Огляд комп`ютерної гри Mad Max
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Mad Max

Привіт усім читачам нашого сайту та фанатам комп’ютерних ігор. Ми продовжуємо огляд популярних ігрових проектів та цього разу вирішили привернути вашу увагу до однієї пост апокаліптичної гри, котра дісталася полиць магазинів цифрової дистрибуції майже водночас з виходом на великі екрани четвертого фільму під назвою Шалений Макс: Дорога Люті. Продовження справжньої кінокласики вісімдесяти та дев’яностих років минулого століття присвяченої пригодам одинокого стража правопорядку – Макса Рокатанські під авторством відомого багатьом австрійського режисера – Джорджа Міллера.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxПані та панове, зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Mad Max – це комп’ютерна гра в жанрі Action-Adventure розроблена шведською студією Avalanche та видана при підтримці американської корпорації Warner Brothers Interactive Entertainment першого вересня 2015 року на PC, Xbox One та PlayStation 4. Сюжетні події гри розгортаються у класичному стилі кінофільмів та презентують нам чергову низку пригод, в які вплутався знаменитий дорожній воїн. Цього разу подорожуючи пустельними просторами пост апокаліптичної Австралії, Максу в черговий раз не пощастило.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxВін потрапив у добре сплановану засідку бандитів місцевого жорстокого кримінального лорда відомого мешканцям цієї місцини під іменем Scabrous Scrotus. В результаті конфронтації з бандитами головний герой фактично втрачає все що мав та ледь не прощається з життям. Добре відлупцювавши протагоніста, вони забирають у нього його знаменитий автомобіль – Interceptor, його одежу, зброю та у такому стані залишають безпорадного посеред пустелі. На щастя, після усього пережитого головному герою вдається прийти до тями.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxЗібравши силу у кулак, він вирішує помститися лорду за заподіяне йому лихо та повернути собі втрачене майно. Через деякий час, блукаючи місцевістю, протагоніст натрапляє на механіка на прізвисько Chumbucket. Той хоч і виглядає не дуже файно, але незважаючи на цей факт, є без перебільшення справжнім майстром на всі руки. Упізнавши у Максі того самого легендарного водія, про якого ходило стільки чуток та легенд, він відразу обіцяє йому здійснити свою давню мрію – побудувати ідеальний автомобіль, справжній витвір мистецтва, перлину під назвою Magnum Opus.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxГоловний герой спочатку не дуже сильно довіряє своєму новому знайомому, але згодом, уважно зваживши усі за та проти, погоджується на його пропозицію. Такою є сюжетна зав’язка гри, а далі ми традиційно переходимо до опису геймплейних особливостей даного ігрового проекту. Загалом мапа всесвіту гри розподілена на п’ять окремих зон: в першій ви пробудете відносно недовго, лише на момент прологу, доступ до інших чотирьох буде відкрито поступово з плином сюжетної лінії. На кожній з них розташовано по одній фортеці, в якій проживають жителі даної місцевості.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxЇхні лідери також добряче потерпають від діяльності ворожих банд та в цілому готові активно допомагати Максу, надаючи йому доступ до самих фортець, певні комплектуючі для автомобіля, але не задарма, а в обмін на кілька важливих послуг. Тож вам доведеться постаратися, щоб раз і назавжди видворити бандитів з їхньої території, знизивши тим самим рівень загрози до нульової позначки. Зривайте встановлені знамена, зачищайте ворожі табори, знешкоджуйте лейтенантів Скротуса, здіймайте у повітря нафтові родовища і склади з паливно-мастильними матеріалами, розміновуйте мінні поля, знищуйте конвої з ресурсами чи ліквідовуйте снайперів – зайнятися на цих пустельних просторах є чим.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxНа щастя, окрім основної сюжетної лінії на вас чекають декілька другорядних активностей, які дозволять отримати унікальні винагороди. Виконуйте доручення від лідерів фортець, досліджуйте місцевість у пошуках металу, колекційних предметів чи беріть участь у смертельних перегонах. Розробники зовсім не брехали, коли казали у багаточисленних інтерв’ю про те, що головному герой доведеться провести за кермом автомобіля принаймні 80% усієї гри, їздячи туди й назад пустельними дорогами.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxДля успішного протистояння бандитським конвоям залізного коня протагоніста потрібно буде модифікувати. Пост апокаліптична майстерня відкриє вам багато можливостей для тюнингу: замінити можна майже все що забажаєте, починаючи від корпусу, двигуна, шин, карданного валу і закінчуючи амортизаторами, встановленням системи закису азоту, гострих мов бритва шипів, вогнеметів, броні та тарану. Якщо ви думаєте, що відразу зберете собі авто своєї мрії, максимально швидкого та водночас добре захищеного чотириколісного монстра, то відразу скажемо – так не вийде.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxЗавжди доведеться балансувати між динамічними характеристиками авто та рівнем захисту. З одного боку, навішавши на свого залізного коня чимало броні – отримаєте справжнього панцерного равлика, який на піщані бархани буде ледве-ледве дертися. З іншого ж боку не встановивши жодних захисних елементів, ви хоч і будете літати по дорогах немов літак, але ризикуєте розбити власний автомобіль при першій конфронтації з бандитським конвоєм – вибір тут за вами. Автомобільні битви також є невід’ємною частиною гри і в них Максу не раз допоможе, його вірний механік.

Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxТой залюбки полагодить розбите авто, висмикне ворожого водія з крісла за допомогою гарпуна чи запустить вибуховий Thunderpoon у машину опонентів. Незважаючи на той  факт, що в арсеналі головного герой є саморобний дробовик і навіть снайперська гвинтівка, знайти хоч якийсь боєзапас до них – це вже велика удача. Кожен патрон і заряд дробу тут на вагу золота, тож у більшості конфронтацій з бандитами Маску доведеться вирішувати власні проблеми, як полюбляє казати єдиний і неповторний містер Дюк Нюкем: "Up close and personal", а саме за допомогою пари кулаків.

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxЦікаво, що у грі немає ні одного арбалету, на відміну від кінофільмів, в яких ними активно користувалися. Бойова система загалом не відрізняється від тієї, що ми бачили у серії Batman: Arkham Knight. Протагоніст майстерно роздає стусанів усім охочим, а заповнивши шкалу люті, вмикає режим берсерка, під час якого завдає ще більш руйнівних ударів своїм опонентам. Після запеклої бійки Макс може відновити рівень власного здоров’я випивши води, з’ївши трохи консервованої їжі "Dinki-Di" або у крайньому випадку скоштувати порцію опаришів.

Скріншот 12 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxВидовище не з приємних, але що ж тут поробиш. На жаль у гри є кілька суттєвих недоліків, які ми не залишимо без уваги. І першим на черзі є звичайнісінька рутина та одноманітність, якою доводиться займатися під час проходження гри. Якщо на початку сюжетної лінії руйнування ворожих таборів, розмінування мінних полів і інші описані вище активності  не набридають, то вже під кінець, правду кажучи, від них вже починає нудити. Адже на усіх чотирьох територіях потрібно робити одне і теж саме - жодного вам різноманіття.

Скріншот 13 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxПроблемою під номером два є відсутність мотивації дослідження ігрового світу, адже встановивши усі можливі деталі на автомобіль і поліпшивши характеристики Макса у вас зникне будь-яке бажання ще щось виконувати, окрім основних сюжетних місій. Третьою проблемою є відсутність варіативності серед бандитів – під час гри у різних куточках світу вам зустрінуться всього шість чи сім видів супротивників, що дуже й дуже мало. Останньою зовсім невеликою проблемою є те, що Шалений Макс сам на себе не схожий, він представляє з себе якогось незнайомого бородатого чоловіка.

Скріншот 14 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxМожливо студії не вистачило коштів або не було бажання включати до гри образи ані Мела Гібсона з класичної трилогії, ані Тома Харді з останнього кінофільму. В цілому Mad Max – дуже суперечливий проект з купою плюсів і мінусів. Гра і справді з одного боку може похизуватися чудово опрацьованим у візуальному плані відкритим світом з аутентичною дизельпанковою атмосферою кінофільмів Джорджа Міллера, непоганою механікою кулачного та автомобільного боїв, драйвовим музичним супроводом.

Скріншот 15 - огляд комп`ютерної гри Mad MaxЗ іншого боку ви стикнетесь з одноманітністю завдань та відверто слабким сюжетом. Купувати цей ігровий проект чи ні, як завжди вирішувати лише вам, а ми бажаємо усім нашими читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Mad Max
Скріншот 16 - огляд комп`ютерної гри Mad Max

Скріншот 17 - огляд комп`ютерної гри Mad Max