів із кінофільмів, але від цього факту ситуація не стає приємнішою. Реліз проекту заплановано на п’ятнадцяте травня 2020 року на PC, PlayStation 4 та Xbox One. Такою була конференція Square Enix, далі ми переходимо до огляду анонсів ще одного відомого японського гіганту – корпорації Nintendo. В рамках заходу Nintendo Direct Yoshiaki Koizumi та Doug Bowser презентували усім глядачам декілька новинок, котрі з'являться на консолі Nintendo Switch найближчим часом.

Скріншот 46 - огляд E3 2019Першим з анонсів став Luigi's Mansion 3 - тріквел популярної серії Luigi's Mansion, яка включає в себе оригінальну гру, а також сіквел - Luigi’s Mansion: Dark Moon. Цього разу усім відомі герої грибного королівства: Mario, Luigi та принцеса Peach потрапили до вишуканого готелю. Насолоджуючись смачною їжею та іншими прекрасними сервісами цього закладу Luigi заснув, а прокинувшись виявив, що його друзі кудись зникли, а весь готель кишить привидами. Тож, зеленому водопровіднику доведеться тимчасово змінити професію на мисливця за привидами, в чому йому допоможе його персональний Poltergust G-00 та відшукати своїх друзів.

Скріншот 47 - огляд E3 2019Реліз гри запланований на кінець 2019 року. Наступний зовсім несподіваний анонс прийшов від польської студії CD Project Red, які презентували свій хіт - The Witcher 3: Wild Hunt для консолі Nintendo. Дана версія включатиме усі видані раніше DLC: Hearts of Stone та Blood and Wine та повинна з'явитися у магазині цифрової дистрибуції в кінці 2019 року. Ще одним несподіваним анонсом стала нова гра від новоствореної студії знаменитого гейм-дизайнера Джона Ромеро - Romero Games розташованої в Ірландії.

Скріншот 48 - огляд E3 2019Вона носить назву Empire of Sin та представлятиме собою класичну TBS. Сюжетні події гри розгортатимуться у Чикаго 1920 року, а вам як Дону одного з чотирнадцяти мафіозних кланів потрібно буде створити свою кримінальну імперію, конкуруючи чи вступаючи в альянси з іншими Донами. Атмосфера у грі передана просто прекрасно - контрабанда віскі, казино, сухий закон, запеклі перестрілки та суворі чоловіки у вишуканих чорних костюмах з автоматами Томсона. Реліз гри запланований на весну 2020 року на PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 та Xbox One.

Скріншот 49 - огляд E3 2019Наступним масштабним анонсом стала демонстрація проекту від японської студії Team Ninja - Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Третя частина серії повинна дістатися Nintendo Switch вже дев'ятнадцятого липня 2019 року. Завершилася конференція прекрасною новиною для усіх фанатів The Legend of Zelda: Breath of the Wild, у надрах студії вже повним ходом йде робота над сіквелом цієї знаменитої серії. Такою була Е3 2019, сподіваємося з нашою допомогою ви визначилися з ігровими проектами релізів яких будете чекати з нетерпіння, а ми традиційно бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

 
Огляди комп`ютерних ігор від Михайла Корсуна





Михайло Корсун
головний редактор

Pro Games
m.korsun@ukr.net

© 2015-2019 Усі права захищені