Огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of Rome
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of Rome

Сьогодні у випуску до нас завітав колишній ексклюзив, динамічна та досить захоплююча гра, що перенесе вас до  часів розквіту та занепаду великої Римської Імперії. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Ryse: Son of Rome – це комп'ютерна гра в жанрі Action-Adventure, розроблена німецькою компанією Crytek та видана Microsoft Game Studios ексклюзивно для ігрової консолі Xbox One сьомого серпня 2013 року, а вже десятого жовтня 2014 року проект порадував володарів персональних комп’ютерів.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of RomeВ основі сюжету лежить історія Маріуса Тіта - звичайного римлянина, що вступив до армії, бажаючи битися за імперію та стати таким же видатним військовим, як його батько. На превеликий жаль він втрачає всіх своїх близьких під час чергового кривавого набігу варварів на Рим і наповнений люттю та почуттям провини, вирішує помститися. Маріус пройде складний шлях від посади звичайного легіонера до центуріона, а згодом заслужить звання легата римського легіону. Під час проходження сюжету вас очікуватимуть масштабні битви з британськими варварами за участі римської піхоти, лучників, катапульт та морських кораблів, осади фортець, містичні явища, гладіаторські бої в Колізеї під оплески тисячі глядачів, складні битви з босами.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of RomeМеханіка гри досить проста, зрозуміла і не викличе ніяких незручностей. Маріус розправляється з більшістю ворогів особисто в ближньому бою за допомогою меча або метального списа. Ви зможете вмикати на короткий період часу режим люті, що дає змогу швидко розправитися з декількома супротивниками. Інколи за сюжетом у головного героя є можливість використовувати давньоримський скорпіон для прикриття власного війська. Не раз і не двічі він разом з бойовими товаришами суворим бойовим порядком "Черепахою" буде швидко прориватися у саму гущу армії ворога. В деяких сюжетних місіях ми будемо грати роль головнокомандуючого та обирати куди саме слід надіслати наявні війська, кого будуть прикривати лучники, по яким супротивникам слід відкривати вогонь з катапульти.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of RomeДо мінусів проекту можна віднести лише декілька речей - серед яких: відверто коротка тривалість основного сюжету, неповне розкриття деяких персонажів гри та досить легку механіку бою на мечах, котра спочатку дуже вражає, але вже через деякий час досить швидко набридне вам. В цілому Ryse: Son of Rome є непоганим проектом з заплутаним сюжетом, масштабними битвами та високим рівнем графіки. Якщо ви є фанатом ігор жанру Action-Adventure, можете спробувати пограти в цю чудову гру.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of Rome"A brave man tastes death once. Cowards, a thousand times over."

Скріншоти комп`ютерної гри Ryse: Son of Rome
Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Ryse: Son of Rome