Огляд комп`ютерної гри Quake II
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Quake II

Сьогодні у випуску ми ще раз вирішили порадувати усіх фанатів oldschool проектів. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Quake II – це комп’ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена американською студією id Software та видана дев’ятого грудня 1997 року на PC, PlayStation, Nintendo 64.Основні сюжетні події розгортаються в далекому майбутньому, де над планетою Земля нависла загроза вторгнення, ні не чергових інопланетян, а розвиненої кібернетичної цивілізації – строггів.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Quake IIКомандування військовими силами у відчайдушній спробі захистити Землю від інопланетного вторгнення, починає контратаку на рідну планету ворожої кібернетичної цивілізації під назвою Строггос. Не знаємо, які дурні сидять на чолі збройних сил Землі, але вони вирішують провести операцію з кодовою назвою "Alien Overlord" за допомогою лише одного десантного крейсера. Представники командування збройних сил вирішили добряче покепкувати з ворожої раси, можливо вони думали: "Це ж всього лише Строггос, які там взагалі можуть бути складності, а досить базікати – треба діяти. Візьмемо купку добровольців, висадимо їх на ворожій території, а там вже, як вийде, будемо імпровізувати".

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Quake IIГоловною ціллю операції є закриття порталу, через який війська строггів потрапляють на Землю. Одним з таких щасливчиків-добровольців виявляється наш головний герой – солдат корпусу морської піхоти на ім’я Біттерман. Нас зовсім не здивувало, що така "ретельно спланована військова операція" починає тріщати по швах, як тільки військовий крейсер землян прибуває до ворожої планети. Десятки десантних капсул збивають ще на орбіті, а десантники, яким пощастило вижити, залишаються без будь-якої підтримки чи зв'язку зі штабом та поодинці потрапляють у пастки розставлені роботизованими жителями планети.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Quake IIБіттерман не розгублюється і, взявши до рук пістолет та штурмову гвинтівку, починає відстрілюватися від недружелюбних місцевих супротивників. Під час проходження тридцяти шести сюжетних місій ви встигнете добряче насолити строггам, руйнуючі їх системи захисту, повітряної оборони, конвеєри зі збору важкого озброєння, енергетичні реактори та інші важливі об’єкти ворожої інфраструктури. В фіналі на верхівці "королівського палацу" вам доведеться стикнутися з ворожим воєначальником строггів – Макроном.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Quake IIКосмо-десантник у бою з супротивниками може використовувати великий арсенал зброї: починаючи від звичайної штурмової гвинтівки та двоствольного дробовика і закінчуючи потужним гіпербластером чи BFG 10000. Поступово проходячи ігрові рівні, головний герой стикався з більш складнішими видами ворожих бійців. Якщо на початку на вас нападатимуть лише звичайні піхотинці та силачі-строгги з шестиствольним кулеметом, то в кінці будьте готові стикнутися з залізними дівами, гладіаторами та ходячими бойовими танками.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Quake IIВ цілому Quake II є прекрасним представником класичних ігор жанру First-person shooter з непоганим, як для ігор 1997 року, сюжетом, напруженими боями з десятками супротивників та чудовим музикальним супроводом, що надавав усім бойовим зіткненням ще більшої динаміки. Якщо ви є фанатом ігор даного жанру або вам подобаються oldschool проекти – зіграйте у цю, без перебільшення, прекрасну гру!

Скріншоти комп`ютерної гри Quake II
Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Quake II

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Quake II