Огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First Encounter
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First Encounter

Сьогодні у випуску ми продовжуємо огляд популярних old school проектів. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Serious Sam: The First Encounter – це комп'ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена та видана хорватською студією Croteam двадцять третього березня 2001 року на PC, Xbox, GameCube, PlayStation 2, Game Boy Advance. У 2104 році людство стикнулося з новою загрозою – расою ворожих інопланетних монстрів, що безжалісно знищували на своєму шляху все живе. Військові сили оборони Землі відчайдушно протистояли інопланетним загарбникам, але не могли їх перемогти. Так, втрачаючи планету за планетою, земляни поступово відступали до рідної Сонячної системи. В ході запеклих боїв один з бійців відзначився надзвичайною хоробрістю та став легендою серед солдат. Поранений в битвах, але не разу не переможений він є живим символом супротиву наростаючій космічній загрозі. Звати цього безстрашного та харизматичного героя - Sam "Serious" Stone.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First EncounterНе зважаючи на всі старання захистити Сонячну систему, сили оборони Землі не змогли виграти у фінальній битві, а перед людством постала загроза тотального знищення. Світові лідери вирішили використати свій останній шанс – стародавній артефакт "Time-Lock", котрий надавав змогу перенести лише одну людину назад у часі. Озброївши Сема пістолетом та найсучаснішим імплантованим суперкомп'ютером NETRICSA (NEuro TRonically Implanted Combat Situation Analyzer) його відправляють у минуле з одним завданням – відшукати стародавні сіріанські артефакти та знешкодити ворожого військового лідера інопланетян - Ментала, тим самим врятувати людство від поневолення інопланетними загарбниками.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First EncounterСем опиняється в стародавньому Єгипті та починає розшукувати необхідні йому артефакти. Мандруючи по піщаним дюнам та досліджуючи єгипетські історичні пам'ятки, головний герой поступово просувається до бажаної цілі. Але розгулювати й милуватися красою пейзажів йому не дадуть, адже Ментал дізнається про план землян та посилає десятки тисяч підлеглих у минуле з метою зупинити головного героя. В цій нелегкій подорожі Сему допоможе його персональний шестизарядний револьвер, помпова рушниця, пускова установка, автомат Томсона, XM214-A Minigun, гранатомет, XL-2 Lasergun та гігантська переносна SBC Cannon, котра стріляє величезними урановими ядрами. Ігровий процес не відрізнявся від більшості ігрових проектів тих часів, для яких було, є і залишається актуальним правило: "Рух – це життя". Хочеш успішно пережити ворожу атаку – не сиди за укриттям, а атакуй з усіх сил. Всі ми знаємо, що найкращий засіб захисту - це напад.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First EncounterПротягом тринадцяти сюжетних рівнів, гра поступово прискорювала динаміку бойових зіткнень, не даючи передихнути не на мить. Кожного разу перед вами ставали все більш складніші завдання, а кількість ворогів невпинно зростала. Якщо на початку супротивників було зовсім мало, боєкомплекту для зброї та часу на відпочинок було вдосталь, то в кінці гра вимагала від вас блискавичної реакції, монстри атакували головного героя з усіх сторін, а часу на роздуми зовсім не залишалося. Цікавою особливістю проекту було явище "There is no free gifts in this game". Уявіть типову ситуацію, після тривалого бою, втративши всю броню і патрони ви йдете по ігровій локації та помічаєте у невеликому кутку аптечку, бронежилет чи боєкомплект до улюбленої зброї.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First EncounterВ голові просинається думка: "Ну от, нарешті халява" і , ви, окрилений почуттям радості, стрімголов біжите до бажаного супер призу, але взявши його до рук, емоції швидко змінюється з радості на здивування, а вже через мить на обурення. Оскільки на вас накидається величезна група з десяти чи двадцяти ворогів та, в більшості випадків, всі ваші бонуси від отриманих предметів будуть втрачені за долю секунди. В цілому Serious Sam: The First Encounter є прекрасним проектом з шаленою динамікою боїв, непоганим музичним супроводом та гумором. Гра, завдяки якій нам на довгі роки запам'яталися образи наступаючих гнаарів, клірів та крик безголового зомбі-камікадзе, що нісся до головного героя на шаленій швидкості.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First EncounterНезважаючи на п'ятнадцятирічний вік, проект все ще приносить ті ж самі приємні емоції від виграних битв та проходження сюжетної лінії, як і у далекому 2001 році. Купувати цю гру чи ні, як завжди вирішувати лише вам, а ми бажаємо усім нашим читачам удачі та до зустрічі у наступному випуску!

Скріншоти комп`ютерної гри Serious Sam: The First Encounter
Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First Encounter

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The First Encounter