Огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second Encounter
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second Encounter

Ми розпочинаємо сьогоднішню статтю з яскравого повернення, бо разом з нами вже вдруге повертається улюблений багатьма один з найкрутіших героїв ігрових проектів ранніх двохтисячних. Зустрічайте нашого сьогоднішнього гостя Serious Sam: The Second Encounter – це комп'ютерна гра в жанрі First-person shooter розроблена хорватською студією Croteam та видана за підтримки американської компанії Gathering of Developers другого лютого 2002 року на PC, Xbox, GameCube, PlayStation 2 та Game Boy Advance.

Гра продовжувала історію безстрашного та непереможного захисника землі на ім'я Sam "Serious" Stone, якого ми детально описали у статті про гру Serious Sam: The First Encounter. Якщо зацікавились – обов'язково почитайте її огляд!

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second EncounterТож, після милувань пустельними пейзажами та пам'ятками єгипетської архітектури, запеклих боїв з тисячами міньйонів зловісного Ментала, головний герой нарешті здобув собі літаючу тарілку. Він на всіх парах мчить до планети Сіріус, але, несподівано, інопланетний транспорт виходить з ладу та падає у атмосферу Землі. Чудом залишившись в живих, Сем опиняється не в Єгипті, а у Центральній Америці в епоху цивілізації Майя. Він виявляє, що у сіріанців завжди був "план Б" на випадок надзвичайних ситуації та знаходить інформацію про ще один старанно схований корабель прибульців. NETRICSA оповіщає, що у Сема є можливість дістатися до бажаного транспорту використовуючи старовинні сіріанські часові портали, а це значить, що вас очікує ще одна незабутня подорож.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second EncounterОзброївшись фірмовим револьвером, головний герой, готовий до майбутніх збройних протистоянь, без остраху чи сумнівів продовжує свій складний шлях. Дизайн ігрових локацій став більш насиченим. На зміну єгипетським посушливим пустелям та яскравому, пекучому сонцю з Serious Sam: The First Encounter прийшли наповненні зеленими хащами тропічні пейзажі.

Ваші очі будуть радувати барвисті прерії та зелені долини зі стародавніми пірамідами Майя, вишукані храми та оздоблені золотом споруди Месопотамії та похмурі  готичні замки Середньовіччя. Ігровий процес фактично не змінився, хоч розробники додали до арсеналу головного героя декілька нових видів зброї.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second EncounterЗустрічайте бензопилу, що значно підвищить бойову ефективність ближнього бою, вогнемет, для того щоб зробити шашлик з гнаара, снайперську гвинтівку для любителів далеких перестрілок та "Серйозну бомбу", що не раз буде витягувати вас зі скрутних ситуацій. Також приємним бонусом стануть тимчасові ефекти чи, як їх прийнято називати у грі, спеціальні посилювачі, які на декілька секунд подарують головному герою невразливість до будь-яких атак супротивника, збільшать в декілька разів його швидкість пересування або посилять потужність усієї наявної у нього зброї. Розробники не обійшли стороною супротивників, більшість з яких було перенесено з першої частини пригод Серйозного Сема, але на вашому шляху відразу постане й декілька нових.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second EncounterКрім вже знайоми гнаарів, клірів, сіріанських биків, біо-механоїдів, лавових големів та безголових зомбі-камікадзе вас зустріне наш улюблений гарбузоголовий мутант з бензопилою, зорги обладнанні імпульсними гвинтівками, демони що кидатимуться вогняними кулями, зумб'ули, які залюбки стрілятимуть ракетами з двох рук та інші представники армії Ментала. Не буде зайвим сказати і про те, що гра набагато складніша, ніж знайомий усім Serious Sam: The First Encounter. Якщо у попередньому епізоді пригод Сема складність гри поступово збільшувалась з кожним пройденим ігровим рівнем, то тут вас вже з перших хвилин кидають "З вогню та в полум'я" та не дадуть розслабитися аж до самого фіналу гри.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second EncounterВороги атакуватимуть з усіх сторін, патронів не вистачатиме, що потребуватиме блискавичної реакції та майстерного поводження з усіма наявними видами зброї. Це ж старий-добрий хардкор, коли було нормою кидати проти вас декілька десятків супротивників у вузьких приміщеннях, влаштовувати бійку в кімнаті повній працюючих пасток чи пробиватися крізь довгі лабіринти з нескінченними, на перший погляд, хвилями ворогів.

В цілому Serious Sam: The Second Encounter став прекрасним продовженням пригод улюбленого всіма фанатами героя та є визнаною ігровою класикою. Адже розробникам не лише вдалося зберегли усі переваги, а й примножити їх в декілька разів.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Serious Sam: The Second EncounterНезважаючи на те, що грі вже цілих чотирнадцять років, вона все ще проходиться на одному подиху та дарує багато незабутніх вражень, емоцій і дає змогу ще раз помилуватися видом готичного собору, на фоні якого ракета разом з Семом здіймається в небо. Тож, якщо ви є фанатом серії чи вам подобаються ігри даного жанру – сміливо можете приступати до проходження цього ігрового проекту!

- "Look ma', I'm a lumberjack!"
- "What are you screaming for!? The pain hasn't even started yet!"
- "To be or not to be, that is a serious question."