Огляд комп`ютерної гри Take On Helicopters
Скріншот 1 - огляд комп`ютерної гри Take On Helicopters

Для тих, хто з дитинства мріяв літати, але не має достатьно коштів для купівлі власного гелікоптера, компанія Bohemia Interactive випустила унікальний авіаціний симулятор та пригодницьку гру Take On Helicopters двадцять сьомого жовтня 2011 року на PC.

Основний сюжет гри зав’язаний на подіях з життя двох братів - Тома та Джо Ларкінів. Через нещасний випадок, що стався з Джо, Тому необхідно повернутися до роботи в якості пілота у сімейну гелікоптерну компанію Larkin Aviation.  Перед вами постане нелегка задача врятувати від банкрутства сімейний бізнес, а також досить швидко набути навичок управління гелікоптером.

Скріншот 2 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersПеред гравцем з самого початку гри постане вибір – пройти навчальний тренінг з основ управління геликопетром під керівництвом досвідченого пілота Говарда Медокса чи одразу перейти до основних сюжетних місій. Для того, щоб у подальшій грі вправно літати та чітко виконувати завдання, рекомендуємо обов’язково пройти курс молодого бійця. Він включає в себе технічний огляд гелікоптера на наявність можливих пошкоджень, основи управління, процедури запуску та зупинки двигуна, різноманітні види взльотів та посадок з вантажем та без нього, льотні маневри, авторотації на безпечну висоту і на землю.

Скріншот 3 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersВ цілому тренінг дуже детальний, практично такий самий, як у гелікоптерній школі. Після того, як ви навчилися вправно здійснювати саме посадку на вертольоті,  можна приступати для виконання основних контрактів. Через скрутне фінансове становище Джо приймає рішення провести злиття сімейного бізнесу з  великою корпорацією Врана, яку контролює готовний протогоніст гри – Вільям Хейден. Спочатку контракти на виконання гелікоптерних робіт зовсім звичайні – трансфери пассажирів, огляд гольф полів та повітряне перевезення вантажів.

Скріншот 4 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersПоступово головний герой проходить шлях пілота, починаючи з двомісного гелікоптера McDonnell Douglas MD 500, продовжуючи середнім дванадцтимістним Bell 412 і завершуючи великим вантажним AgustaWestland AW101. Усі вказані вище гелікоптери мають власні льотні характеристики і обмеження, наприклад, якщо перевищити максимально допустиму швидкість польоту на гелікоптері Bell 412, то він дуже швидко виходить з ладу та падає з неба на землю разом з пілотом невдахою.

Скріншот 5 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersКожен контракт починається з базового хеліпорту Larkin Aviation та відбуваться у добре деталізованому світі міста Сіетл та його передмістя – тут є хмарочоси, мости, великі та малі острова, стадіони, аеропорти, котеджні містечка, геліпорти та багато-багато інших об’єктів. Цікавими вставками у сюжетну лінію є місії-спогади Джо Ларкіна про його службу в якості військового пілота під час війни у Такістані – уявній державі у підвенній Азії. Гроші, що заробляє Том Ларкін під час виконання контрактів, не мають суттевого впливу на проходження гри, оскільки відсутня суттева потреба у модернізації гелікоптерів, а купити новий гвинтокрил можна тільки з трьох уже наявних типів, що відрізняются лише призначенням.

Скріншот 6 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersЗ кожною наступною місією стає все більш зрозуміло, що корпорація Врана пов’язана з військовими, які вимагають від головного героя здійснювати польоти на межі можливостей гілікоптера. А ключовим моментом сюжету є завдання з перевезення вантажних контейнерів, під час якого Том майже не загинув. Після цього брати вирішують провести розслідування діяльності корпорації Врана, що приводить їх до несподіваної розв’язки з переслідуванням гелікоптера Вільяма Хейдона у фіналі.

Скріншот 7 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersПісля проходження основного сюжету гра дає можливості виконати ще де-кілька цивільних контрактів, позмагатися за кращій час польоту за заданим маршрутом та цікаву місію з висадкою бійців SWAT на вершину хмарочоса. А далі – відкритий світ, ви можете вибрати місце на карті, гелікоптер и літати куди душі заманеться! Також ми хочемо подякувати композиторам, що написали музикальний супровід. Саунтреки приємно доповнюють політ на гелікоптері та поліпшують настрій під час гри. При бажанні легко можна змінити стиль музики, щоб не занудьгувати під час довгих перельотів.

Скріншот 8 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersДоповнення до гри, що вийшло у 2012 році, представило гравцям можливість відчути себе пілотом військового гелікоптеа Mi-24 Hind (Mil Mi-24 V, Mi-24 P та SuperHind Mk.III), але нажаль усі додаткові місії носять шаблонний характер, не привносять нові повороти сюжетних подій і зовсім не пов’язані з історію основної гри. Якщо ви хочете політали та повоювати на гелікоптері, знешкоджуючи ворожі танки, пускові установки та інших супротивників – радимо розглянути можливість придбати це DLC.

Скріншот 9 - огляд комп`ютерної гри Take On HelicoptersПідсумовуючи можна відмітити, що Bohemia Interactive створила один з небагатьох високоякісних авіаційних симуляторів, оскільки фізика руху гелікоптера максимально наближена до реальності. Порівняно з професійними гелікоптерними симуляторами вартістю близько мільона долларів, ця гра, за двадцять долларів, надасть вам можливість відчути себе справжнім пілотом гелікоптера, але трохи дешевше.

Скріншоти комп`ютерної гри Take On Helicopters
Скріншот 10 - огляд комп`ютерної гри Take On Helicopters

Скріншот 11 - огляд комп`ютерної гри Take On Helicopters