Огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of Hell
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of Hell

Привіт усім фанатам комп’ютерних ігор і цей випуск ми присвячуємо огляду останньої глави в історії пригод знаменитої американської банди The Saints. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Saints Row: Gat out of Hell – це комп’ютерна гра в жанрі Action-adventure розроблена зусиллями американської студії Volition і видана при підтримці німецької компанії Deep Silver двадцятого січня 2015 року на PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 та Xbox One. Сюжетне оповідання розпочинається через деякий час після фіналу Saints Row IV. Як ви добре знаєте імператор прибульців - Зіньяк пав переможений перед обличчям президента Сполучених Штатів Америки. Не дивно, адже ніхто не встоїть перед босом Святих, його друзями і справжньою силою демократії.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellВід тоді уся банда займалася невідомо чим, може розсікала простори космосу на власному кораблі, а може досліджувала технології прибульців. Але ось настав насправді особливий день – день народження Кінзі Кенсінгтон, який об’єднав усіх учасників команди за одним столом. Після урочистих привітань, частування тортом та загального святкування бос разом з підлеглими усівся грати у "JUJU Spirit Board", котру вдалося знайти десь посеред колекції артефактів колишнього інопланетного імператора.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellКепкуючи, команда задає питання: "Хто ж нарешті стане нареченою для лідера Святих" і несподівано для себе отримують відповідь. І вже за мить відкривається портал, який засмоктує у себе біг боса і лишає більшість учасників гри у подиві від неочікуваних подій. Виявляється, що колишній президент Сполучених Штатів так сподобався Сатані, що той особисто вирішив забрати його собі у Пекло і одружити на власній дочці. Така перспектива зовсім не імпонувала присутнім на кораблі – тож один з найкращих лейтенантів банди – Джоні Гет разом з Кінзі відправляється слідом на порятунок.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellОпинившись у потойбічному світі, який чомусь дуже схожий на Стілпорт, вони майже відразу знаходять старого знайомого Дейна Вогеля – голову корпорації Ultor, добре відомого багатьом персонажа із Saints Row 2. Колишній приятель вводить нашу пару в курс справи та дарує обом подарунок – пекельні крила в знак подальшого партнерства. З його слів стає зрозуміло, що врятувати лідера банди The Saints та взяти Чорта за роги буде не таким простим завданням, як здавалося на перший погляд. Такою і є сюжетна зав’язка гри, тож шановні - Welcome to Hell!

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellПротягом проходження сюжетної лінії, ви будете займатися звичною справою, а саме – захоплювати території Пекла і вносити у цей світ ще більше свавілля і вибухів, роблячи його набагато гарячішим. Загалом пекельний Стілпорт розподілено на чотири окремі райони, кожен із своїми особливостями і унікальними персонажами. Наприклад, в одному з них ви зустрінете знаменитого пірата – Чорну Бороду, а в іншому на вас чекатиме сам Вільям Шекспір чи Влад the Impaler чимось схожий на Графа Дракулу, сестри Віола та Кікі Девінтер із Saints Row: The Third.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellКожен з них подарує вам якусь особливу здібність вельми подібну до тих, що були в арсеналі протагоніста під час подій Saints Row IV. І цього разу буде з чого обирати: Blast - тимчасово перетворює усіх ваших супротивників на камінь; Stomp - дасть можливість створювати потужну вибухову хвилю, Summon – призиває на поле бою декілька помічників, починаючи маленькими імпами, сторожовими вежами та закінчуючи велетенськими баронами пекла; Aura – створює навколо героя крижане поле, що заморожує усіх, хто буде неподалік. Кожну з них можна додатково поліпшувати, що дасть ще більше переваг під час бою.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellНе забули розробники і про арсенал зброї, який тут не такий великий, як раніше, але, незважаючи на цей факт, в ньому знайдеться декілька цікавих зразків. Від звичайних пістолетів і арбалетів, що стріляють розпеченими кілками до персонального крісла з вмонтованими двома шестиствольними кулеметами і системою залпового вогню або гранатометом, який стріляє вибуховими жабами. Нікуди не поділася система апдейтів зброї та характеристик персонажа, на які потрібно витрачати левову частку здобутих коштів.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellНа превеликий жаль у грі є декілька суттєвих мінусів, які ми не обійдемо стороною. І першим на черзі є сам сюжет, якого тут, правду кажучи, кіт наплакав. В ньому просто немає цікавих моментів, які запам'ятовуються надовго. За всю гру ви переглянете три з половиною ролики, а якщо не відволікатися на дослідження ігрового світу і збір колекційних предметів, то історія проходиться за трохи більше ніж чотири години, що зовсім не йде в будь-яке порівняння з попередніми частинами серії. По-друге у грі майже повністю зник той чудовий музичний супровід та гумор, якими взагалі славилася серія Saints Row. Не рятують ситуацію ні знаменитий професор Genki, ні запеклі бої з демонами, ні традиційні другорядні завдання.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of HellВ цілому Saints Row: Gat out of Hell вийшла дуже й дуже суперечливою грою, котра таки розчарувала багатьох фанатів серії. Так, в ній є цікавий сетінг, пара нових механік та бадьорий екшн, але цього було замало, щоб перекрити наявні мінуси. Сподіваємося, що розробники не підведуть з Agents of Mayhem, яка повинна вийти цього року. Якщо ви все таки зацікавилися грою, то радимо розпочати знайомство з серією, зігравши в одну з номерних частин, огляди яких вже є на нашому сайті – шукайте в архіві. А ми, як завжди, бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of Hell
Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of Hell

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Saints Row: Gat out of Hell