Огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second Encounter
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second Encounter

Привіт усім фанатам динамічних шутерів. Сьогодні у випуску ми оглянемо ігровий проект, що в свій час ознаменував повернення справжньої ігрової класики. Після релізу Serious Sam HD: The First Encounter, який розійшовся, мов гарячі пиріжки та був радісно зустрітий фанатами серії, розробники вирішили зробити рімейк Serious Sam: The Second Encounter, який вийшов ще у далекому 2002 році. До речі, обидві вище описаних гри ми вже оглянули на нашому сайті, тож якщо зацікавилися – ласкаво просимо до архіву оглядів. І от через рік кропіткої роботи на суд публіці був представлений цей ігровий проект.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterЗустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Serious Sam HD: The Second Encounter – це комп'ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена хорватською студією Croteam та видана американською компанією Devolver Digital двадцять восьмого квітня 2010 року на PC та Xbox 360. Нагадаємо основний сюжет гри - він зовсім не змінився та стартує відразу після фіналу Serious Sam HD: The First Encounter в якому Sam "Serious" Stone здобув собі сіріанську літаючу тарілку та переміг могутнього генерала армії Ментала - Ugh-Zan III.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterНе вистиг головний герой розслабитися після декількох десятків битв та випити пару чашок кави, як в силу певних обставин його літаючий транспортний засіб вже стрімголов летів на зустріч Землі. Переживши жорстку посадку, Сем опиняється серед зелених джунглів Центральної Америки. Розлючений та не задоволений він бере у руки два фірмові Шофілда сорок п'ятого калібру й без страху йде в бій проти десятків тисяч прислужників Ментала. Протягом проходження сюжету на вас чекають мандри по славетним пірамідам Майя, візит до стародавнього Вавілону та милування готичними замками середньовічної Європи.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterВ цій захоплюючій та наповненій небезпеками подорожі Сему допоможе його імплантований бойовий суперкомп'ютер NETRICSA (NEuro TRonically Implanted Combat Situation Analyzer) та великий арсенал зброї. Починаючи від звичної рушниці та автомата Томсона, знайомих нам з попередніх ігор серії, а закінчуючи пусковою установкою, гранатометом, вогнеметом, снайперською гвинтівкою. Не слід забувати й про те, що гру можна пройти як самотужки так і в компанії з друзями, від чого отримуєш ще більше драйву та позитивних емоцій.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterА тепер ми хочемо привернути вашу увагу до технічних змін, яких в цій грі достатньо багато. Завдяки переходу на ігровий движок Serious Engine 3 картинка стала більш приємною та й загалом рівень графіки почав відповідати усім стандартам дві тисячі десятого року. Також, розробники підвищили якість графічного дизайну рівнів та більшість супротивників, які будуть протистояти вам протягом проходження гри. Гнаари, кліри, зумбули, сіріанські бики, великі та малі біомеханоїди, безголові камікадзе, лавові големи, зорги та наші улюблені гарбузоголові велетні з бензопилами у руках aka Cucurbito the Pumpkin є такими, як ми їх запам'ятали у далекому 2002 році, але їх дизайн став ще більш детальнішим.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterКрім цього розробники додали декілька візуальних ефектів до супер сил, які Сем буде час від часу використовувати. Наприклад при активації "Serious Damage" ваш екран буде охоплювати полум'я, а головний герой буде схожий на нагрітого до високої температури демона, якого щойно випустили з пекла. А при використанні "Invulnerability" тіло Сема буде покриватися золотою плівкою, що перетворить його у справжню золоту статуетку Оскар, яка при цьому може добре надавати на горіхи усім своїм ворогам. Оскільки в цьому режимі ви зможете ігнорувати будь-які атаки протягом тридцяти секунд.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterВ цілому Serious Sam HD: The Second Encounter вийшов першокласним рімейком завдяки тому, що розробникам вдалося не лише зберегти ту шалену динаміку боїв, першокласний гумор та більшість особливостей якими славився оригінал, а й подати гру у новій обгортці. Старожили серії можуть сказати, що у цій грі немає й близько того хардкору, яким у свій час славився Serious Sam: The Second Encounter, але це не буде цілковитою правдою. Так, місцями розробники пішли на певні поступки та зробили ігрові ситуації більш казуальними, але цей факт не робить вмить цей ігровий проект поганим.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterЯкщо він був таким же складним й хардкорним, як оригінал, то в нього ніхто не захотів грати з нової аудиторії. Таким чином розробникам все вдалося, адже завдяки їх старанням багато фанатів серії змогли ще раз пережити захоплюючі пригоди Сема Стоуна з ностальгічними спогадами за старими-добрими днями, а новим гравцям випав шанс відкрити для себе визнану багатьма ігрову класику початку двохтисячних. Якщо ви є фанатом динамічних шутерів, то рекомендуємо включити цю гру до каталогу власних ігор у Steam.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam HD: The Second EncounterА ми бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

- "They say two heads are better than one, but how does it fart?"

- "Now I'm seriously serious!"